Můžu učit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli můžu učit angličtinu na střední škole, když mám vystudovanou ekonomiku Bc. a certifikát FCE. Můžu si jen dodělat pedagogické minimum? Děkuji. Lenka
Pardon, ale jestli dnes může učit člověk s fce tak to je na tom naše školství opravdu hodně špatně. S tímhle certifikátem bych tě viděla max někde ve 3. třídě ZŠ, třídě úplných začátečníků, ne na střední odborné škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
FCE je ekvivalent B2? To mi na SŠ přijde málo, obzvlášť kdyby ti mělo, nedejbože, být gymnázium nebo jiná škola, kde se na jazyky klade důraz. Možná tak učiliště, základka..?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
jeste se tichou postou siri pridani 2 hodin do uvazku, bude veselo
To bude dobré zlo, hlavně u některých aprobací. Jako neříkám, když bych učila většinu pracovek, tak mě ty dvě hodiny tak netrápí. Ale když vidím kolegyně co má češtinu a dějepis, jak sedí každou volnou chvíli nad sešitama a jen opravuje a opravuje. Navíc by pak asi skončilo veškeré doučování a přípravy atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
To bude dobré zlo, hlavně u některých aprobací. Jako neříkám, když bych učila většinu pracovek, tak mě ty dvě hodiny tak netrápí. Ale když vidím kolegyně co má češtinu a dějepis, jak sedí každou volnou chvíli nad sešitama a jen opravuje a opravuje. Navíc by pak asi skončilo veškeré doučování a přípravy atd.
mam 4 cestiny a 3 dejepisy. K tomu v cestine nove ucebnice, takze 9 novych materialu, ktere musim prochazet. Ve 3 volnych hodinach ucim cestinu pro cizince. K tomu suply, akce, komunikace s rodici, administrativa… Pripravy delam po vyucovani, je zazrak, kdyz vyrazim domu pred 15, kahooty a praci v google ucebnach stiham o vikendech, opravy tez.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám už teď naduvazek, protože sehnat ucitele je u nás velký problém. Do toho dělám projekty pro školu, řeším nákupy pomůcek, jejich správu, komunikace se správcem sítě atd. Ve 40 hodinách se tohle zvládat nedá ani náhodou. A nějaké prázdniny? Jo ty jsou fajn, že nemám výuku, ale volno rozhodně nemám.
- Citovat
- Upravit
Já mám za to, že pedagogické minimum pro výuku cizích jazyků je jen pro rodilé mluvčí. Ale třeba je to už zase jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cverunka píše:
Já mám za to, že pedagogické minimum pro výuku cizích jazyků je jen pro rodilé mluvčí. Ale třeba je to už zase jinak.
ale houby. Kdokoli s nejmene titulem mgr./ing. muze absolvovat doplnkove pedagogicke studium a ucit cokoli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy u nás to řekla odborařka nahlas. Že jim to řekli na odborové konferenci! Úvazek 24 hodin by znamenal stovky? Tisíce propuštěných učitelů pro nadbytečnost