Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, maminky. Když sem byla v sedmém týdnu na ultrazvuku, tak mi doktor říkal že budu mít asi dvojčata, týden na to mi řekl že to byl planý poplach a já jsem si oddechla.Ted jsem v 21tt a nemůžu si pomoct, ale mam pocit že tam jsou opravdu dvě. Dneska jsem byla na ultrazvuku kterej trval mnohem dýl než obvykle a doktor si pořád lámal nad něčím hlavu, ale nakonec řekl že je všechno v pořádku jen je to mimčo zašouplý dole. Já ale viděla dvě páteře a vypadalo to jako by jedno mimčo překrývalo to druhý. nevim proč sem se nezeptata, ted mi to vrtá hlavou a příště se už musim zeptat. A má otázka zní, stalo se vám někdy že jste viděly asi dvě děti na ultrazvuku i když vám bylo řečeno že máte jen jedno?
@milunka21 ja myslim, ze dve srdicka by neprehlidl… Spis se Zi to zda. Ale osobni zkusenost nemam.
Já mam za doktora Langra, asi neznáte, ale už se mu párkrát stalo že nepoznal dvojčata. Jinak srdíčko sem viděla jen jedno, ale nevím jestly by to bylo vidět přes to druhý. kdyby to šlo víc popsat co sem viděla.
@milunka21 jak že nepoznal dvojčata? Já osobně dvojčata mám a ultrazvuky si dobře pamatuju a to se prostě přehlédnout nedá ![]()
Nebylo by od věci změnit doktora? ![]()
V 21.tt bys o dvojčatech určitě věděla, to tě můžu uklidnit
Ten rozdíl oproti jednočetnému těhotenství tam prostě je. Pochybuju, že by se pokaždé jedno dvojče dokonale schovalo za druhé, tomu nevěřím ![]()
@milunka21 Tak to je nejaky doktor sikula… Ty jsi nebyla na sonu i u jineho lekare?
Dvojčata ve 20 tt by neviděl leda slepý doktor, ve 20 týdnu se dělá podrobný ultrazvuk na vývojové vady hlavně srdce, proto trvá déle
Já myslím, že jak tu jednou byla možnost, že máš dvojčata, máš už to v hlavě a pořád nad tím budeš přemýšlet, špekulovat a mít divné pocity = vidět duchy. ![]()
Spolehni se na doktora a příště se určitě zeptej!
@milunka21 jak to muzes vedet, ze je nepoznal? Pokud k nemu nemas duveru, tak bych zmenila gynekologa
ale osobne si nemyslim, ze by nekdo v tomto tydnu prehlidnul dva plody
Asi takhle, výjimečně můžou být dvojčata v naprostém zákrytu, prý skoro 1 procento dvojčat se i v dnešní době zjistí až při porodu, ale orzhodně je blbost, že ty bys viděla 2 páteře, a doktor který na UTZ čučí dennodenně, tak 2 páteře přehlídl ![]()