Mýdlo zácpa

Anonymní
15.11.23 20:31

Mýdlo zácpa

Předem se chci omluvit za anonym. :oops:
Ale potřebuji se poradit. Používá někdo u svých dětí tvrdé mýdlo na zácpu (místo čípku)? Neublíží mu to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36203
15.11.23 20:34

Proboha proč? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
15.11.23 20:34

A proč ne čípek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.23 20:39

Odpověď

Nemám u sebe čípek a vím, že se to takhle dříve dělalo. Vyřezat z mýdla čípek, funguje to stejně. Ale chtěla jsem se radši poradit.

• Citovat
  • Upravit
36203
15.11.23 20:40
@Anonymní píše:
Nemám u sebe čípek a vím, že se to takhle dříve dělalo. Vyřezat z mýdla čípek, funguje to stejně. Ale chtěla jsem se radši poradit.

Jak je starý to dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.23 20:43

Odpověď

6 let

• Citovat
  • Upravit
4388
15.11.23 20:47

O tom jsem nikdy neslysela… nicmene u nas dobre fungovala hodne tepla vana (bobek se pak vylovi a vana umyje, to neni problem) a namazat ritku i trosku dovnitr jemnym kluzkym kremem (modra indulona napr)… povedlo se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
15.11.23 20:49

Ty jo, vazne jde o nejakou urputnou zacpu, kterou je nutne resit takto? Nevim, jestli resite, ze se dite nevykakalo den nebo tyden, ale kazdopadne bych to spis resila jinou cestou… Sestilete dite uz muze vice (prirodnich) projimavych pripravku nez miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
15.11.23 20:52

A jak dlouho tu zácpu má? To to nevydrží do zítra než se koupí normální glycerinové čípky, který jsou na to určený, kde není žádnej parfém atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1613
15.11.23 20:59

Ano, dřív se to opravdu dělalo, tahle rada je dokonce v knize Naše dítě, rada na zácpu těhotným. Dítěti bych to nedávala, pálí to a hlavně zácpa nevzniká, tak náhle a nikdo z nás dneska nežije na konci světa aby nemohl opatřit pro dítě vhodné léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.23 21:09

Byli jsme na dovolené a já mám s vyprazdňováním v cizím prostředí problém. Takže jsem neměla nic, jen to mýdlo. A vím, že se právě dříve používalo. Tak jsem to zkusila a pomohlo. Nevím, jak u malého dítěte, ale pro mně to byla jediná cesta vysvobození.

• Citovat
  • Upravit
1343
15.11.23 21:24

No, nevím, mýdlo bych fakt nepoužila, musí to štípat. Četla jsem, že se dětem zavádělo tuhé, vychlazené máslo, to už bych i pochopila, že to neštípe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
15.11.23 21:52

Dneska jsou ty diskuze moc. Jako jestli takhle někdo řeší zácpu, ještě k tomu u dítěte, kterému je 6 let, tak to je mimo moje chápání. To bylo tak těžký koupit čípek? Udělat vývar, dát kefír, sušený meruňky nebo třeba jen zkusit vlažnou vodu a udělat masáž bříška? Zkus si dát do zadku ty mýdlo, uvidíš jaký ti to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
16.11.23 02:59
@Anonymní píše:

Však by z toho mohl mít opruzeniny na řiťi. To jsou nápady z mýdla Čípek co takhle mi tam rovnou dát Čípek z chilli papričky? :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová