Mystery shopping

5
8.1.12 10:15

mystery shopping

Sháním informace o principech, na jakych chodi kontrolni nakupci. Je to svinárna, a tak se chci co nejvic informovat, at vim na čem jsem. Zna nekdo system otazek? Cokoli vite, sem s tím! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
8.1.12 10:27

Tak to nechápu ,proč svinárna :roll: Tuto službu si objednávají zaměstnavatelé a majitelé obchodů ,aby kontrolovali svoje podřízené zda vše probíhá podle směrnic .
A pak dle toho vylepšují služby.My se tedy Mystery shopperů také " báli" ,ale v zásadě pokud se chováš tak jak máš ve směrnicích nic ti nehrozí.Systém otázek je určitě pokaždý jiný ,dle toho na co zadavatel chtěl ,aby se soustředili,kde cítí rezervy. Ten kdo má peníze najme si firmu ,kdo nemá může třeba požádat kamarády-rozhodně to z 90% dle mě nejde odhadnout ,nebo poznat .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
8.1.12 10:36

přesně tak, pokud pracuješ v pohodě a dle směrnic, nemusíš se ničeho bát…

dělalo se to třeba v bance, že byl „nasazený“ klient…ale neměl žádné záludné otázky, prostě se choval jako klient, chtěl informace…a pak to hodnotil, jak byl spokojenej, jaké bylo chování bankéře…a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
8.1.12 10:45

Jak už je psáno, takový člověk nejde ani moc poznat, systém otázek je hodně individuální. Z vlastní zkušenosti vím že se takový člověk chová jako normální klient či zákazník. Pracuji v obchodě a takový Mystery Shopper si normálně nakoupí, zaplatí, odejde a pak hodnotí celý prodej. Takového člověk nejde poznat, nikdy nevím o koho se jedná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.1.12 11:04

Svinárna je to v tom, že podle toho co riklají kolegyne, je to takto. pokud se venujes jinemu zakaznikovi a mezitim prijde kontrolni nakupci a ja ho neoslovnim do 30 vterin, strhava se z osobniho ohodnoceni. Jak ale ho ale muzu oslovit, kdyz se venuju předešlému? Nebo nedej Bože abych si třeba běhěm 12 hodinove smeny odbehla na WC, to taky nestihnu za 30 vterin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
8.1.12 11:30

no pokud je to tak jak píšeš ,tak není problém v mystery soppingu ,ale spíše v tvém zaměstnavateli a vyhodnocení . Většinou se zohlednuje kolik prodavaček bylo na krámě ,kolik zákazníků . A jako 1.kontakt se počítá pozdrav ,pokud máš zákazníká máš nového pozdravit a popř.se omluvit ,že musí počkat ,ale za okamžik se mu budete věnovat .Odběhnutí na WC -to tam je snad kolegyně nebo zavíráš obchod ne? Myslím ,že kolegyně situaci dramatizují ,nebo vašemu šéfovi nejde ani o zlepšení kvality služeb spíš o to jak vám pod nějakou záminkou strnout prémie .V jaké děláš firmě jestli to není tajný ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.1.12 12:01

Tak sef co je s náma na prodejne je s náma na jedne lodi, vymyslelo to ustredi. Na prodejne jsme dve, jedna je za kasou-nemuze behat po kramu a druha je tam na doplnovani zbozi a na zakazniky. No a když si dojdu na wc, je na kramu jen jedna. Máme narok na hodinovou pauzu, ale v praxi to vubec nejde, nikdo tu pauzu nema, stezi se najime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.12 12:29

Tak at s tím zkusí šéf argumentovat a přijmout další posilu ,nebo může v době oběda jedné z Vás jít na prodejnu .My jsme taky dvě ,ale nemáme moc zákazníků,ikdyž občas se to taky sejde .Můžu Ti říct ,že nejdůležitější je oční kontakt a pozdrav.Jakmile nenavážeš první kontakt (pozdravem) do těch 30vteřin je to opravdu hodně špatně a hodnocení není příznivé.Zároven ,ale můžu říct ,že pokud je v obchodě neobvykle silně „narváno“ má mystery shopper většinou v pokynech ,že má odejít a vrátit se později.Nějakou dobu jsem to taky dělala a spíš se hodnotil právě ten pozdrav(zda je podle firemních předpisů ),nošení jmenovek ,nabízení doplnků k nakoupenému zboží ,nabízení vzorků ,informování o akcích a programech ,nabízení věrnostních programů.Rychlost obsluhy se hodnotí spíš u rychlích občerstveni.

• Citovat
  • Upravit
136
8.1.12 12:36
oblovka píše:
Tak sef co je s náma na prodejne je s náma na jedne lodi, vymyslelo to ustredi. Na prodejne jsme dve, jedna je za kasou-nemuze behat po kramu a druha je tam na doplnovani zbozi a na zakazniky. No a když si dojdu na wc, je na kramu jen jedna. Máme narok na hodinovou pauzu, ale v praxi to vubec nejde, nikdo tu pauzu nema, stezi se najime.

Já bych to viděla tak, že pracuješ pro jistého telfonního operátora…nebo se mýlím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.1.12 12:43

Kde pracuju neřeknu. Operator to není. Zatim jsem na tom s hodceni vlatne nejlepe, uvidime az si třeba dojud na to wc v nehodny čas. Pod neustalým tlakem se blbe pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.12 12:54
1happy píše:
oblovka píše:
Já bych to viděla tak, že pracuješ pro jistého telfonního operátora…nebo se mýlím?

To by mě zajímalo kterej z operátorů to má na prodejně takhle šílený, s jedním praxi mám a zákoník práce se teda dodržuje, pauzy fungujou, a mystery je prováděný i hodnocený objektivně. Jak píšou holky, aby člověk dopadl špatně, musí se na to fakt vědomě vykašlat.

• Citovat
  • Upravit
5
8.1.12 13:10

citace:Jak píšou holky, aby člověk dopadl špatně, musí se na to fakt vědomě vykašlat.

No to je pro me prave ta zahada. Jestli je to tak. nemám problem doporucit co se má, nabidnou akci( zkousela jsteXX? jo a tohle je zrovna v akci, mrknete k pokladne tam jsou jeste XX)
Naskyta se mi moznost jineho specilaizovaneho obchodu, mam doporuceni z predesle prace, bez mystery shoppingu, obor kde mám praxi. Jen ta jistota že se ten obchod uzivi mi scházi. Tak vaham a nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
10.1.12 21:19
Anonymní píše:
1happy píše:
oblovka píše:
Já bych to viděla tak, že pracuješ pro jistého telfonního operátora…nebo se mýlím?
To by mě zajímalo kterej z operátorů to má na prodejně takhle šílený, s jedním praxi mám a zákoník práce se teda dodržuje, pauzy fungujou, a mystery je prováděný i hodnocený objektivně. Jak píšou holky, aby člověk dopadl špatně, musí se na to fakt vědomě vykašlat.

Ten, co se dřív jmenoval jako jisté mužské jméno. Mám plno známých, co by mohli vyprávět…těžko si to tolik lidí vymyslí a nejsou to zkušenosti jen z prodejen… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina7400
16.10.12 17:58

Mystery

Oblovka -¨pracuji jako koordinátor mystery shopperů. Tak jak píšete, že pokud se věnujete zákazníkům a přeijde kontrola, tak Vám body nejdou dolů za servis. Kontrolor může i z povzdálí hodnotit Váš přístup k jiným zákazníkům. Nejste povinna se věnovat najednou všem zákazníkům. Špatně je to ve chvíli, kdy na prodejně máte plno zákazníků a vy se nevěnujete ani jednomu. Pokud máte pozitivní přístup k práci, nemáte se čeho bát. Z Vašeho textu mi přijde, že chcete pracovat ak, kde dostanete zaplaceno, ale nemusíte pro to moc pracovat.

• Citovat
  • Upravit
Annonymous
23.7.13 23:57

Mystery ti nesmí říct že nemá čas když se zaptas třeba máte chvilku čas a nabízet tak zkrátka nesmí říct nemám čas

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat