Rodičák, je pro vás vysvobození?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodičák, je pro vás vysvobození?
Zdravím holky.
Jelikož mám hodně kamarádek které jsou z různých rodin, ať už chudší nebo bohatší, tak mezi tématy občas prolítně tohle. Pár mých kamarádek čekají každý měsíc na rodičovský příspěvek jako na smilovaní, příjde mi to hrozné, nevím, jak by mi asi bylo, nemít pro dítě na mlíko, pleny. Některým jsem už pomohla, že jim vždy něco malého přinesu. Ale není to chyba i otce, že nedokáže zabezpečit rodinu a chudák matka musí počítat každou korunu? V dnešní době je i spousty svobodných matek, které jsou na tom i hůře.. Co si o tom myslíte vy? Je pro vás některé taky RP jako záchrana? ![]()
Prosím, jen slušně, ráda bych znala odpověď i jiných. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bohudík není, ale co není může být!
Jen chci říct, že je fajn, jak nemusím obracet každou korunu, ale příjmy co má manžel nemusí být napořád, mohou dojít úspory, po RD me nemusí vzít zpět do práce. Ono se těžko soudí když to nezažiješ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemám to tak, hlavně sice rodičák příjde, ale hned je fuč, když se z něj zaplatí vše potřebné a všechna spoření a podobně.
Hlavně mě spiš fascinuje, že rodičák chodí pravidelně ve stejné datum, pokud to nevyjde na vikend nebo svatek, ale už od 1. Jsou všude dotazy, jestli už tam a tam přišel a jestli ma cenu volat na úřad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam rodicak 11500 kc a davam na charitu, nas jako rodinu tato castka nevytrhne a jedne rodine s nemocnym ditetem velmi pomuze.
Takze ne, rodicovsky prispevek pro nasi rodinu neni vysvobozenim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není, nikdy nejdu s penězi do nuly. Rodičák by měl být hlavně pro dítě a tolik toho zase nespotřebuje. Pleny zásadně v akci. Hadříky klidně už po někom, beru si od kamarádky, co má starší kluky. A kupuju boty a něco, co se mi líbí a nutně to potřebuju. Ale mám jen jedno dítě a pořídila jsem si ho s někým, komu není zatěžko postarat se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jogrr píše:
Ja mam rodicak 11500 kc a davam na charitu, nas jako rodinu tato castka nevytrhne a jedne rodine s nemocnym ditetem velmi pomuze.
Takze ne, rodicovsky prispevek pro nasi rodinu neni vysvobozenim.
Jsi ve vatě
Já přispěju na charitu, ale rodičák je hlavně synečkův.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nyana je mi tech matek hrozne lito, ale jestli maji chlapa a ten se nedokaze postarat o to, aby zenska nemusela cekat na rodicak jak na vysvobozeni, tak je to chlap k nicemu…neumim si ani predstavit, ze bych cekala na tu almuznu, vzdyt by to nebylo ani pro mne samotnou, natoz pro dite..ja to vidim proste na brigadu pri rodicaku, at to ten chlap taky. nemusi vsechno tahat sam..ale.musi to samozrejmne mimco dovolit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nyana, jak kdy, je to jediný „stálý“ příjem… Chlap je osvč, třeba teď se stalo, že tři měsíce nedostal zaplaceno…finanční rezervu máme cca 100.000,– a můžu ti říct, že to bylo na „dreň“ a občas jsem byla za rd vděčná… ale je teda pravda, že já mám zásoby ( kosmetika, pleny, práci prášky, trvanlivé potraviny, maso…) vždy min. na 1-2 měsíce… A taky mi jel nejstarší na tábor k moři ( cca 20000,– jen to hvizdne, když je pěkně chodíme na koupaliště cca 300/den…atd.) takže určitě jsem se ani děti ( máme 3) neomezovala… ![]()
Prosím o zachování anonymu nebo smazání, osobní informace…
- Citovat
- Upravit
Mam ho jako kapesné
je ale stejne vse platím manzelovou kartou, takže je to vlastně spoření ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaké si to udělaly, takové to mají. Důvody a příběhy jsou různé, ale řekla bych, že tak z 80 % jsou za tu situaci ty ženy zcela nebo částečně odpovědné. Každý je zodpovědný sám za sebe a má se podle toho zařídit.
Nedovedu si to představit a taky jsem vždy dělala vše pro to, abych se do podobné situace nedostala.
- Citovat
- Upravit
Není. Ale znám spoustu holek, pro které je a čekají na něj jako na spasení a ne všechny jsou z chudých poměrů, ale porstě neumí hospodařit. Vše rozfofrují začátkem měsíce na hlouposti a pak není…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nyana píše:
Zdravím holky.
Jelikož mám hodně kamarádek které jsou z různých rodin, ať už chudší nebo bohatší, tak mezi tématy občas prolítně tohle. Pár mých kamarádek čekají každý měsíc na rodičovský příspěvek jako na smilovaní, příjde mi to hrozné, nevím, jak by mi asi bylo, nemít pro dítě na mlíko, pleny. Některým jsem už pomohla, že jim vždy něco malého přinesu. Ale není to chyba i otce, že nedokáže zabezpečit rodinu a chudák matka musí počítat každou korunu? V dnešní době je i spousty svobodných matek, které jsou na tom i hůře.. Co si o tom myslíte vy? Je pro vás některé taky RP jako záchrana?Prosím, jen slušně, ráda bych znala odpověď i jiných.
neni. Ja se na 7m ditete rozhodla zacat chodit do prace na 2 dny, miminko mi pomaha hlidat maminka, diky bohu za jeji obetavost. Ale i kdyby ne, tak bych nijak nestradala. Rodicak mam nastaveny na tu nejkratsi dobu, na konte dost nasetreno a manzel taky neco vydela. Takze tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit