Myslíte, že karma existuje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24817
4.11.24 10:31
@BohunkaP píše: Více

tak to nás, prosím pouč (bez ironie)
jakože ty děti tu „měly být jen chvíli“, jo.. prosím tě.. a jak k tomu přijdou jejich rodiče?
jakože se „měli něco naučit“
no prosím tě.. tak v této chvíli už s ezoterikou končím, ačkoliv věřím na ledacos, ale „zasloužit si smrt vlastního dítěte“, to už je příliš velká soda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
4.11.24 10:44
@Lucy75 píše: Více

„Osud“ je dle budhistického učení pojem, který předpokládá, že „všechny živé bytosti jsou totálně ovládány absolutní, mravně však nedokonalou silou, která podle svých rozmarů zapříčiňuje, že některé bytosti jsou podrobeny utrpení, chudobě, invaliditě, jsou ošklivé a nebezpečné, a jiné naopak jsou zdravé, bohaté, žijí ve zdraví a blahobytu, dožívají se vysokého věku a mají lehkou a přirozenou smrt.“

„Karma“ oproti tomu je aktivní proces - zákon příčiny a následku… a jestli je dobrý nebo zlý, vždycky záleží na úhlu pohledu toho, kdo ji zkoumá. Hezky to vyjádřil František Drtikol: "Každý čin, ať dobrý, nebo zlý, každá myšlenka, slovo, vyzáří do prostoru, opíše kruh a vrací se zpátky do bodu, odkud vyšel. Toť karma.“

To je objektivně vysvětlený rozdíl mezi těmi dvěma pojmy - zbytek nebudu komentovat, protože mi manipulativně vkládáš do úst nesmysly, které jsem fakt neřekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24817
4.11.24 10:48

@BohunkaP v případě takové prezentace pojmů „osud“ a „karma“
se s druhým plně 100% ztotožňuji…

a „osud“ v tomto pojetí řízený „vnější nedokonalou silou“ mi přijde tedy fakt dost děsivý…
to už je lepší teorie náhody…

:mavam: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148684
4.11.24 11:02
@Meduza543 píše: Více

Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12594
4.11.24 12:43

Dobre, tak mk popis karmu tech malych obeti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
4.11.24 12:50
@lilith1 píše: Více

Poslyš, nezlob se, ale přemýšlíš vůbec, než něco napíšeš? Resp. četla jsi vůbec, co jsem napsala o tom, že karma je?

Jak bych ti mohla popsat něčí karmu? 8o 8o :zed:

Takhle… chápu, že cílem je dospět k emočním výlevům o těch nebohých malých obětech, které ukazují, jak jsou všechny teorie o karmě apod. jen nesmysly a my, kdo máme jiný názor, jsme úplní cvoci ;)… ale promiň, na to si musíš najít někoho jiného, do téhle debaty se já zatáhnout nenechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148684
4.11.24 13:13

Tak ale já to taky moc nechápu. Za co můžou ty malinké děti co onemocní leukémií, nebo se narodí do rodiny kde jsou týrány? Já se nechci hádat, ale přesně tyhle řeči o karmách a osudech nepobírám.
Nebe i peklo si dělají lidé sami. Na to žádné nadpřirozeno není třeba.
Jak říkám, jsou to obezličky k tomu aby se dalo nějak přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24817
4.11.24 13:17

@Anna766 jj, ona to Bohunka právě popřela a svedla na ten zlý „osud“
který je tedy údajně veden jinak než karma
já si to takhle fakt nemyslím a hlavně znám dost super hodných lidí, i dětí, co si svůj „osud/karmu“ fakt nezasloužily a pak různé potvory, co kradou, lžou, podvádí, mají se dobře a smějí se poctivým lidem do očí (nejen v okolí, stačí se podívat do naší vlády a parlamentu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
4.11.24 13:36

Toto téma je hodně složité. Mohla bych mluvit hodiny, ale…každý je v určité fázi života, v určitém stupni pochopení. Nejsem žádný duchovní rádce, ani spoustu věcem nerozumím, ono to ani nejde uchopit. Jako vy, které chcete po Bohunce ( omlouvám se, pokud se jmenuješ jinak :D ) vysvětlení… na to vám nikdo odpověď stejně nedá. Musíte to v hloubi duše prostě cítit, že je něco mezi nebem a zemí. Pak není potřeba otázek. Podle mě existuje reinkarnace, osud, karma…Ale úplně rozumím všem, kdo věří něčemu jinému, je to v naprostém pořádku. Co se týká toho, proč má jiný ( hodný) člověk silnou karmu. No buď zasel v minulém životě to co zasel ( a my do toho nevidíme) nebo je to duše velmi moudrá a potřebuje se na rychlo posunout,, výš". Tím bych to asi uzavřela. Moudrost duše tkví v obyčejné obyčejnosti a pokoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148684
4.11.24 13:38
@Lucy75 píše: Více

Stačí mi kolik nacistů a tvůrců holokaustu a zrůdností s tím spojených uniklo trestu, a na nějaké potrestání tam někde nahoře či dole opravdu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
4.11.24 20:53
@Liberalissima píše: Více

Přesně tak. V rodině máme jednu osobu má +90 let a říkáme, že nebe ji nechce a peklo se pro ni ještě neotevřelo. Lucifer se musí psychický připravit až takovou **** bude mít v pekle

• Citovat
  • Upravit
1305
6.11.24 17:24
@Awea píše: Více

Jestli je to takhle, tak už nejspíš brzy dosahnu osvícení. Stačí, aby si o manželovi řekla „blbec jeden“ a hned si ukopnu palec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat