Rodičovská dovolená, DPP a růžový papír

469
11.8.17 09:40

Rodičovská dovolená, DPP a růžový papír

Dobrý den,
jen bych se chtěla zeptat, jsem na rodičáku a přitom pracuji na DPP a dali mi Prohlašení poplatnika platci daně (ten růžový dvojlist) Zajímá mě zda mám tam zaškrtnout uplnatnuji/neuplatnuji slevu na dani??? Jinak ja jsem měla mateřskou, byla jsem zaměstnana u jiného zaměstnavatele předtím mam tam smlouvu na dobu neurčitou, samozřejmě vím že při mateřské nemohu pracovat nikde jinde ale při rodičaku už mohu, tak jsem si pravě našla kousek od baraku práci na DPP a pracuji tam tak už 1,5 roku a loni jsem to podepisovala ale nepamatuji si…Jinak na výplatní pásce mám -2070 sleva na dani na popatníka…v práci mi drží místo do května 2018 ale od te doby co jsem na mateřské + rodičaku tak jsme svému zaměstnavateli nepodepisovala žadný ružový papír…poradíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4798
11.8.17 10:10

Podle toho co píšeš, uplatňuješ slevu na poplatníka :) Takže zaškrtnout uplatňuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
11.8.17 10:10

Necháš „uplatňuji“, aby ti mohli uplatnit slevu na poplatníka, tzn. těch 2070 Kč měsíčně. Pokud nenecháš, tak ti tu slevu uplatnit nemůžou. Slevu nemůžeš uplatňovat u dvou zaměstnavatelů zároveň, ale když u toho na HPP momentálně nemáš příjem, tak to podepiš na brigádě.
A opravím tě, že i během mateřské můžeš pracovat. Nemůžeš pracovat jen na tu smlouvu, ze které plyne nárok na PPM.

Příspěvek upraven 11.08.17 v 10:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
11.8.17 10:14

Jj špatně jsem to napsala vím že mohu pracovat na mateřské ale je to nějak omezené…Já jsem u zaměstanavatele podepsala ten růžový ale to je už z roku 2014 a od tej doby mi nic zaměstnavatel nic neposlal k podepsání, tak snad to nemuže automaticky podepisovat on, když od něj nic neberu cca 2 roky a platí mě stát…takže ja tedy u současného zaměstnavatele (jiného) podepíšu ten růžový a škrtnu tam neuplatnuji (takže jakoby tam zustane uplatnuji) je to tak tedy? muj zaměstnavatel kde mam HPP tak mi od roku 2015 nic neposlal k podepsaní ten růžový papír…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
11.8.17 10:21

@Caborina Ano, přeškrtneš neuplatňuji, necháš tam uplatňuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
11.8.17 10:26

@Lendeš oki děkuji mocinky ja jsem z tohoto uplně magor, a hlavně nevím proč mi to dali až ted v srpnu, nechapu…takže se nemusím bát že budu mít podepsané prohlašení 2×? vím že loni mi muj zaměstnavatel nic neposlal ani letos, vlastně co jsem 2 roky na RD mi nic neposlal takž automaticky nemam nic podepsané, že u něj…já jsme pravě v začatku těhotenství, takže jsem rada za to že neplatím daně a mám více peněz na dohodu…aspon do prosince bych tam ráda byla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
11.8.17 10:28

@Caborina Když jsi nic nepodepsala, tak zaměstnavatel za tebe nic podepsat nemohl. A stejně u něj nemáš příjem, takže bys slevu 2× neuplatnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
11.8.17 10:33

@Lendeš oki moc děkuji…to se asi jedna když pracuji lidé na HPP a k tomu mají třebas 2 DPP a tak aby to tam nepodepsali u těch DPP že? když to maj na HPP podepsaný většinou…už tomu rozumím, akorad nechapu že to davají tak to až v srpnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
11.8.17 10:43

@Caborina Asi při nějaké kontrole zjistili, že ti slevu uplatňují, ale nemají od tebe podepsané prohlášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.6.19 14:22

Ahoj holky, chci se zeptat, jsem na RD a naskytla se mi možnost práce na DPP, jde jen o úklid domu, výdělek 800 měsíčně s podepsáním prohlášením poplatnika(růžový papir).
Otázka je, budu muset příští a další roky podávat daňového přiznání?
Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
25.6.19 14:59

Ano, buď ty nebo zaměstnavatel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.6.19 15:02

@elan Opravdu? Já myslela, ze je tam nějaký finanční limit, a když prohlášení nepodepíšu, tak ho budu muset podávat také?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
25.6.19 15:05
@elan píše:

To neni pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
25.6.19 15:13

@putako pokud nemáš prohlášení podepsáno jinde, můžeš ho podepsat u DPP. Pak nevznikne povinnost podávat přiznání. Pokud bys prohlášení nepodepsala, ani tak nebudeš muset odávat DP, ale bude ti sražena srážková daň. Je tady spousta diskuzí ohledně tohoto tématu, zkus si je projít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
25.6.19 15:13
@elan píše:

Zaměstnavatel za nikoho přiznání nepodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat