Rodičák, je pro vás vysvobození?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2423
4.8.17 15:50

Ja mela rodicak jako kapesné, takze jsem na nej jako na smilování necekala nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.17 15:53

Tak ja za ty chude. Pro me vysvobozeni teda je. Je to prakticky jedidny prijem co mam. Platim z nej poplatky a co je treba jako najem a tak, chlap plati hypoteku. Co zbyde je na jidlo a pro malou. Nemame se spatne, ale proste musime vyjit s tim co mame :-)
Ale nekekam na nej od prvniho :-) nebo se vsude neptam jestli uz prisel o vikendu, proste az prijde, tak prijde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.17 15:57

@Elenloth s tim moc nesouhlasim, ale je to tvuj nazor. Lidi s vysokymi prijmy a manzelky muzu co je zivi tento nazor ale maji.(myslim to vseobecne) Chapu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.8.17 15:59
@Radushka26 píše:
@Elenloth s tim moc nesouhlasim, ale je to tvuj nazor. Lidi s vysokymi prijmy a manzelky muzu co je zivi tento nazor ale maji.(myslim to vseobecne) Chapu to.

My nejake extra prijmy nemame. Ani manzel ani ja nedelame v bance reditele. Ale jsou cesty, jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.8.17 16:05

Mam depku, jsem strasne chudaaa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
4.8.17 16:10

@Radushka26 Řekla bych, že ty tak jak to popisuješ, do té situace nespadáš. Jasně, rodičák je příjem se kterým se počítá, je to jako výplata, ale předpokládám, že to není tak, že pár dní předem nemáš pomalu ani na jídlo nebo si musíš půjčovat. A o tom myslím zakladatelka mluvila.

• Citovat
  • Upravit
414
4.8.17 16:10

Taky jsem rada ze s malou nemusim cekat na RD jako na smilovani :D mame s partnerem ušetřené a vzdy mame rezervu, jinak bych do ditete asi ani nesla kdyz bych vedela ze bych par dni nemela ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.8.17 16:11

Nebyl. Bylo to moje kapesný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.8.17 16:12

Ne, v obou pripadech jsem mela RP jako kapesne pro svoji potrebu, ze jsem z toho kupovala i detem bylo ciste jen na mne.

Jo a prvni rodicak tehdy byl krasne 3.600,–, bez moznosti volby, tak jsem ve dvouapul letech se na dva/tri dny vratila do prace na prilepsenou a jeste vam rodicak sebrali, to byla tehdy socanska podpora navratu matek zpet do zamestnani… :zed: :roll:

Pak s tim volenym sedmitisicovym na tri roky jsem vystacila v pohode, i jsem neco z toho obcas usetrila, abych to vzapeti zas za deticky utratila… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1065
4.8.17 16:14

Ja nevím co vám na tom přijde tak divného. Jsou prostě chudší lidé. Chlap třeba vydělá 15 tis a ženská má nejnižší rodičák, bydlí v nájemním bytě. Zkuste si s tím vyžít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
4.8.17 16:14

Rodičák škudlím, manžel nás uživí. takže ne-nečekám na něj jak na smilování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
4.8.17 16:20
@Katerina000 píše:
Ja nevím co vám na tom přijde tak divného. Jsou prostě chudší lidé. Chlap třeba vydělá 15 tis a ženská má nejnižší rodičák, bydlí v nájemním bytě. Zkuste si s tím vyžít.

Presne tak. Kazdy nebydli ve strednich Cechach, aby rodina vyzila z jednoho platu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
4.8.17 16:24

Jelikož mám rodičák 3800 myslím, tak je nás nějak nevytrhne, ale neříkám, že někdy se nehodil, když se sešlo xy věcí na jednou a nechtělo se sahat do rezerv :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.8.17 16:24
@Katerina000 píše:
Ja nevím co vám na tom přijde tak divného. Jsou prostě chudší lidé. Chlap třeba vydělá 15 tis a ženská má nejnižší rodičák, bydlí v nájemním bytě. Zkuste si s tím vyžít.

Predpokladam, ze tvuj pripad to neni, kdyz cekas třetě mrgreen:

Souhlasim s @Elenloth, kazda zenska, pokud je svepravna, tak vi s kym si dite porizuje a jak na tom sama ona i dotycny s financema jsou a tedy zda-li bude mit rodicak jako kapesne nebo na nej cekat jako na smilovani… ;)

Ja pred obema MD makala jak sroub, abych mela financni polstar a nerodila jsem nijak stara (pred 30 prvni a v 35 druhe) no a mlada taky ne, i sem si stihla a neco uzila i ucestovala… :palec:

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
4.8.17 16:26
@Katerina000 píše:

Co třeba něco ušetřit, než si udělám děti? Plánovat děti tak, aby měla žena nárok na mateřskou a nemusela mít nejnižší rodičák? Pokud dneska chlap vydělá 15 tis. a dělá od nevidím do nevidím, tak je něco špatně a je otázka ke zvážení, jestli je to perspektivní partner a otec pro děti. Jestli nedělá tak moc, tak brigádu pro ni nebo pro něj… Možností je spousta. Ne, neříkám, že vždy v každém případě, ale ve většině opravdu jo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat