Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky chtěla jsem se zeptat jak je to s možností nakežení manžela, když jsem měla mykozu a měli jsme pohlavní styk v dobe tedy léčby doktor řek že vynechat, ale manžel to nějak netoleroval
mám clotrimazol dneska mám poslední tabletu vaginální, ale muže se manžel nakazit, když jsme spolu spali a právě mám strach, že tet se můžu opětovně nakazit máte s tím nekdo zkušenost ? manžel tvrdí, že je to hloupost
No, řekla bych, že si to budete předávat pořád dokola. Ona ta abstinence je nutná.
Nebo alespoň použít kondom.
Když právě manžel kondom nechce jinak užívám antikoncepci, ale on mi tvrdí, že když se hned umeje po styku, tak se mu nemá kde držet a nevíte čím bych ho mela teda přeléčit? ![]()
jinak teda on žádné potíže nemá já už tedy taky ne ale dnes mám poslední tabletu
Příznaky mít nemusí a pravděpodobně ani nebude, prostě to na tebe bude neustále přenášet…Tabletky musí asi napsat gynekolog..Ale bez abstinence to nepůjde..
No je to tak, bude se muset zaléčit také prášky, jinak se z toho kruhu nedostanete ![]()
Tak to je teda pěkný, a nestačila by třeba nějaká mastička která je volně prodejná na mykozy?
manžel toho ví málo o mykoze…nechci strašit, ale tohle jsem třeba našla:
Mykóza u mužů se většinou projevuje jako červené flíčky na žaludu a předkožce, případně pálením při močení. Flíčky mohou být hladké nebo hrubé.
Mykóza u mužů často probíhá v tzv. asymptomatické, bezpříznakové formě, a ti ji tak přenášejí na svoji sexuální partnerku znovu a znovu, aniž o tom vědí. Pokud se partner neléčí zároveň s partnerkou, nepříjemné svědění a bílý výtok jí znepříjemňují život stále, i když se sama léčí.
takže se klidně může stát, že tahle léčba byla naprosto k ničemu a k doktorovi se vrátíš za čas se stejnými problémy…pokud vím, tak většinou doktor dává i nějaký krém pro partnera, aby se právě nestávalo, že žena je opakovaně svým partnerem nakažena…
Já jsem teda dostala jen vaginální tablety , ale vim, že kamarádka chodí k MUdr. a ta jí dala na mykozu kdysi nejaké prášky jeden tedy Mycosist nebo tak nejak, ale me žádné prášky na polykání nedal…jen vaginální
chtěla jsem napsat něco podobného jako Monduell, chlap zkrátka může mít mykozu a ani o tom nemusí vědět a pak to akorát neustále přenášíte jeden na druhého, doporučuju koupit manželovi canesten a ať se maže.
já dycky když ta potvora dojde používám Candibene a ty jsem dostala i v těhu, ale nevím jestli prodávají i mastičku pro chlapy
Není to hloupost, jak je již psáno výše, tak si to budete stále předávat dokola. Doporučuju pro manžela mast clotrimazol, aby se mazal po dobu tvé léčby a pak ještě aspoň týden .. doporučila mi to doktorka pro přítele. Jelikož se mi neustále vrazely záněty, teď jsem začala používat fermalac tablety a nemůžu si je vynachválit! fakt doporučuju.