Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den chtěla bych se předem omluvit za anonymitu.
Mám strach že je něco špatně v lednu jsem zjistila že jsem těhotná nevím kolik týdnů nic bydlím v anglii.
V lednu jsem zkusila asi tak 100 testů a všechny vysli pozitivně včetně clearblue který, mi ukázal 1-2 týdny.
8 února jsem byla na krvi a ta taky ukázala pozitivní. Jenže včera jsem začala trošku krvácet jen když se utru a je to tmavá krev. Tak jsem si řekla že zkusím test a byl negativní jen jedna čárka zkusila jsem asi 5 testů a všechny byli negativní. Nevíte cim to je? K doktorce me vzít nechtějí a pořád myslím jen na tohle.
Určitě bych šla okamžitě k lékaři. Nemusí jít o nic vážného, ale může. Pokud nemáš možnost ke gynekologovi, tak bych šla do nemocnice, ambulantně.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina
Právě že o to jde že mě nechtějí vzít.
Tak u nás si můžeš zajít na jakoukoliv odberovou stanici a jako samoplatce, tak jestli něco takového nefunguje i u vás ![]()
@Anonymní píše:
@Kriss Tina
Právě že o to jde že mě nechtějí vzít.
Kdo, ten doktor nechce? Ono by se stejně asi nedalo nic dělat.
Podle osobní zkušenosti nejspíš se plod přestal vyvíjet a chystá se odejít. Nechápu, proč vás něchtějí vzít k lékaři. V 90% případů plod odejde samovolně, ale i tak bych potom šla na kontrolu, že se děloha dobře dočistila. Nebo pokud by bylo nějak extrémně velké krvácení nebo bolesti. Nebo v případě že by k potratu nedošlo déle jak měsíc. Ale většinou od prvního zakrvácení do bývá do pár dní.
Nevím, zda jste miminko plánovala, ale určitě se tím netrapte, je to poměrně častý jev a nic neznamená, holt to vyjde příště.
Krevní testy jsou zbytečné, pokud test byl slabě pozitivní a nyní je negativní, tak hcg už klesá. Tady už číselná hodnota nic nevypoví.
Právě že jsem tam volala a řekla jsem jim to a oni mi řekli že pokud nemám bolesti nic že o nic nejde ale ty testy. Přijde mi to divné že vše bylo ok a teď najednou jinak žádné bolesti
Jinak jak bude probíhat potrat záleží, jak velký plod byl. Můžete mít křeče jako při menstruaci, mohou být i hodně silné, skoro jako kontrakce. Krvácení jako silná menstruace většinou tak 2-3 dny potom ustává. Někdy v průběhu pravděpodobně vyjde více částí tkáně, plod. Pokud byste neměla dobrý pocit, třeba by krvácení bylo příliš silné, tak určitě pohotovost.
Ono stejně nic neuděláš. Já potratila 2×, vse v pohodě, testy byly čím dál silnější a najednou ze dne na den konec, krvácení a test negativní.
Jestli máte negativní testy, tak k odumření plodu došlo už déle. Tak krev od HCG se čistí zhruba 1-2 týdny. Pokud je HCG negativní, byl to asi nízký týden a plod se úplně vstřebal. To je běžné. Pokud by tam byla zbytková tkáň (trofoblast) tvořilo by se zbytkové HCG. Takto je již pravděpodobně vše vstřebáno. Doporučuji kontrolu, ale pokud nekrvácíte, nemáte křeče není důvod pro paniku.
@Anonymní píše:
@BlaZenkaB
Právě že nebyl slabé pozitivní byli to normální dvě carky
I pokud byl silně pozitivní a pak negativní, tak to prostě kleslo. Což se děje když se už plod dávno přestal vyvíjet. Jakmile HCG neroste nebo dokonce klesá, tak se takhle v začátku prostě nedá už nic dělat. ![]()
Dobrý den chtěla bych se předem omluvit za anonymitu.
Mám strach že je něco špatně v lednu jsem zjistila že jsem těhotná nevím kolik týdnů nic bydlím v anglii.
V lednu jsem zkusila asi tak 100 testů a všechny vysli pozitivně včetně clearblue který, mi ukázal 1-2 týdny.
8 února jsem byla na krvi a ta taky ukázala pozitivní. Jenže včera jsem začala trošku krvácet jen když se utru a je to tmavá krev. Tak jsem si řekla že zkusím test a byl negativní jen jedna čárka zkusila jsem asi 5 testů a všechny byli negativní. Nevíte cim to je? K doktorce me vzít nechtějí a pořád myslím jen na tohle.