Můžu učit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.11.23 07:40

Můžu učit?

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli můžu učit angličtinu na střední škole, když mám vystudovanou ekonomiku Bc. a certifikát FCE. Můžu si jen dodělat pedagogické minimum? Děkuji. Lenka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19388
18.11.23 07:46

Záleží na řediteli s údaji nemá nikoho jiného kvalifikovaného.
Ideální by bylo, kdyby sis dodelala nMgr a potom třeba v rámci celoživotního vzdělávání učitelství aj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
18.11.23 07:48

Určitě bych, byť tebou, obeslala všechny školy, kde bys chtěla učit.
A je dobrý mít aspoň nějaký didaktický základ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
18.11.23 07:49

Práci ve škole najít můžeš. Ředitel přijmout může, když
máš bakaláře a on nemá kvalifikovanější osobu.
Ale musíš si dokončit studium. Ať se pod tebou furt netřepe židle. Bakalář je prostě dneska málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
18.11.23 07:52

Nejsi kvalifikovana, kvalifikovany ucitel ma alespon mgr. a k tomu doplnkove pedagogicke studium. Mame ve skole nekvalifikovane „ucitele“, studenty sehnane narychlo na zaskok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
18.11.23 07:53

Spolužák s tím kdysi učil, ale v jazykovce. Resp. jen s tím FCE, teprve studoval, ale to bylo skoro v minulém století. :lol: U běžné školy to je dáno tím, jestli může ředitel sehnat někoho, kdo splňuje požadavky. :nevim: U dětí už mají všichni učitelé tu zkoušku na vyúku angliny jako cizího jazyka. Já bych si třeba na výuku netroufla, a to jsem už tehdy měla CAE. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.23 07:56

FCE je na střední školu málo. Já mám vystudované učitelství 2.cizího jazyka a z nouze tu AJ taky učím, ale na ZŠ. Mám FCE, ale nikdo po mně nešlape, protože znám didaktiku cizích jazyků.

• Citovat
  • Upravit
30300
18.11.23 07:58

U nás by tě přijali v případě chybějícího angličtinare, ale musela bys dostudovat Mgr. Obor angličtina.

Příspěvek upraven 18.11.23 v 08:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
18.11.23 07:59

FCE je malo, to si u nas delali skoro vsichni maturanti. Rekla bych, ze bys mela mit nejvyssi certifikat, ale to by byla utopie, zname stav ceskeho skolstvi. CAE bych ale povazovala za minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.11.23 08:03

Stačilo by udělat si CAE a pedagogické minimum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
18.11.23 08:15
@Pavlaaa píše:
Stačilo by udělat si CAE a pedagogické minimum?

dps je urceno pro absolventy uplneho vs vzdelani, tedy pro mgr., ing.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.23 08:20

A po tom, co ti blb.ci nahoře vymýšlejí se budou učitelé propouštět. Tím pádem ti vzroste konkurence na trhu práce. A proč to dělají? Aby měl i mimo jiné kvalifikované učitelé v Praze. Že jinde v regionech už tu práci nenajdou, to je jim jedno. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
66800
18.11.23 08:23
@Anonymní píše:
A po tom, co ti blb.ci nahoře vymýšlejí se budou učitelé propouštět. Tím pádem ti vzroste konkurence na trhu práce. A proč to dělají? Aby měl i mimo jiné kvalifikované učitelé v Praze. Že jinde v regionech už tu práci nenajdou, to je jim jedno. :pocitac:

jeste se tichou postou siri pridani 2 hodin do uvazku, bude veselo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
18.11.23 08:28
@Anonymní píše:
A po tom, co ti blb.ci nahoře vymýšlejí se budou učitelé propouštět. Tím pádem ti vzroste konkurence na trhu práce. A proč to dělají? Aby měl i mimo jiné kvalifikované učitelé v Praze. Že jinde v regionech už tu práci nenajdou, to je jim jedno. :pocitac:

Spíš očekávám, že propouštět nebude třeba. Co jsem slyšela od starších učitelů (těsně před důchodem). Pokud to takhle bude, tak volí předčasný. Víc sebou orat nenechají. Je to pod jejich úroveň, ať si někdo s nimi vytírá zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5581
18.11.23 08:29

Upřímně doufám, že to nemyslíš vážně.
S FCE jít učit na střední školu je blbost, je to málo. Vždyť ty děti by ke konci studia měly mít stejnou, ne-li lepší úroveň než máš ty. Chtělo by to minimálně CAE. Úplně ideálně by to chtělo dodělat Mgr v oboru který chceš učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat