Můžu pracovat při RD?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Můžu pracovat při RD???
Ahoj holky!!! Opět se obracím na vás se svým dotazem, protože vaše rady jsou pro mě takovou malinkou biblí a vy víte všechno
! Od 1. 1. jsem z mateřské přešla na rodičák, zvolila jsem si dvouletou variantu, můj prcek má půl roku! Chtěla bych se vrátit zpět do práce s tím, že o malého by se staral přítel. Mám u svého zaměstnavatele smlouvu na dobu neurčitou. Můžu se vrátit do práce aniž bych přišla o rodičák? Je nějaký limit, který si můžu při rodičáku vydělat
? Chtěla bych se vrátit ke svému zaměstnavateli, ale nevím, jestli je to vůbec možné! Omlouvám se, že jsem možná otevřela několikrát omílanou diskusi
, ale pořád jsou nějaké změny a čert, aby se v tom vyznal
!!! Předem moc děkuji za každou vaši reakci!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
AHoj, taky mám dvouletou a jsem v práci na plný úvazek a manžel hlídá, RP mám normálně na sebe a není omezené, kolik si můžeš vydělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
můžu se zeptat,co je pravdy na tom,že pracovat při RD jde,ale nesmí se dělat ta samá práce jako před nástupem na mateřskou?
- Citovat
- Upravit
Karolínko, takže budu moci být normálně na můj 6h úvazek v práci, vydělat si třeba 12tis a normálně k tomu pobírat i těch 11400,–??? Týjo, pokud je to fakt takhle tak to jsi mi udělala radost jako blázen
!!!!! Mockrát ti děkuji
!!!!!!!!!!!!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
můžu se zeptat,co je pravdy na tom,že pracovat při RD jde,ale nesmí se dělat ta samá práce jako před nástupem na mateřskou?
Smí se dělat ta samá práce, prostě se ukončí RD. RP se nadále pobírá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj , je to tak, mne na jare zacina RD a vracim se i do prace
muzes normalne do svy na plnej uvazek a k tomu mas rodicak, jen je podminka, ze decko nesmi do skolky, max 4 dny v mesici
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jsem normálně u zaměstnavatele jak před tím a beru těch 11400 plus plat a ten není zrovna nejmenší
, takže je to OK, jen nesmíš mít dítě v jeslích, ale musí ho hlídat osoba starší 18 let, což přítel asi je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
smis si vydelat bokem maximalne 4tisice, podle zakona, myslim..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Monny89 píše:
To si myslíš špatně. Přivydělat si lze neomezeně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to je supr,mě maminy (při procházkách venku) strašily,že si mám dát pak pozor,aby mě někdo neudal,že jsem nastoupila na u samou práci.
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:Oni si to spletli s materskou dovolenou tam nesmis.Ale u RD jo.
tak to je supr,mě maminy (při procházkách venku) strašily,že si mám dát pak pozor,aby mě někdo neudal,že jsem nastoupila na u samou práci.
Monny89 píše:
MYslis spatne.Je to neomezene.To platilo v pripade kdy jsi byla registrovana na up.Ale od noveho roku si na up privydelat nemuuzes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:Monny89 píše:To si myslíš špatně. Přivydělat si lze neomezeně.
Aha, tak diky za osvetleni, moje chyba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Pozor, nedavmo jsem resila s kamaradkou a toto omezeni opravdu existuje pokud pracujes ve skolstvi, maji nejaky specificky zakon, ktery zakazuje pracovat pri pobirani RP na stejnem miste jako predtim.
Je to na hlavu a pitomost, ale teoreticky jakykoli ucitel/ka, ktery pobira RP a pritom pracuje v oboru (skole) pacha nelegalni cinnost.
Druha vec je ta, ze to, ze zadas o RP nikde nehlasis a socialka taky nezkouma kde pracujes nebo jsi pracovala. Ze pobiras RP se zamestnavateli nehlasi, tudiz se to nikdo nemusi dozvedet. Musela by prijit kontrola a rict, ze chce ze socialky vyjet toho konkretniho cloveka a zkontrolovat zda zrovna nepobira i rodicak.
Kdyz to nikde nereknes, nikdo nemusi vedet ze pobiras RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
doriang píše:Anonymní píše:Pozor, nedavmo jsem resila s kamaradkou a toto omezeni opravdu existuje pokud pracujes ve skolstvi, maji nejaky specificky zakon, ktery zakazuje pracovat pri pobirani RP na stejnem miste jako predtim.
Je to na hlavu a pitomost, ale teoreticky jakykoli ucitel/ka, ktery pobira RP a pritom pracuje v oboru (skole) pacha nelegalni cinnost.
Druha vec je ta, ze to, ze zadas o RP nikde nehlasis a socialka taky nezkouma kde pracujes nebo jsi pracovala. Ze pobiras RP se zamestnavateli nehlasi, tudiz se to nikdo nemusi dozvedet. Musela by prijit kontrola a rict, ze chce ze socialky vyjet toho konkretniho cloveka a zkontrolovat zda zrovna nepobira i rodicak.
Kdyz to nikde nereknes, nikdo nemusi vedet ze pobiras RP.
Můžeš napsat zákon, ve kterém je toto omezení napsáno??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu taky přidat dotaz??? Plánuju se taky v létě vrátit do práce a zaměstnavatel teď přišel s něčím, čemu moc nerozumím, a to, že je potřeba se mnou sepsat nějakou „Dohodu“, prý pro jistotu kdyby něco…ale mě se to nějak nezdá…Potřebuju nějakou dohodu,když mám normálně smlouvu na neurčito??? Mně to přijde jako blbost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit