Muž myslí na ex i po letech, plete si jména

6
23.6.25 15:19

Myšlenka na ex po letech

Ahojda všem,
doufám že mi někdo poradí.
S partnerem jsme 6 let a máme skoro 2 ročního syna.
Když jsem partnera poznala neměl původního vztah v sobě ještě očividně uzavřený. Byli spolu 14let a mají 2 děti ale s tim že posledních cca 5 let vztahu s nima nebydlel on i ona si vždy nekoho našli a pak se k sobě zas třeba na 3 měsíce vrátili kvuli dětem, jeli na dovolenou a pak se zas rozešli a takhle furt dokola.
Já se mu snažila dat prostor ať se rozhodne sám zda chce takhle toxický vztah celý život nebo ne a na nic jsem netlačila.
Ona se jmenovala stejně jako já křesťanim jménem a prvni rok ji zmiňoval fakt všude a jak jen mohl😪.
Někde jsme byli a hned sám od sebe sypal věty typu „no já si hledám vždy jen podle jména ženské“ nebo mi popisovat co v sexu měla ráda a na co byla zas alergická a kde všude spolu🙄 🙄.
Vysvetlila jsem mu že se mi to nelíbí a proč to je špatný a postupně to odbourával a tak po roce vztahu mi přišel, že je z toho venku. Půjčovali jsme si od ex jednou za 14 dni na vikend děti a přišlo mi že vse je zalité sluncem.
Jenže jsem pak otěhotněla a ex začala skrz jejich děti dělat neschváli až nám je po narození mého syna přestala dávat úplně.
Partnera to dost zasahlo, ale přišlo mi že to naštěstí taky nějak přešel.
Soustředil se na nás, o syna se stará, vaří, každý měsíc mame aspoň 1× jako rodina někde pobyt a aspoň 2× ročně nějakou větší dovolenou, takže jako partner je dle mého na jedničku.
ALE teď to je tak dva měsíce co z ničeho nic mě začal po letech zas zaměňovat za ex a ja nechápu co se stalo.
Měla jsem pohovor rikala jsem mu v kolik jdu, že to je podle abecedy a jeho reakce byla „to se divim kdyz jsi na konci“ tak jsem se zeptala jak to myslí, tak řekl že jsem přeci na konci abecedy a rekl její příjmení.
Pak se omlouvil že mu to nedošlo, že to byl omyl.
Ale po tomhle incidentu se to začalo hromadit. Jsou to prkotini, ale jsou furt a je to ona vím to z toho prvního roku.
Třeba že si vždy dávám kečup a on najednou objednal 2× tatarku pritom ji neji ani on.
Koupil mi jinou velikost prstenu. Synovi občas řekne s koncovkou „a“ (měli dve dcery a byl zvyklý mluvit teda v dívčím rodě)
Kdyby jsme neměli stejné křestní jmeno tak
věřím, že by mu ujizdelo i to😔.
A několikrát jsem se ptala zda ho něco trápí skrz ni, nebo zda se chce k ni vrátit nebo co se děje. A on furt tvrdí že nic, že prý to prostě po tech letech může ujet, ale teď to je fakt obden.
Pracujeme spolu ve firmě co jsme si založili, takže se nikde netrajdá, že by měli třeba za mými zády randíčka.

A nikdy jsem to prostě nezažila aby chlap (nebo ženská) se po letech hezkého vztahu chtěli asi vratit k ex? nevim zda ho to přejde nebo co to je nemáte někdo zkušenost?

PS: Před měsícem mě dokonce požádal romanticky o ruku a dle kamarádů to plánoval půl roku, takže opustit nás snad nehodlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
123
23.6.25 15:30
@Wendy719 píše: Více

Hele a nemůže to být nějaká neurodegenerativní choroba? Jako s tím příjmením mi to fakt přijde divné… Zaměňovat rod u syna ani ne, kdyby už to nebyly dva roky, co dcery neviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.6.25 15:45

@Xanthe Jakoby zas nějaká neurodegenerativní choroba by mi přišlo
zvláštní vzhledem k tomu, že v ničem jiném to nevnímám + mu ještě není ani 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.6.25 15:52

A fakt mi přijde jak kdyby to dělal naschvál, ale nechápu proč.
Teď jsme byli třeba na Slovensku a byli zas momenty kdy mi nabizel věci jako jahodové mleko (i když mléko nepiju) nebo jsme měli jit na turu a dodal, že tam a tam nemůžeme, že to tam je hezký, ale byl tam s ex a že teď po tom všem (myslí ty incidenty jak nas plete) mě tím nechce trápit ještě stejným výletem abych si to nebrala osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
23.6.25 19:37

Máme s manželem dvě děti a taky mi nabízí věci, co nemám ráda 😀 Pamatuje si důležité věci a spouští těch nedůležitých, ale prostě ne všechno. Pokud vyloženě nejsi alergická na mléko a nikdy jsi ho nechutnala, nechápu, proč to bereš jako naschvál a hlavně proč to vztahuje s k ní. To samé s velikostí prstýnku, já sama absolutne netuším svoji velikost. Proč tě to uráží a co to má společného s jeho ex?

Příjmení je teda divný, to jo. A teda taky první, co mě napadlo, je nějakej začátek demence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.6.25 20:03

Protože si z prvního roku kdy o ni mluvil přímo dost věcí pamatuju a proto vím, že to je k ni.
Třeba to že ta velikost prstýnky + i že to
bylo žluté zlato což si ona dost potrběla.
Já zas nosim stříbrné doplňky a Xkrat jsem je od parntera v minulosti dostala a tak je divný že najednou to vzal úplně jinak.
A chápu že to po psaní nejde tak vidět, ale vážně to jsou věcí co o ni říkaval + mě to
trklo tím příjmením že to je vše rádoby k ni.

A jak tu píšete demenci apod, tak začínám nad tim uvažovat, ale přišlo by mi vážně zvláštní že v ničem jinem to nepozoruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
23.6.25 20:07

Jako ty jména jsou divný, ale můj přítel, co byl s manželkou 25 let mi i po 7 letém vztahu taky vypráví něco, co zažil s ní (něco na dovče nebo tak) a říká to, jakoby to bylo se mnou. Možná je to tím, že jeho ex znám a mám jí fakt i ráda, tak mu vždycky jen řeknu: Tohle ale nebylo se mnou, ale s Ivčou, máš v těch ženských zmatek a usměju se. Myslím, že chlapi jsou fakt v něčem mimoni a občas se jakoby vypnou a na chvíli se zapnou v době před 10 lety. Nejsou jako my, co si pamatujeme každou kravinu 20 let zpátky, co bylo za počasí, jaký měl kdo oblečení:-))) a nestane se nám, že bysme se spletly, ale chlap, obzvlášť takový, co má náročnou a stresující práci, kde maká hlavou, tyhle výpadky mít může. Já vím, není to jen tak, ale zkus si to nebrat osobně, on na ní určitě nemyslí a určitě ne tak, že by jí zase chtěl, obzvlášť když mu udělala zářez s dětma. Možná i to je ten důvod toho vypínání, je ve stresu z těch dětí, i když vypadá, že se s tím vyrovnal a ončasné fungování autopilota mu pomáhá, aby se nehroutil. Jestli je váš vztah jinak v pohodě, jen se občas stane taková ve finále prkotina, kterou on ani nevnímá, nech to bejt a nenič zbytečně hezký vztah našima ženskýma domněnkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3550
24.6.25 08:22

Odstřihl své vlastní děti, tak proč by se nezačal odpoutávat od tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
24.6.25 09:09

@Wendy719
Tak moc tomu všemu nevěřím, ale pokud je to pravda, přeju ti to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.6.25 09:21

@Vada To jako proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.6.25 09:26

@Lucie008 a on je neodstřihl. Bojoval o ně do poslední chvíle, vyzvedávali jsme je i na základě soudniho rozhodnutí s policii, ale
akorat to vyvolalo brek a pohled jak je otec zlý, že si bere děti na sílu s policajtama od matky.
A rozchod byl u nich převážně iniciovan od ex a jeji matkou, on odejit nechtěl, proto to neměl zpracované a proto se x let snažil držet ten toxicky vztah.
Takže to neni že by je odstrihl, chtěl držet rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
24.6.25 09:29
@Wendy719 píše: Více

Hm, zas tolik to zpracovaný asi nemá. Ale špatná je ex, začala dělat naschvály, nedává mu děti. On je z toho chudák tak zhrzenej že s tím vůbec nic nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
24.6.25 10:48

@Wendy719 tak mně teda přijde daleko divnější, že si ty pamatuješ šest let velikost prstýnku jeho ex. Nevím, jestli to má zpracované on, ale ty rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
24.6.25 12:52

Já budu ta zlá. Nevidím ani tak problém v tom, že si plete jména, to jen dokresluje celkový kontext a sice (a pouze můj dojem, třeba se mýlím a chlap je svatý), že sis udělala dítě s nevhodným chlapem, na což v důsledku může doplatit nejvíc právě to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí