Mykóza neboli kvasinky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
7.6.04 09:06

Mykóza neboli kvasinky

Ahoj, potřebovala bych poradit. Jsem ve ve 29 tt. a předevčírem mě „přepadly“ kvasinky. Nevim, z čeho to může být, ale přikládám to zvýšenému přísunu sladkostí, v poslední době. Nemáte s tím někdo zkušenosti a neporadíte, které čípky se mohou v těhotenství používat? Vím, že pomáhá např. gyno-pevaryl, ale nikde jsem se nedočetla, jak je to s jeho užíváním v těhotenství. Za normálních okolností tato infekce není nebezpečná, spíš hodně nepříjemná, tak doufám, že ani teď tomu není jinak. Vím, že bych se měla poradit s doktorem, ale mám to celkem daleko a poradnu až příští týden, když tam zavolám, tak mluvím jen se sestrou a ta toho moc neví. Poradí někdo? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missorka
7.6.04 09:32

Ahojky,

měla jsem podobný problém ve 32.tt po léčení antibiotiky. Moje doktorka mi gyno-pevaryl předepsala, a za tři dny to bylo OK. Výslovně mi řekla, že ve třetím trimestru je ta léčba v pořádku.
Přeju, ať jsi brzo v pohodě, je to strašně otravnýýýýýýýýýýý :evil:

Peta a Véčko 38tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.6.04 09:35

Ahoj Arniko,
to je v tehotenstvi normalni. Ja tim trpela od zacatku do konce. Ale sladkosti jsem temer nejedla, takze tim to neni. :-) Uz si nevzpominam, co vsechno jsem na to brala, ale bylo toho hodne v souvislosti s postupujicim tehotenstvim od nejslabsich po nejsilnejsi. Zkus se poradit v lekarne, pokud to mas k lekari daleko, ale nevim co vsechno je na predpis. Neni to nebezpecne, jen do porodu by ses toho mela zbavit. Pokud Te to nesvedi a neobtezuje, mozna bys mohla vydrzet i do te poradny.
Pa Ariana

• Citovat
  • Upravit
2773
7.6.04 09:36

Ahoj, kromě Gyno-Pevarylu jsou v těhotenství také bezpečné čípky Canesten, nejsem si ale jistá, zda jsou volně prodejné. Krém Canesten určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
7.6.04 10:27

Ahoj,

jestli můžu poradit tak v těhotenství jsou naprosto neškodné boraxové globule - jsou ale pouze na předpis, ale za to zdarma a jsou opravdu perfektní.

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.6.04 16:55

Mila Arniko,

mykoza, trapi v prubehu gravidity vetsinu zen. Nektere jen jednou, jine opakovane. Posevni prostredi je v dusledku zmen hladin zenskych pohlavnich hormonu v obdobi gravidity mnohem nachylnejsi ke vzniku kvasinkove infekce. Riziko infekce se zvysuje take pri a po lecbe antibiotiky nebo pri tehotenske cukrovce (psala jste, ze ted jite hodne sladkeho, mate udelany test na tehotenskou cukrovku?). Zpravidla krome neprijemnych pocitu vytoku a svedeni ci paleni nema za:,–(ni vliv na prubeh tehotenstvi. Lecba je lokalni, bud antiseptiky - borax-glycerinove vaginalni cipky nebo antimykotiky/antibiotiky - canesten, gynopevaryl, polygynax, macmiror, … Lokalni uzivani techto preparatu je i v prubehu gravidity bez vetsich rizik. Presto byste mela o pripadne uzivani jakehokoliv leku informovat sveho osetrujiciho lekare. S pozdravem a prani brzke uzdravy Dr. Verner

• Citovat
  • Upravit
Radina
15.7.04 12:43

Můj tah do boje s mykózou
Zhruba na začátku 24 tt mě přepadla poševní mykóza. S malými přestávkami se mi vrací stále a do porodu mi zbývá 14 dnů?. . Mám strach, abych při porodu nenakazila miminko, navíc pro mne samotnou je to nesmírně obtěžující a všimnula jsem si, že je tady na E-mimču dost maminek, které trápí přesně to, co mne. Občas nás to poleká, zda je to plodová voda, nebo ten protivný výtok, nebo co se vlastně děje. V těhotenství je oslabená imunita poševní sliznice a zvýšená její citlivost na všechny bakterie a kvasinky. Minulý týden jsem si půjčila zajímavou knížku, protože už toho mám opravdu dost! A co jsem si přečetla? Kvasinky jsou jsou jednobuněčné organismy, které se rozmnožují pučením. Jako potravu potřebují především uhlovodany, které se rozkládají kvašením tj. bez přístupu kyslíku. Můžeme je najít v podstatě všude, hlavně v teplém a vlhkém prostředí. Ideálním prostředím jsou pro ně ručníky, žínky, mycí houby, kartáčky na zuby a na ruce, hadříky na mytí nádobí, dětské hračky a dudlíky (pravidelně by se měly ošetřovat). Zdravé tělo je schopné před invazí škodlivých kvasinek obstát ( v těle je totiž spousta dalších druhů kvasinek, které žijí např ve střevech a podílejí se na produkci vitamínů, především vitamínu B). Každá kandidóza, nejenom ta poševní, by se měla léčit po dohodě s lékařem. Ale ruku na srdce, kolika z nás kladl její gynekolog za úkol zvýšenou hygienu? Neříkám, že jsem čuně, ale spodní prádlo opravdu nevyvařuji při každém praní, neberu si denně čistý vyžehlený ručník po sprchování a nikdo mi nedoporučil podívat se na to, jaké potraviny jsou vhodné a jaké nevhodné aspoň po dobu léčení. Vyberu tedy aspoň něco ze seznamu vhodných potravin: artyčoky, avokádo, brambory, brokolice, celer, cuketa, čekankové puky, červená řepa, čínské zelí, fazole, fenykl, chřest, karotka, kedlubna, lilek, listový salát, okurky, olivy, paprika, pažitka, pórek, rajčata, ředkev, ředkvičky, řeřicha, špenát. Zvlášť účinné jsou:cibule, česnek, křen. Houby: shiitake, hřiby, křemenáče, lišky, smrže, václavky, žampiony. Ovoce: citrony, grepy, hrušky, jablka.. Bylinky, velmi ostrá hořčice, křen, skořice, pepř, majoránka, tymián, vanilka, ocet. Živočišné produkty: jogurty s živými kulturami, maso(ne vepřové), mořské plody, ryby, vajíčka, želatina. Celozrnné výrobky, chléb kynutý droždím a chléb z kvasu, jáhly, pohanka (ne při ekzémech). Minerální vody, zeleninové šťávy, čaj Inků lapacho, čaj Yerba maté, ne ovocné čaje. Rostlinné oleje, máslo, zastudena lisované a nerafinované čisté margaríny. Buráky, ýňová semínka, kešu ořechy, kokosové ořechy, lískové oříšky, sezamová semínka slunečnice, vlašské ořechy. Ze sladidel jen sladidla umělá (kromě sorbitu a xylitu)
A nakonec ještě co vhodné není: cukr (jakýkoliv), cukrovinky, hroznový cukr, koláče, med, ovocný cukr, pudinkový prášek, sirupy, sušené ovoce, sušenky, banány, hrozny, mandarinky, broskve, kompoty, koncentrované šťávy, džemy, konzervovaná zelenina, hotové výrobky z brambor, kečup, sójové omáčky slazené cukrem, marinované pokrmy, ovocné jogurty, pokrmy s omáčkami, bílá mouka, loupaná rýže, obilné klíčky, těstoviny z bílé mouky a přípravky na zahušťování omáček, alkoholické nápoje (vhodné je pouze velmi suché víno), instanční čaje, limonády, coly, sladká vína, slazené mléčné nápoje.
Jak se tak na to dívám, je hodně věcí, které bych neměla, ale je dost i těch, které se můžou. Lékař mi sice předpovídá že porodím dřív než za 14 dnů, ale od včera jsem změnila jídelníček a vyvařuju prádlo, denně budu měnit ručníky po každé sprše a vůbec, udělám všechno pro to, abych byla úplně zdravá než se Babetka narodí?.

• Citovat
  • Upravit
Akinanika
5.8.13 21:49

Mikozy a kvasinky

Mě pomohl OK gel ( i když mi tekly i slzy jak to z počátku štípalo ), ale vždy se mi hned ulevilo a taky jsem pak užívala Ok Alfu + a už 3/4 roku jsem o tomto problému který mě trápil snad každý měsíc ani neslyšela

• Citovat
  • Upravit
10
15.6.14 18:37

mikoza

Ahojky holky. Tak mě ta mikoza taky chytla, už jí mam třetím dnem. Jsem ve 29tt. A řeknu vám je to šílený to svědění ve vnitř a tak… hrůza. Zavolám zítra doktorce snad mě hned objedná na ultraz. mám jít přístí týden. jenže to už nevydržím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí