Myčka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Myčka je k ničemu
Obdivuju Tě, že ses s tím naučila zacházet. Ovládání myčky je tak komplikované, že je daleko jednodušší umývat nádobí v ruce. A to nemluvím o špatných výsledcích mytí v myčce, o podivně lepkavém omaku nádobí z myčky, o výrazně vyšších nákladech (elektřina) a o neuvěřitelně dlouhé době mytí. Osobně myčku mám už čtyři roky, ale ještě jsem ji ani jednou dobrovolně nepoužila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám myčku teprve 2 měsíc a lituji času, který jsem za celých 45 let strávila u dřezu. Hlavně, když byly děti. Ano, jsem stará bába a na stará kolena jsem si dopřála luxus a jsem moc ráda, že jsem se toho odvážila a nedala na řeči okolí - prosim tě, na co myčku, teď, když jste sami dva, co bys pak asi doma dělala! To máš ve dřezu umyto dřív atd. atd., však už to tady je vyjmenované.
K té složitosti ovládání - ono to jen tak při čtení vypadá, ale stačí postupovat krok za krokem, tj. přečtu pokyn a vykonám, jdu na další. Pak už stačí jen párkrát zopakovat = několik mytí a už to jde samo. Co je složitého na zmáčknutí 3, slovy tří tlačítek?! „Nejsložitější“ je nasypat prášek, protože se musím ohnout. Ale ta krása, když vyndávám krásně umyté nádobí a bez práce. Doslova se těším na ten okamžik, kdy po ukončení programu myčku otevřu a dýchne na mě ještě teplý vzduch a jukne čisté nádobí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kalna voda v mycce?
Dobry vecer, mam dotaz, nevím jestli blbý…ale musím se yeptat:
mivate nekdy v tom odtoku kde se sype sul kalnou vodu? me to pripada normalni, jedna Pani co sem ji predala byt tvrdi, ze sem ji zničila a chce peníze. pritom normalne funguje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No prAVE ZE MI NECHCE VRATIT KAUCI A VYMYSLI SI STALE NECO…uz sem ji vyhrozila ze podam zalobu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuju…do bytu uz se sice nedostanu, ale uz mam v tel.ze mi teda tu mou kauci vrati(nejdriv tvrdila ze sem ji nedala),pak si vymyslela tu mycku…pohrozila sem ji oznamenim, poradim se s pravnikem, ted uz nevim co dal, pockam jestli se neozve…poslu dop. dopis a uvidim no…akorát zbytecne nervy s babou, ktera chce vydělat na matce samoživitelce s dítětem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
oživuji diskusi.
Po nedávném zakoupení sušičky na prádlo a vidouce tu úsporu času, uvažuji vážně i o pořízení myčky. Máme dvě děti, staráme se o nemocného starého pána na plenách, do toho hospodářství, muž zaměstání, já brigáda = prádla a nádobí pořád fůra a práce plno, času málo. Do toho navíc jen kuchyňský kout, takže zoufale málo místa a stále plný dřez a odkládací plochy špinavého nádobí.
Jsem ale člověk myčkou nepolíbený a popravdě, než abych každý můj dotaz hledala zvlášť pracně na netu, zkusím se zeptat tady na vše, co mě kolem myčky zajímá:
Takže:
- Může se v myčce mýt různé nádobí dohromady (tzn. hrnce, talíře, ale i sklo atd.)?
- Umyje i připečeniny na hrncích nebo pekáčích?
- Které nádobí do myčky rozhodně nesmí (třeba mi není jasné, zda tam smí kameninový hrnec, který je součástí pomalého hrnce)? Smí tam třeba teflon?
- Jaké všechny preparáty se do myčky musejí používat (prosím poraďte pouze ekologickou drogerii, klasiku chemii ne)
- Líbí se mi sušičky Bosch v kategorii A+++, přeci jen budu ji používat asi často. Máte zkušenosti? Potřebujeme volně stojící, nikoli vestavnou.
Děkuji všem za reakce.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myčka ti ušetří opravdu hodně času, doporučuju…
1.může, jen některé sklo nem rádo vysoké teploty a dělají se na něm bílé mapy, naštěstí to znám jen od tchýně, moje skleničky to rozchází bez problémů
2. ano, ale nevím jak eko prostředky, já kupuju tablety v Lidlu, jsou bezfosfátové, ale žádnej eko zázrak to není, ale myjou perfektně a za nízkou cenu.
3.kameninový hrnec nevím, to bych se asi bála, ale nemám zkušenost, rozhodně tam nesmí dřevo (rychle se ničí i když tchyně ho tam dává), teflon tam může, ale rychleji se ničí, ovšem není to žádná tragédie, kovové náčiní nebo ponorný mixér ublíží rozhodně víc než myčka, jen výrobci se kryjí a tak doporučují mýt ručně
4. rozhodně sůl (myčky mají filtr na vodu ve kterém je pryskyřice, která na konci potřebuje solnou lázeň aby se propláchla od bordelu), buď tablety all in one (v DM mají jakési prý bio, ale nevím, nezkoumala jsem) nebo obyč tablety a leštidlo, někdo dává místo leštidla ocet. Pokud tablety AIO tak sůl podle tvrdosti vody, výrobce většinou uvádí, do jaké tvrdosti vody tableta stačí, co je navíc musí se doplnit tou solí. Tvrdost vody pokud máš studnu tak rozbor, jinak na stránkách vodáren
5. boženky si lidi chválí, ale třeba v okolí Veselí nad Moravou je problém sehnat opraváře a jsou dlouhé čekací lhůty. My máme kvůli prostoru jen 40 cm širokou myčku Siemens, máme ji 4. rok a zatím bez problému
jen doufám, že jsem to právě nezakřikla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina Určitě kupte jen Bosch nebo Miele. Máme Miele a dávám tam i připečené nádobí, vždycky to umyje bez problémů. Líp jak já
Nedávám do myčky akorát nože a dřevěná prkýnka. Jinak všechno
Používám jednu tabletu na jedno mytí, jsem líná. Ale eko určitě nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina myčku zbožňuje snad každy
nemohu bez ní být
ale někdy se najde kousek který myčka nezvládá a musím ručně ale jinak dobrý.
Tablety používám jar platinum/ dm tablety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myčka se stala minulé vánoce součástí i naší domácnosti.
Moc jsem se si ji přála. Už bych bez ní být nechtěla.
Osobně dávám všechno nádobí. Používáme jar platinum.
Pripeceniny umyje dobře pouze na delší program.
Tudíž skoro 3 hodiny. Obvykle používám jen hodinový program. Na běžně špinavé nádobí to stačí.
Ještě by to mohlo do ty myčky samo skákat a uklízet.
Jinak paráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina Znovu bych koupila jedině Miele. Jinak tam nepatří třeba dřevo. A vyloženě zapečené jídlo mě nemymje. To samé „ráfek“ od vývaru - např. Je to veliký pomocník.
Eco tablet je spousta, musíš vyzkoušet. Mají třeba v DM. Nebo si může podle netu udělat svůj prášek. Já teda musím používat jedny konkrétní jinak mi myčka zlobí. Máme Bosch, nevím, jestli bych tuto značku chtěla znova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevíte, zda se dají dokoupit ty jezdící koše do myčky? Brala bych horní i spodní. Máme Fagor, ale ten typ už se nevyrábí. Nevíte, kde by to šlo sehnat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No my máme myčku a je jedna obrovská výhoda: uklizeno na lince a ve dřezu, díky tomu nemusíme mít dvoudřez. Ale musí se děti sami naučit dávat nádobí do myčky (nebo dospělí) rovnou ze stolu. Že se to dá nejdřív na linku, a pak někdo do myčky, potom je často rychlejší to umýt v ruce. Dáváme tam všechno kromě dřeva a ostrých nožů (abychom se neřízli a někdo kvůli tomu, že se ztupí), občas se stane, že něco není perfektně umyté, ale velké hrnce myju většinou zvlášť, myčka u nás jede tak 2× denně. Tablety z lidlu, sůl a leštidlo. Dáváme vše dohromady, občas se stane, že připálené neumeje, ale zase se mi líp „domývají“ v ruce. Ale sama za sebu můžu říct, že pokud bych se měla rozhodnout mezi myčkou a sušičkou, tak by vedla sušička (ale my máme 5 dětí - všechny ty ponožky, prďáky…) Máme výbornou zkušenost s použitou miele (sušička je stará asi 20 let - kupovali jsme ji před 7 lety a pořád jede - cca 2 sušičky denně) myčku jsme taky koupili použitou a zatím vydržela dýl než nová - máme ji od pána z Liberce (sbazar), který se na staré spotřebiče specializuje a opravuje, pak vyjde okolo 6 000 tisíc. Na druhou stranu kamarádi si koupili malou-40cm, neznačkovou myčku a když si předělávali kuchyň, tak jim to přišlo lepší bez myčky (nic moc se jim tam nevešlo, takže stejně často myla v ruce a nádobí špinavé - měli skleněné talíře, ale já si myslím, že vybrali špatnou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka píše:
Nevíte, zda se dají dokoupit ty jezdící koše do myčky? Brala bych horní i spodní. Máme Fagor, ale ten typ už se nevyrábí. Nevíte, kde by to šlo sehnat?
zkusila bych najit znackovy servis a zeptat se tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit