Vrácení sociálního pojištění
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vrácení sociálního pojištění
Dobrý den,
byla jsem dva měsíce na ÚP a zároveň vykonávala brigádu. Jelikož už nebydlím v místě trvalého bydliště, musela bych dojíždět 2,5 hodiny autobusem na ÚP a zase zpátky, abych stihla vyzvednout dítě ze školky.
Zažádala jsem tedy o převedení mojí přihlášky na ÚP do Prahy, aby to bylo jednodušší. Druhý měsíc jsem přešvihla maximální výdělek na brigádě a zároveň jsem předložila, že za týden nastupuju do HPP. Řekli mi, abych kopii výdělku poslala do Prahy do kanceláře a tam „se to vyřídí“. Naskenovali si pracovní smlouvu a prý do kanceláře ani nemusím chodit, že budu od toho termínu vyřazena z evidence (v Praze jsem měla do kanceláře jít týden po nástupu). Poslala jsem tedy kopii emailem a vypustila to z hlavy. Nepřišel dopis, ani email.
V pátek přišel šéf, že prý musím vrátit příspěvek na sociální a ať to vyřídím u naší účetní. Napsala jsem večer po práci email na úřad a požádala o výši vrácení a účet. Odpověď: „Dobrý den, sociální pojištění se netýká zprostředkování zaměstnání.“ Zavolala jsem naší účetní, ale ona o ničem nevěděla a prý se to pracáku snad týká, když jim mám vrátit peníze.
Tak fakt nevím, jestli nejsem blbá. Má někdo zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@MoonyRise Nějak nechápu jaký příspěvek na sociální má kdo na mysli, ale dojela bych si na UP a vyřešila s nimi ukončení evidence a jinak pokud někdo něco bude chtít, tak to pošle ofiko, do té doby bych nic neřešila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit