Můžu učit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.11.23 08:54

@matkabagristy u nás to řekla odborařka nahlas. Že jim to řekli na odborové konferenci! Úvazek 24 hodin by znamenal stovky? Tisíce propuštěných učitelů pro nadbytečnost

• Citovat
  • Upravit
10651
18.11.23 09:34
@Anonymní píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli můžu učit angličtinu na střední škole, když mám vystudovanou ekonomiku Bc. a certifikát FCE. Můžu si jen dodělat pedagogické minimum? Děkuji. Lenka

Pardon, ale jestli dnes může učit člověk s fce tak to je na tom naše školství opravdu hodně špatně. S tímhle certifikátem bych tě viděla max někde ve 3. třídě ZŠ, třídě úplných začátečníků, ne na střední odborné škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9635
18.11.23 09:37

FCE je ekvivalent B2? To mi na SŠ přijde málo, obzvlášť kdyby ti mělo, nedejbože, být gymnázium nebo jiná škola, kde se na jazyky klade důraz. Možná tak učiliště, základka..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
18.11.23 09:51
@matkabagristy píše:
jeste se tichou postou siri pridani 2 hodin do uvazku, bude veselo

To bude dobré zlo, hlavně u některých aprobací. Jako neříkám, když bych učila většinu pracovek, tak mě ty dvě hodiny tak netrápí. Ale když vidím kolegyně co má češtinu a dějepis, jak sedí každou volnou chvíli nad sešitama a jen opravuje a opravuje. Navíc by pak asi skončilo veškeré doučování a přípravy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
18.11.23 10:00
@Aspera píše:
To bude dobré zlo, hlavně u některých aprobací. Jako neříkám, když bych učila většinu pracovek, tak mě ty dvě hodiny tak netrápí. Ale když vidím kolegyně co má češtinu a dějepis, jak sedí každou volnou chvíli nad sešitama a jen opravuje a opravuje. Navíc by pak asi skončilo veškeré doučování a přípravy atd.

mam 4 cestiny a 3 dejepisy. K tomu v cestine nove ucebnice, takze 9 novych materialu, ktere musim prochazet. Ve 3 volnych hodinach ucim cestinu pro cizince. K tomu suply, akce, komunikace s rodici, administrativa… Pripravy delam po vyucovani, je zazrak, kdyz vyrazim domu pred 15, kahooty a praci v google ucebnach stiham o vikendech, opravy tez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.23 10:03

Já mám už teď naduvazek, protože sehnat ucitele je u nás velký problém. Do toho dělám projekty pro školu, řeším nákupy pomůcek, jejich správu, komunikace se správcem sítě atd. Ve 40 hodinách se tohle zvládat nedá ani náhodou. A nějaké prázdniny? Jo ty jsou fajn, že nemám výuku, ale volno rozhodně nemám.

• Citovat
  • Upravit
41733
18.11.23 10:06

S FCE tak na základce nebo učňáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
18.11.23 13:18

Já mám za to, že pedagogické minimum pro výuku cizích jazyků je jen pro rodilé mluvčí. Ale třeba je to už zase jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
18.11.23 13:21
@cverunka píše:
Já mám za to, že pedagogické minimum pro výuku cizích jazyků je jen pro rodilé mluvčí. Ale třeba je to už zase jinak.

ale houby. Kdokoli s nejmene titulem mgr./ing. muze absolvovat doplnkove pedagogicke studium a ucit cokoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat