Můžu pracovat při RD?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mag fakt moc díky, to jsem fakt netušila. Jenom dá se to někde najít???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba zde
Podmínkou nároku na rodičovský příspěvek je, že dítě mladší 3 let nenavštěvuje jesle nebo jiné zařízení pro děti předškolního věku déle než 5 kalendářních dnů v kalendářním měsíci. Dítě, které dovršilo 3 roky věku, může pravidelně navštěvovat mateřskou školu nebo jiné obdobné zařízení v rozsahu nepřevyšujícím 4 hodiny denně nebo nejvýše 5 kalendářních dnů v kalendářním měsíci. Dítě může navštěvovat léčebně rehabilitační zařízení nebo jesle, mateřskou školu nebo obdobné zařízení pro zdravotně postižené předškolní děti v rozsahu nepřevyšujícím 4 hodiny denně. Dítě zdravotně postiženého rodiče může navštěvovat jesle, mateřskou školu nebo obdobné zařízení pro děti předškolního věku v rozsahu nepřevyšujícím 4 hodiny denně. Dítě dlouhodobě zdravotně postižené nebo dlouhodobě těžce zdravotně postižené může navštěvovat jesle, mateřskou školu nebo obdobné zařízení pro děti předškolního věku v rozsahu nepřevyšujícím 6 hodin denně nebo plní povinnou školní docházku. Příjmy rodiče nejsou sledovány. Rodič může při nároku na výplatu rodičovského příspěvku zlepšovat sociální situaci rodiny výdělečnou činností, ale musí v této době zajistit péči o dítě jinou zletilou osobou.
Nikde ani slovo o RD ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den holky,potřebovala bych radu?!Chci nastoupit do práce ale ještě jsem na RD,mám ju na 3 roky,tak dítě může navštěvovat školku 5 dnů v měsíci-celý den?A když nastoupím do práce může i potom navštěvovat tu školku těch 5 dnů v měcíci celý den?Nám se jedná jenom o duben,v květnu mně končí RD!Předem děkuji za odpověd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHojky možná blbě čtu nebo to nechápu
ale můžu jít do práce na plnej při RD aniž bych to musela někde hlásit?
Do práce z předmateřské se nevracím, vyhodili mě během RD(podepsala jsem jim to já debil
) takže budu shánět cokoliv jiného… Kuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při pobírání rodičovského příspěvku můžeš pracovat u svého zaměstnavatele, nebo u jiného zaměstnavatele bez omezení, je možná i samostatná výdělečná činnost. Musíš mít jen zajištěný dohled o dítě během práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, budem sa najskor opakovat…ja len ci to chapem spravne…poberam RP a chcem si privyrobit tak 20 h tyzdenne u svojho
zamestnavatela, kde mam zmluvu na neurcito…nemozem nastupit na predchadzajucu zmluvu z toho dovodu, ze nemam kam dat dceru a nebola som platena hodinovo. Takze musim podpisat novu zmluvu v ktorej bude uvezok na par hodin???Chapem to zatial spravne???Moja otazka je…nemoze zo mnou zamestnavatel vydrbat po skonceni RP? Ostane mi platit prva zmluva? Diky Janca
V
- Citovat
- Upravit