Vánoční večírky - chodíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Nemáme nic povinného. Chodím pokaždé a ráda.
Buď máme formou posezení, kdy je společná večeře. Loni se jelo na kuželky a byl tam pro nás zamluvený raut. Máme většinou od zaměstnavatele poukaz 250,– na jídlo a pití + ty dráhy na kuželky. Zbytek si hradíme každý svoji útratu. Letos nevím, jak bude vypadat ukončená. Ještě se o tom nemluvilo. Ale zopakovala bych loňské kuželky. Byl to skvělý večer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolegyně na RD a důchodce zve vedení na společnou večeři, když je svátek 28. 3. Jindy je to bez nich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livi92 No, teď to tak také vidím, ale jak jsem psala v úvodu, byl covid, žádné akce neprobíhaly. Pak jsem se slušně zeptala, nepozvali mě kvůli rautu, chápu. Žádné pozvánky se neposílají. Už dostávám pracovní emaily pro „všechny“, nastupuji v lednu.
- Citovat
- Upravit
To jsou zvláštní vztahy ve firmě. Mně vždycky zvali, i když jsem byla na RD. A chodila jsem moc ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi som sa stratil, pises ze o vecierok nemas zaujem ale trvas na tom aby ta pozvali? Ja by som na tvojom mieste doma oslavoval. Niesi nahodou z tych co nevedia co chcu ale neprestanu kym to nedostanu?
Skoro 20 rokov som sa musel zucastnovat firemnych akcii, priserny bordel, spina, hluk… ked som si stazoval kamaratke tak mi zavidela zevraj je to najlepsi klub v PRAHE
priserna diera.
Vzdy som riesil tak ze som prisiel, prezil oficiality, vyhladal vsetkych sefov, vsetkych pozdravil, pochvalil ako je to krasne ako to vyborne zorganizovali aka je uzasna hudba… a hned potom sa vytratil. Celkovo praca na cca 2h (hodinu kdakanie a hodinu sefovia). Raut som si radsej nedaval, aby som nahodou neblinkal pocas nejakej duchaplnej konverzacie/prejavu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V jedné z mých bývalých firem to bylo zvláštní, na MD/RD se zvaly jen vybrané - ani tak nezáleželo na konkrétní pozici jako konkrétním kamarádíčkování, řekněme. Koneckonců i proto je firma pro mě bývalá, nikoliv kvůli vánočním večírkům, ale kvůli obecně nerovnému přístupu k zaměstnancům.
A já tě chápu, už jsi tam pracovala a dva týdny nato zase pracovat začneš, jsi s nimi v pravidelném kontaktu a oni s tebou řeší pracovní záležitosti a oni tě potřebují. Jo, přišlo by mi z jejich strany slušné tě pozvat a ze tvé strany chtít tam jít, na takovýchhle akcích člověk nejlép posbírá různé drby, dozví se, jak se atmosféra ve firmě změnila a tak vůbec. Dva týdny před nástupem užitečné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
„…a oni s tebou řeší pracovní záležitosti a oni tě potřebují…“Nepřeceňovala bych se tolik. Přežili bez ní tři roky, že. A jistě by přežili dál, ale místo jí dle zákona držet musí, tak jí ho drží, tak s ní holt komunikují. Jen málo, opravdu málo lidí, je na určitých pozicích nenahraditelných.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se, napsala jsem to celé do citace, ale už musím jít, tak to tak nechám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych znala Váš pohled na toto téma. Před RD jsem pracovala 5 let ve stejné práci, vánoční večírek byl pro všechny zaměstnance povinný, omluvit se prakticky nedalo. Vždy jsem se trochu přemáhala a šla max na dvě hodiny, hodina proslovů, hodina fotografování a domu. Při nástupu na RD začal covid, vše bylo zavřené. Když už se zase najelo do starých kolejí, tak jsem se zeptala, zda se mohu přijít na chvíli podívat (popovídat s kolegy, zjistit nějaké novinky), ale bylo mi řečeno, že nemají dostatečnou kapacitu rautu. Tento rok s vedením více komunikuji, od ledna mě nutně potřebují a mám se vrátit do práce. Starší už chodí do školky a u mladší se budeme doma s manželem střídat. Zpět k tématu, letos jsem se opět zeptala, zda se chystá vánoční oslava a zda se mohu přijít na kolegy podívat. Znovu jsem byla odmítnuta, že nejsem jejich zaměstnanec.
Pokud se ptám na smlouvu, tak hned začnou zdrobnělinky, všechno bude…Počítáme s tebou…
Další rok budu mít kolegy na očích denně a na nějaký vánoční večírek se jim vykašlu. Tak by mě zajímalo, jak je to u vás v práci? Mysleli na vás i na MD/RD?
Chodim a samozrejmosti je pozvani i pro zeny na MD
. Zamestnanec to porad je, i kdyz je na MD
.
Nechapu, proc se tam letos tak deres, kdyz si vzdycky odmitala a uz ted planujes, ze pristi rok zas nepujdes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud by mě na MD sám zaměstnavatel nepozval, tak bych se tam sama rozhodně neozvala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych znala Váš pohled na toto téma. Před RD jsem pracovala 5 let ve stejné práci, vánoční večírek byl pro všechny zaměstnance povinný, omluvit se prakticky nedalo. Vždy jsem se trochu přemáhala a šla max na dvě hodiny, hodina proslovů, hodina fotografování a domu. Při nástupu na RD začal covid, vše bylo zavřené. Když už se zase najelo do starých kolejí, tak jsem se zeptala, zda se mohu přijít na chvíli podívat (popovídat s kolegy, zjistit nějaké novinky), ale bylo mi řečeno, že nemají dostatečnou kapacitu rautu. Tento rok s vedením více komunikuji, od ledna mě nutně potřebují a mám se vrátit do práce. Starší už chodí do školky a u mladší se budeme doma s manželem střídat. Zpět k tématu, letos jsem se opět zeptala, zda se chystá vánoční oslava a zda se mohu přijít na kolegy podívat. Znovu jsem byla odmítnuta, že nejsem jejich zaměstnanec.
Pokud se ptám na smlouvu, tak hned začnou zdrobnělinky, všechno bude…Počítáme s tebou…
Další rok budu mít kolegy na očích denně a na nějaký vánoční večírek se jim vykašlu. Tak by mě zajímalo, jak je to u vás v práci? Mysleli na vás i na MD/RD?
Jo tak princezna by teď chtěla jít a příští rok se na to vykašle … ![]()
Kam se jako cpeš? Jsi doma, tak nevidím důvod, proč by tě měli zvát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IcePlanet7 píše:
Asi som sa stratil, pises ze o vecierok nemas zaujem ale trvas na tom aby ta pozvali? Ja by som na tvojom mieste doma oslavoval. Niesi nahodou z tych co nevedia co chcu ale neprestanu kym to nedostanu?Skoro 20 rokov som sa musel zucastnovat firemnych akcii, priserny bordel, spina, hluk… ked som si stazoval kamaratke tak mi zavidela zevraj je to najlepsi klub v PRAHE
Vzdy som riesil tak ze som prisiel, prezil oficiality, vyhladal vsetkych sefov, vsetkych pozdravil, pochvalil ako je to krasne ako to vyborne zorganizovali aka je uzasna hudba… a hned potom sa vytratil. Celkovo praca na cca 2h (hodinu kdakanie a hodinu sefovia). Raut som si radsej nedaval, aby som nahodou neblinkal pocas nejakej duchaplnej konverzacie/prejavupriserna diera.
Je to dlouhý časový úsek, jak jsem to zkrátila, tak to opravdu vyzní tak, že nevím, co chci. Ve firmě jsem pracovala 5 let, těch 5 let jsem chodila na ty dvě hodinky, jak říkáš, pozdravit šéfy, fotografovaní a domu. Neumím pít alkohol, tak se do toho vůbec nepouštím. Navíc přípitek byl vždy nějakým likérem, co si šéf dovezl z cest a následoval smetanový dort. Pro mě zabijácká kombinace. Jsem teď čtvrtým rokem na RD, v lednu nastupuji a příští rok pojedu stejný model, jako vždy, jen teď už mám výmluvu na dvě děti hihu… Tak mě zajímalo, jak to mají ostatní.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Je to dlouhý časový úsek, jak jsem to zkrátila, tak to opravdu vyzní tak, že nevím, co chci. Ve firmě jsem pracovala 5 let, těch 5 let jsem chodila na ty dvě hodinky, jak říkáš, pozdravit šéfy, fotografovaní a domu. Neumím pít alkohol, tak se do toho vůbec nepouštím. Navíc přípitek byl vždy nějakým likérem, co si šéf dovezl z cest a následoval smetanový dort. Pro mě zabijácká kombinace. Jsem teď čtvrtým rokem na RD, v lednu nastupuji a příští rok pojedu stejný model, jako vždy, jen teď už mám výmluvu na dvě děti hihu… Tak mě zajímalo, jak to mají ostatní.
A proc trvas na tom, aby te pozvali?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik Jenže minulý rok zástup z mé pozice odešel jinam a teď už nikoho nemohou sehnat. Proto nastupuji už v lednu, od září jedu v podstatě volnější Ho, zadarmo samozřejmě. Se šéfem jsem hodně v kontaktu. Zeptala jsem se, protože jsem potřebovala potvrzení, že nastupuji do práce. Jak se zde píše o vnucování, tak to jsem nechtěla.
- Citovat
- Upravit
Jsem na RD, nejsem prašivá, klidně bych si za sebe zaplatila. Šlo mi jen o to, abych se viděla a popovídala si s kolegy. Hodně jich je na Ho. Být tam na dvě hodiny mi přišlo v pohodě. Teď nejsem s kolegy v každodenním kontaktu, od ledna nastupuji a uvidíme se často s některými denně a budu ráda, když budu doma s rodinou. To, že se jim na to vykašlu, byla nadsázka. Proto se ptám, jak to máte vy ostatní.