Myslíte, že karma existuje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14616
3.11.24 22:08

To slýchám často, že největší svině a potvory se mají v životě nejlíp, vždycky mají štěstí… ale fakticky mají? :think: Nebo si to jen oni sami myslí, okolí to tak vnímá, protože přeci mají vše, vše jim projde? Mají ve svém životě lidi, které upřímně milují? Kteří milují nezištně zase je? Umí se obyčejně radovat? Nemyslím si… Žijí v podstatě plytké životy, mně je jich většinou jen líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148703
3.11.24 22:10

Nevěřím. Není žádná karma, síla osudu, nebe, peklo, ráj. A čím jsem starší tím víc se přesvědčuju tom že čím hodnější, ne tak průrazný, drzý či bezskurpulózní člověk, tím víc se trápí, není mu jedno komu ublíží a má to v životě těžší. Ti co je jim to jedno a jdou přes mrtvoly nehledě napravo nalevo, jedno komu v životě ublíží, těm je lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
3.11.24 22:18

Já jsem toho názoru, že karma pracuje, i když my o tom nemusíme vědět, proto to možná někdy vypadá, že nejhorší lidi se mají nejlíp. Ale už se mi potvrdilo, že to tak fakt je, až mě to překvapilo, skoro jsem to tomu člověku řekla, že to je určitě karma za to, jak se ke mně zachoval :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2496
3.11.24 22:27
@Brbra píše: Více

Karma není a to ani za peníze natož zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
3.11.24 22:34

U mladých duší, chcete - li těm potvorám, co se neumí chovat, je karma dlouhodobější záležitost. Proto dostanou co si zaslouží třeba az v příštím životě. U starších, moudrých duší, je karma rychlejší. Protože přeci už by to měli umět.
Každá duše si prošla určitým vývojem. Žádný vývoj nejde přeskočit ani uspíšit. Vše je tak jak má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
4.11.24 05:05

@Vada to se tak říká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
4.11.24 06:31

Spíš ne, řekla bych.
Mně se víc ale líbí spojení - přej a bude ti přáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
4.11.24 09:54
@Anonymní píše: Více

Ano, na nějakou formu spravedlnosti věřím. Snažím se tedy nic nedělat se zlým úmyslem a neradovat se z cizího neštěstí (i když se jedná o zlé lidi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
4.11.24 10:09
@Awea píše: Více

hezké :srdce:
chtěla bych být o tom přesvědčena tak, jako ty…

Já zatím spíš věřím na tu akci a reakci a že když vysílám dobrý věci, tak se mi (časem třeba - snad - možná ) vrátí…
ale stalo se mi dost hodně zlých věcí (např. neplodnost, pro mne fatální životní problém, který jsem velmi těžce 13let řešila) a další hnusné věci (kdo mne čte, ví, myšleno hlavně dětství, matka, týrání) - takže prostě fakt nevěřím na to, že když jsi jen sluníčková a duhová a fakt děláš maximum dobrýho, tak se ti to spolehlivě vrátí…
možná jo, možná ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148703
4.11.24 10:13
@Awea píše: Více
Škoda že těmhle blbostem nevěřím. Pardon, nechci se nikoho dotknout. Ale to je jen obezlička a chlácholení lidí aby ty sviňárny druhých nějak přežili.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12599
4.11.24 10:18

A jakou karmu maji utyrane deti nebo ty co umřóu jako batolata na leukemii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
4.11.24 10:18
@Lucy75 píše: Více

To, o čem píšeš ty, že tomu věříš, to ale právě je „karma“… :) zákon akce a reakce nebo přesněji, zákon příčiny a následku.

Jen to jde víc do hloubky a napříč časem… ty to vnímáš jen v kontextu přítomnosti (udělám něco sluníčkového, tak se mi to vzápětí má sluníčkově vrátit)… což je ale dost zkreslené a z toho pak plynou ty pocity mnohých, že „ono to nefunguje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.24 10:19

Věřím, že na každého jednou dojde nebo-li boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Karma mě dostihla samotnou. Byla jsem mladá, drzá, nafoukaná a všechno jsem věděla nejlíp. Všechno, na co jsem sáhla se mi dařilo a tak jsem udílela nevyžádané rady jiným a kritizovala je, když se jim nedařilo. A pak na mě také došlo… Poučená jsem se uklidnila a přestala si myslet, že jsem neomylná a skvělá. Pak jsem měla takovou podobnou mladou kolegyni. Chovala se úplně stejně jako já kdysi. Všechno věděla nejlíp, všechno měli nejlepší. K jiným byla silně kritická až zlá. A pak na ní také došlo. Takže ano, na karmu věřím.

• Citovat
  • Upravit
Meduza543
4.11.24 10:22

Chtěla bych tomu hrozně moc věřit, ale v mém okolí to bohužel moc nefunguje, nejvíce naloženo mají zpravidla ti, komu bych to nepřála ani omylem…

• Citovat
  • Upravit
22043
4.11.24 10:24
@lilith1 píše: Více

Jako mnozí, nepřesně používáš pojmy - konkrétně, zaměňuješ výrazy „karma“ a „osud“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat