Vánoční večírky - chodíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Docela chápu, že nebudou platit občerstvení zaměstnanci na RD. Zvlášť, když si se vždy zdržela pouze na oficiality.
Většinou chodí zaměstnanci, kteří pracují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo mysleli, já nikdy nepřišla. Takže už nezvou.
pro mě jsou to úplně zbytečný záležitosti, nechodila jsem ani když jsem pracovala. Byla jsem jen 2× a stačilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, zvali mě…ale já tyhle akce nesnáším. Jak jsem mohla, tak jsem se vždy omluvila. S kolegy do hospody po práci taky nikdy
Pro mě to jsou kolegové, ne kámoši - ty mám svoje vlastní a doma taky rodinu. Práce je pro mě jen práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zásadně chodím. Dost často se tam dá dořešit víc věcí při uvolněnější atmosféře. Než v tom fóru v práci. A nebo si pokecat úplně o ničem a poznat kolegy i trochu jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechodim. Centralu mame v Praze a vecirky jsou taky tam. V roce 2019 jsem jet mela (prvni rok v zamestnani), ale byla jsem nemocna. Pak byl Covid a tusim minuly rok uz vecirek byl.
Jenze, vecirky jsou vzdy ve vsedni dny a zasadne navazuji na nasledujici pracovni den
Ja teda nepiju, takze z tohoto duvodu mi to je jedno, ale prijde mi to fakt hloupe dat vecirek napr.na ctvrtek v Praze kam se polovina firmy musi dopravit (cesta cca 1,5 hodiny) a nasledujici den musime fungovat.
Anonym, kdyby me nahodou nekdo poznal ![]()
- Citovat
- Upravit
Chodím, mám tyhle akce firemní ráda. Chodím na všechny a některý, co pořádáme třeba v rámci kanclu, i organizuju. Letos jsem si teda říkala, že se na večírek vyprdnu, ale čím je blíž, tak tím víc se těším. Pak máme po vánočních svátcích ještě slezinu v rámci oddělení, tam jsem jediná ženská, tak to je taky fajn ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nechodim. Centralu mame v Praze a vecirky jsou taky tam. V roce 2019 jsem jet mela (prvni rok v zamestnani), ale byla jsem nemocna. Pak byl Covid a tusim minuly rok uz vecirek byl.
Jenze, vecirky jsou vzdy ve vsedni dny a zasadne navazuji na nasledujici pracovni denJa teda nepiju, takze z tohoto duvodu mi to je jedno, ale prijde mi to fakt hloupe dat vecirek napr.na ctvrtek v Praze kam se polovina firmy musi dopravit (cesta cca 1,5 hodiny) a nasledujici den musime fungovat.
Anonym, kdyby me nahodou nekdo poznal
Právě, vánoční posezení zásadně plánují na úterky a středy. Ten, kdo to přežene, tak druhý den v práci trpí. Jenže na RD si připadám jak s půlkou mozku, trochu se zase pobavit v pracovním duchu mi začalo chybět. Nevim co chci. Haha. Jinak jsem i na RD pro firmu dělala zakázky (protože to nikdo jiný tak precizně neumí a bla bla).
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych znala Váš pohled na toto téma. Před RD jsem pracovala 5 let ve stejné práci, vánoční večírek byl pro všechny zaměstnance povinný, omluvit se prakticky nedalo. Vždy jsem se trochu přemáhala a šla max na dvě hodiny, hodina proslovů, hodina fotografování a domu. Při nástupu na RD začal covid, vše bylo zavřené. Když už se zase najelo do starých kolejí, tak jsem se zeptala, zda se mohu přijít na chvíli podívat (popovídat s kolegy, zjistit nějaké novinky), ale bylo mi řečeno, že nemají dostatečnou kapacitu rautu. Tento rok s vedením více komunikuji, od ledna mě nutně potřebují a mám se vrátit do práce. Starší už chodí do školky a u mladší se budeme doma s manželem střídat. Zpět k tématu, letos jsem se opět zeptala, zda se chystá vánoční oslava a zda se mohu přijít na kolegy podívat. Znovu jsem byla odmítnuta, že nejsem jejich zaměstnanec.
Pokud se ptám na smlouvu, tak hned začnou zdrobnělinky, všechno bude…Počítáme s tebou…
Další rok budu mít kolegy na očích denně a na nějaký vánoční večírek se jim vykašlu. Tak by mě zajímalo, jak je to u vás v práci? Mysleli na vás i na MD/RD?
Mysleli, s úplnou samozřejmostí jsem na MD dostala pozvání i proplacený hotel, stejně jako všichni z naší pobočky (party je v jiném městě). Ale uvědomuji si, že je to něco extra a jsou zlatí. Naopak u tvojí firmy mi přijde to jednání opačný extrém, povinná party večer ve volném čase.
Ani to s tou kapacitou rautu mi moc nevoní, kolik bys tam toho asi snědla…? Ale asi se to pochopit dá, no, vyčíst jim to nemůžeš. ![]()
- Citovat
- Upravit
Me zvali i po odchodu a chodila jsem, ale byli jsme mensi kolektiv a navic vecirek jsme si my zamestnani castecne hradili vzdy sami. 5.000-6.000 se dalo z provozu a zbytek se rozpocital. Pro hosty (byvale kolegy) to byvalo zdarma a tak nejak konsensus byl, ze donesou flasku.
V soucasne praci jsou to vetsi akce, placene z provozu, ale take chodim rada, byvali zamestnanci a lidi na RD se normalne zvou, kolikrat dojdou i s detma, a nepocita se, ze by neco nosili. Ale porad nejsme zadny korporat, je nas okolo 40 na oddeleni a plus minus 10 hostu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já samozřejmě chodím. Ráda si s kolegy popovídám o jiných věcech, než o práci, poznám je v jiné situaci, to samé vedení, člověk je pak pozná více lidštěji. Za mě jsou akce s pracovním kolektivem mimo práci potřebné a důležité. Jsou pak i nové zážitky, historky. Ale chápu, že nechtějí platit za někoho, kdo je na RD a do té doby chodil jen z povinnosti, takže ty vztahy tam nebudou kdo ví jaké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani by mě nenapadlo, že by mě měl zaměstnavatel pozvat na vánoční večírek, zatímco jsem na RD
Pokud jsem se chtěla vidět s kolegy, šla jsem se za nimi podívat ke konci pracovní doby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky moc nechápu, proč bych se měla opakovaně cpát někam, kam vlaastně nepatřím, ptž toho času nejsem jejich zaměstnanec, resp. papírově samo ano, ale fakticky ne. A kor kdybych na večírky měla takový náhled jaký máš ty. nechápu Tě. Kor ta Tvoje cca třetí věta od konce, kdy je příští rok budeš mít na očích denně a na večírek se jim vykašleš. Takže ti o ty kolegy ani moc nejde, tak oč? Zpestření rodičáku? na chvilku vypadnout?
Já ten náhled mám podobný, chodím tam taky jen na úvod 2-3 hodky, taky z jakési nepsané povinnosti,,,na rodičáku mě to ani nenapadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak když to vezmu u nás, tak na večírek máš většinou stanovený rozpočet, raut se naopak platí dle počtu hostů, takže pokud s tebou nepočítali při plánovaní, tak to může být problém. U nás v práci bývá ve stejnou dobu na MD/RD desítky kolegyň, takže by to pěkně naskákalo, kdyby měli všechny zvát. A upřímné, kdyby s tebou počítali, tak ti pošlou pozvánku. Takhle si vynucovat pozvání kamkoliv, je celkem trapný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ráda bych znala Váš pohled na toto téma. Před RD jsem pracovala 5 let ve stejné práci, vánoční večírek byl pro všechny zaměstnance povinný, omluvit se prakticky nedalo. Vždy jsem se trochu přemáhala a šla max na dvě hodiny, hodina proslovů, hodina fotografování a domu. Při nástupu na RD začal covid, vše bylo zavřené. Když už se zase najelo do starých kolejí, tak jsem se zeptala, zda se mohu přijít na chvíli podívat (popovídat s kolegy, zjistit nějaké novinky), ale bylo mi řečeno, že nemají dostatečnou kapacitu rautu
. Tento rok s vedením více komunikuji, od ledna mě nutně potřebují a mám se vrátit do práce. Starší už chodí do školky a u mladší se budeme doma s manželem střídat. Zpět k tématu, letos jsem se opět zeptala, zda se chystá vánoční oslava a zda se mohu přijít na kolegy podívat. Znovu jsem byla odmítnuta, že nejsem jejich zaměstnanec.
Pokud se ptám na smlouvu, tak hned začnou zdrobnělinky, všechno bude…Počítáme s tebou…
Další rok budu mít kolegy na očích denně a na nějaký vánoční večírek se jim vykašlu. Tak by mě zajímalo, jak je to u vás v práci? Mysleli na vás i na MD/RD?