Můžu se objednat do centra asistované reprodukce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
25.10.23 07:04

Můžu se objednat co centra?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli se můžu za těchto podmínek sama objednat do centra asistované reprodukce?
Je mi 23 partnerovy 27.
Snažit o dítě jsme se začali v srpnu 2021, otěhotněla jsem v dubnu 2022 zamlklé těhotenství následná revize.
Podruhé jsem otěhotněla v prosinci 2022, opět zamlklé těhotenství s následnou revizí.
Mám sníženou funkci štítné žlázy a pravidelně docházím do poradny.
Můj gynekolog mě zatím nikam posílat nechce a tvrdí, že máme ještě čekat, že je to určitě náhoda a netrvá to nijak dlouho. Promiňte, ale 27 měsíců snažení a stále nic už nám to trochu leze do hlavy. Rádi bychom se nechali vyšetřit, aby nám aspoň potvrdili, že je to opravdu jen náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1771
25.10.23 07:21

@Anonym5678 najdi si centra na internetu a zavolej jim. Myslím, že nebudou mít problém s tím, že tě neposlal doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
25.10.23 08:15

@Magda124 Dobře, děkuji. : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
25.10.23 08:38

Do CAR se můžeš objednat i bez žádanky od tvého gynekologa. Vzhledem k těm dvěma ZT by to určitě chtělo i imunologické vyšetření včetně lektinové dráhy (MBL deficit způsobuje časné potraty a předčasné porody).
To že jste mladí není důvod proč dál čekat, kor pokud jste oba za jedno a už nějakou dobu se snažíte.
Máte výhodu, že vás ještě netlačí věk, tak máte čas zkoušet různé postupy bez stresu že ztrácíte čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.