Invalidni důchod a nemocenská

211
6.8.17 20:43

invalidni duchod a nemocenská

Ahojky holky, možná mám hloupý dotaz, ale snad mi nekterá z vás poradí. Zajímalo by me, když mám invalidní dúchod 1 stupně a omarodím dostanu neschopenku i inva důch nebo jen neschopenku? Předem díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2965
6.8.17 20:46

Invalidní důchod 1. st. nemá na neschopenku vliv. Pokud onemocníš, dostaneš klasickou neschopenku a nemocenskou, která se vypočítá ze současného výdělku. K tomu normálně dostáváš důchod v plné výši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
6.8.17 20:47

Budeš mít nemocenskou i důchod. Taky mám 1. st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
6.8.17 20:51
@Lerista píše:
Budeš mít nemocenskou i důchod. Taky mám 1. st.
@sloninka píše:
Invalidní důchod 1. st. nemá na neschopenku vliv. Pokud onemocníš, dostaneš klasickou neschopenku a nemocenskou, která se vypočítá ze současného výdělku. K tomu normálně dostáváš důchod v plné výši.

ano s oběma uživatelky souhlasím, dostaneš invalidní důchod a nemocenskou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
7.8.17 00:10

Dostaneš id i neschopenku jen pozor tim že máš id máš nárok jen na 70 dní neschopenky ja mam id 3 stupně a už víc jak rok marodím a nárok jsem měla jen na 70 dní placených řešila jsem to i s panem Krásou z národní rady zdravotně postižených takže předpokládám že u 1 id to bude stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
7.8.17 07:56
@Ka-Ha píše:
Dostaneš id i neschopenku jen pozor tim že máš id máš nárok jen na 70 dní neschopenky ja mam id 3 stupně a už víc jak rok marodím a nárok jsem měla jen na 70 dní placených řešila jsem to i s panem Krásou z národní rady zdravotně postižených takže předpokládám že u 1 id to bude stejně

Nepamatuji si přesně, hledala jsem info už pár let zpět a těch 70 dní platilo snad jen u III.st. ID. Ale nemám přesné informace, raději pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
7.8.17 11:07

@-Evka- taky jsem si to myslela ale pan Krása naznačoval že je to stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
7.8.17 11:43

@Ka-Ha Cca 3 roky zpět byla paní v částečném ID a měla neschopenku skoro rok.
Prostě je ideální se někde informovat (třeba na OSSZ), jak to je nyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
7.8.17 11:50

Já mám info ani ne měsíc staré sama jsem na OSSZ byla kvůli prodloužení neschopenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
7.8.17 12:15

ID I+II stupeň max 380 kal. dnů
ID III stupeň+starobní důchodci max 70kal. dnů od 15 dne PN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.18 18:31

Zdravím, chci se zeptat …manžel po vážné nemoci v lednu byl na nemocenské , teď mu byl 23.10. přiznan důchod 3. stupně. ,bojím se abychom neměly nějaké dluhy na OSSZ..jak je to s nemocenskou , kterou v říjnu pobíral a na kterou má nárok až do ledna?
děkuju za odpověď

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat