Můžu rodit s pasem místo občanky?

23
24.8.05 19:45

Můžu rodit s pasem místo občanky?

Ahoj holky, nevíte, jestli je problém rodit s pasem místo občanky? Momentálně mám místo ní takový ten papírek a nechce se mi jí zařizovat, protože po porodu bych si do ní chtěla dát zapsat už i miminko - tak bych měla to oběhávání 2×. Ale na papírech k porodu píšou občanku a pouze pro cizinky pas. A nejsem cizinka :-)
Díky Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
24.8.05 19:56

Myslím si, že tam můžeš jít i s tím „papírkem“ :) Je to také platný doklad. Ne do porodnice, ale na všechny úřady jsem takhle chodila 2 měsíce a v pohodě (dokonce i u české pošty nebyl problém :wink: !).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
24.8.05 20:08

Ahojky,
taky si myslím, že můžeš jít s tím prozatimním dokladem a pro jistotu bych sebou vzala ještě ten pas :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
24.8.05 20:22

Ahoj,
„papírek“ je platný doklad. Jestli chceš mít jistotu, tak si zavolej do porodnice, kde budeš rodit. Řekla bych, že by to mělo být v pohodě.
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.8.05 21:18

Ahooj…tak já tento papírek měla místo občanského průkazu,jelikož sme pár dní před porodem měnili můj trvalý pobyt a žádný problém s tím nebyl.Nahrazuje to občanský průkaz, pas kde máš starou adresu nebo jméno by ti asi byl k ničemu.Pa Nikkol

• Citovat
  • Upravit
1089
24.8.05 22:04

Já jsem se s tím papírkem i vdávala :D :D (Nebylo to ale na úřadě)
Každopádně rodit s tím určitě můžeš (a obávám se, že se tomu nemůžeš ubránit :-)) Ne, nechci si dělat legraci…stejně do porodnice potřebuješ i oddací list (pokud si vdaná a pokud se pak rovnou řeší rodný list dítěte…) a tím je občanství vyřešeno…

Měj se a ať je vše v pohodě
Theo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
25.8.05 08:11

Ten „papírek“ je náhradní doklad za občanku. Byla jsem na tom před rokem a něco málo stejně jako ty. Čekala jsem až se nám narodí miminko, vdám se a přestěhuju a pak to všechno vezmu jedním vrzem. Naivně jsem si myslela jak ušetřím úřadům práci a nakonec jsem ještě musela zaplatit pěkně tučnou pokutu za prodlení!!! Je fakt, že jsem s tím vyřizováním čekala skoro 3/4 roku, ale i tak mne naštvalo, že nikdo nebere ohled na to, kolik práce jsem jim ušetřila.

• Citovat
  • Upravit
513
25.8.05 08:44

Ahoj,
záleží na tom, v které porodnici budeš rodit. Já jsem si před porodem nechala udělat novou občanku, jelikož jsme se přestěhovali. V porodnici ji po mě nikdo nežádal. Byla jsem docela naštvaná, protože bych tam ráda měla napsanou i malou. Určitě nic nezkazíš, když si do porodnice zavoláš a zeptáš se jich. Ten papírek nahrazuje občanku, tak by jim měl stačit.
Pa, Ella

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
25.8.05 13:28

Ello,

malou si musíš nechat zapsat na příslušném úřadě a budou Ti dělat znova novou občanku (tak zvaž, jestli je to nutné, nebo to nějakou dobu počká).

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
25.8.05 14:44

Tak já teda nevím, ale po mně v porodnici chtěli jenom dokumentaci od doktora a legitimaci pojištěnce, obešli se i bez té občanky? 8O
Asi to bude ústav od ústavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky