Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě dr řekl, že takové krémy jsou na nic, je to třeba odléčit zevnitř, zkus to Candibene, není to ani drahé, stojí to kolem 60kč a uvidíš ![]()
Dobře, tak já to zkusím, tak určtě mi to neublíží a snad mi to pomůže, jsem zvědavá co mi na to řekne na gyndě už mi to začínalo, když jsem byla u ní naposled a nic mi na to neřekla.. jen ať jdu za půl roku na kontrolu…
Snad to vyjde a zbavím se toho..
Díky
Ja na to nikdy netrpela a od brezna kazdy mesic ![]()
lecila jsem se vyplachama, cipkama a uleva jen docasna ![]()
vcera jsem byla na gynde a nabrala mi radsi stery na mykoplazmu a chlamidie, tak cekam vysledek. ![]()
Zajímalo by mě čím to je.. partnera mám pořád stejnýho. oba dodržujeme hygienu.. fakt to nechápu…
Ahojky anonymní, jedine co ti pomoze je autovakcina, pripravena rovno z tvojho kmena kandidy.
Ty tobolky co si koupíte v lékárně -kupte si jich dvě balení…jedno balení je málo…včera mě to říkala doktorka…
@Anonymní píše:
gyno pevaryl, nebo jsou volně prodejné globulky. V lékárně by měli vědět. Taky prat spodní pradlo aspon na 60stupnů..to hodně pomohlo mě…
kupte si ale dvě balení jedno je málo…řekla mi to včera doktorka…
Holky chci se zeptat, mam kvasinky a vzdy jsem na ne pouzivala candibene. Doktor mi napsal canesten, ale jak jsem doma zjistila neni to ten canesten gyn, Le obyc. Canesfen 1% bez aplikatoru. Mohu jej pouzit, alespon na kuzi kolem pochvy nebo je tento jen na nohy, atd??? Dekuji
Tak já si to našla na stránkách asi výrobce a v balení je 10 tobolek. U užívání je psané že je VHODNÉ kapsle užívat po dobu 8 dnů, takže teoreticky by to vadit nemělo, ale to jenom odhaduju.
Ohledně toho clotrimazolu bych se podívala na recept, jestli tam není uvedené, že to může používat vaginálně, tak bych to nezkoušela.
Na pribalovem letackuje ze je to i na „vulvitidu“ale nevim co to je
@Amy88 Ahoj, vulvitida je zánět zevních pohl. orgánů. Takže „dovnitř“ tento clotrimazol rozhodně ne!!! Zkus si zajít do lékárny, jestli to tam nespletli a nedali ti omylem tento. Ale s clotrimazolem nemám vůbec zkušenosti. Měla jsem jednou Jenamazol, je i volně prodejný, a ten mi pomohl hned ![]()
@Ve-ru píše:
@Amy88 Ahoj, vulvitida je zánět zevních pohl. orgánů. Takže „dovnitř“ tento clotrimazol rozhodně ne!!! Zkus si zajít do lékárny, jestli to tam nespletli a nedali ti omylem tento. Ale s clotrimazolem nemám vůbec zkušenosti. Měla jsem jednou Jenamazol, je i volně prodejný, a ten mi pomohl hned
Dobre, zkusim tam zajit. jinak diy za objasneni.
Mě na časté mykózy pomohly probiotika a vaginální probiotické kapsle.Je fakt, že mykóza přešla díky kapslích rychle, ale časté výskyty až po dlouhodobějším užíváním probiotik. Myslím, že jsem to měla z užívání antikoncepce a nebo z mnoha cukrů ve stravě - sladké jsem musela mít každý den. Teď už naštěstí vynechávám. Nejhorší je přijít na to, co mykózu způsobuje
J8 to nikdy dříve neměla.. trpěla jsem jen na žáněty močáku a tedka najednou tohle.. jsem z toho vykulená jak já nevím co… a ten imazol mi pomůže na chvilinku, pak jsi jdu zacvičit, spotím se a hned to zase svědí, zase se mi tam dělá flek, který se oloupe… No jsem z toho fakt zoufalá…