Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jaky myci prostredek pouzivate na CERNE (NEBO TMAVE) kachliky a jaky na okna?
Me vadi, ze kdyz to umyju, vypada to ciste a kdyz vysvitne slunicko, tak vidim ty desny smouhy.
Na okna pouzivan Iron (Okenu) a pak lestim novinama.
Nebo me napadlo jeste, jaky na to pouzivate hadr - na okna i dlazdice.
Jedine Clin, fakt nedela smouhy. Ja s nim lestim i sklokeramiku, kachlicky mam matne, ty staci jen utrit vlhkym hadrikem s Jarem.
Tak kachličky mam taky matný, takže bud na vlhkou houbičku jar nebo Cif a jde to skvěle, s lesklejma asi neporadim, nechci to do baráku ani náhodou, protože manža a dcera jsou prasátka obecný a já bych nedělala nic jinýho než po nich lezla a leštila kachličky :
okna vezmu čistou vodou s jarem, utřu do sucha a rozleštim Clinem a papírovou utěrkou
Kachličky máme světlé matné, takže jak píší holky stačí vlhká utěrka, cif apod. Na okna používám jarovou vodou, stáhnu stěrkou do sucha, je to rychlé a žádné čmouhy.
Okna beru nejdřív čistou vodou - normálním hadrem a potom Clin nebo Mr. Muscle a vyleštím novinama, zatím jsem nic lepšího než noviny nenašla…
Na okna používám Clin a leštím buď novinama nebo papírovýma utěrkama.A kachličky myju jen jarem ![]()
jonatanka píše:
Kachličky máme světlé matné, takže jak píší holky stačí vlhká utěrka, cif apod. Na okna používám jarovou vodou, stáhnu stěrkou do sucha, je to rychlé a žádné čmouhy.
A jakou máš tu stěrku?Je v nich nějaký rozdíl.
V novém baráku i přes moje protesty udělal manžel hodně skleněných ploch,je strašné to udržovat.Klasickým způsobem mytí a pak leštění na jedné straně zkončím a na druhé zase začnu.O nějaké stěrce jsem přemýšlela.Do skladu,kotelny a skladu na dřevo a manželovo dílny by to stačilo,nemuselo by to být úplně dokonalé.