Myčka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
ahojky
myčku máme 2 roky a spokojenost nad spokojenost. používáme teda oddělené dávkování - ta naše není na tablety - jsem se divila 25000 a není na tablety??? pak mi bylo vysvětlený že přípravky jednorázový jsou lepší…
No každopádně nevím jestli to tu někdo zmínil, ale myčku oceňuju hlavně v tom, že se mi použité nádobí neválí po lince - všechno je hezky uklizené v myčce a když je plná tak se zapne… když vím jak to vypadá u tchýně , která je vášnivá kuchařka, ale myčku nemá - tak jsem fakt ráda - dva dřezy oba naplněné špinavým nádobí a část zzaskládaná na lince… ono to ani jinak moc nejde, pokud nechcete umývat nádobí pod tekoucí vodou a šetřit, proto právě jsem tak ráda za tu myčku
tak ahojky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem chtěla napsat,že je od Calgonitu přímo čistič myčky,který mám taky vyzkoušený a je super.Dělám velkou údržbu každý 3m a namátkově ještě i sítko.Nemůžu si myčku vynachválit.Když si vzpomenu na ruční mytí…no je to asi už lenost,ale určo to i ušetří hooodně času.Jojo,na lepší se vždycky dobře a rychle zvykne.
Naďa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
nám se jednou podařilo mýt úplně bez tablet! a umylo se to dobře. Sůl i leštidlo máme, ale při zapnutí „3v1“ se stejně nedávkuje. Tak mě to docela překvapilo.
Jinak používáme vše Calgonit. Někdě jsem slyšela, že by měl být mycí prostředek stejný jako leštidlo, jinak se prý mohou spolu „prát“.
Pokud chcete, aby nádobí nebo spíš myčka trochu voněla, stačí dát do myčky vymačkaný citron (pokud možno s málo vlákny, aby to nezašpinilo nádobí).
Sendy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někde jsem ještě četla, že by se tableta měla používat pouze pro dlouhé programy. Při těch krátkých není efektivní. Zřejmě se hůř rozpouští. Pro krátké programy (30min,45min) používám prášek. Jinak prý myčky, které tam nemají to tlačítko pro použití tablety ji prý taky neumí úplně využít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, Gandelion, zjistila jsem si na internetových stránkách tvrdost naší vody, ovšem ale to číslo mi nic neříká… máme 1,7. Nevíš náhodou nebo někdo jiný jakou že to vodu vlastně máme? ![]()
Díky
K.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tohle jsem našla:
Stupnice tvrdosti vody:
- velmi měkká (do 0,7 mmol/l)
- měkká (0,7 a� 1,3 mmol/l)
- středně tvrdá (1,3 a� 2,1 mmol/l)
- dosti tvrdá (2,1 a� 3,2 mmol/l)
- tvrdá (3,2 a� 5,3 mmol/l)
- velmi tvrdá (nad 5,3 mmol/l)
- Citovat
- Upravit
Holčiny, maminky - prosím, mrkněte na mou stránku o myčce - mám tam vyfocené naše !úžasně čisté" nádobí
Poradíte mi prosím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
desty a ostatni nadobi myje dobre? Pokud ano, tak tahle
a asi neni vhodna do mycky
U nas teda mycka je nadevse..... a nejradeji bychom meli 2. jednu na ciste a druhou na spinave:-)))
Pouzivam tablety 3v1, nebo 4v1…
Je to AEG ma funkci 3v1....... kdybych davala jeste lestidlo a mela zaply program 3v1, tak me to lestidlo neveme.. asi je to zbytecny........zatim jsem nemela problemy.....
Ale hrnce tam vetsinou nedavam, protoze zabiraji moc mista… ty umyju ruco
Holky, stejne, kolik to usetri vody..... kdyz jsem myla ruco, pod tekouci vodou, byla velka spotreba
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milá Desty, no přesně tohle mě též deptá. Takto podobně vypadají i naše talíře a taky máme Luminarc, jenže čiré bílé sklo. Vypadají tak ale i Thun porcelánové talíře
. Mně pomáhá jedině ruční mytí a nebo superpečlivé ruční předmytí, než se to dá do myčky. A také dávat do myčky hodně daleko od sebe. Opravdu, než to tam je do tý myčky vědecky naskládaný, měla bych to v ruce už umyto a zaklizeno v kredenci…proto myčka u nás končí. Kdo by pořád taky polykal ty mycí prášky, navíc ulpívající na nádobí, u naší myčky jsou jen tři oplachy a to mi přijde krutě málo. Taky nám to leze hodně do peněz, sůl doplňuju snad každých 14 dnů plnou nádržku 2kg, a neustálý bordel v kuchyni k tomu. Protože když v myčce je čistý, špinavý se kupí na lince a čeká se, až se někdo uráčí myčku vystěhovat
. Kdežto při ručním mytí je furt čisto, protože se průběžně odmývá a hned uklízí. A co mě může vždycky vzít čert, je když potřebuju třeba pitomou škrabku a všechny se zrovna mejou v myčce a ještě hodinu tam budou
.
Musela jsem se řehtat, když moje máti pronesla, že nemít dnes myčku, že už je fakt trapný, protože kdo je v moderní době zvědavej na to komunisticky upatlaný nádobí
. Musím říci, že já mám čistě umyto jedině to, co myju v ruce.....asi je to tím, že máme hodně tvrdou vodu. Moje teta ručně myje nádobí a nepotřebuje ani kapičku Jaru, mají úžasně měkkou vodu, která sama špínu rozpouští.
Petru
- Citovat
- Upravit
jo a ještě už nechci tu myčku používat, neboť myčky jsou neekologické, neboť jde z nich do odpadu hodně chemie a spotřebuje hrozně elektriky. To už mi přijde lepší ta vyšší spotřeba vody na ruční mytí, ona totiž nemusí být tak teplá. Petru
- Citovat
- Upravit
no nevim.....
u nas se voda ohriva elektrinou, takze to vyjde nastejno.....spotreba 15-17litru na jeden program.....
a ze je to neekologicke? Ano, ale jar a podobne pripravky taky..... a pochybuji ze mastne nadobi myjes jenom vodou.....
Katka
Jo, a ty 2 minuty na naskladani a 2 na vyskladani setri cas…a ruce nejsou rozmocene
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Desty, zkousela ses divat jestli je to nadobi vhodne do mycky? Spousta taliru a hrnku totiz nemaji „dishwasher safe“ znamku a to by mohlo zpusobovat problem.
Mame mycku BOSH a jsem maximalne spokojena. Prijde mi ekologictejsi nez rucni myti (kdyz se ma mastnosta poradne umyt, tak voda musi byt hodne tepla) a spotrebuje na nejdelsi program „jen“ 14 l vody!!!! A to ji poustime tak jednou za 3 dny!!! Ohriva si vodu sama, tak je to jedno, jestli mi jede bojler a nebo si vodu nahriva mycka. Vyjde to prast jak uhod.
Musim rict, ze mame asi stesti, protoze se mi snad az na jednu vyjimku dari mit nadobi vzdy krasne ciste a leskle.
Jsem maximalne spokojena, ten klid a spousta casu - zvlast po nejakem dobrem svatecnim obede, to je k nezaplaceni. A taky - nemusim si macet ruce v jaru a horke vode
juchuuu, at zije ten, kdo ji vymyslel. Fakt.
Marka + Marketka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
umývačka - skúsenosti
to som sa chcela opýtať - neostávajú na umytých tanieroch zvyšky chemikálií (leštidlá)? a akú spotrebu má taká umývačka - stále mám pocit, že tým veľmi neušetrím, žerie to vodu, elektrinu a čistiace prostriedky. navyše mám pocit, že keď mne po umytí riadu v dreze ostane mastnota a zvyšky, to isté musí zostať aj v umývačke, nie? alebo to musíte predumyť? ako často sa musí čistiť umývačka? vďaka za vaše skúsenosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katka - diky za podporu
uz jsem si rikala, ze jsem asi divna, ale mycka je muj domaci mazlicek ![]()
Marka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit