Voda ve studni a soused

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.12.11 21:09

voda ve studni a soused

Ahoj mám otázku jestli někdo neví jak to řešit.
Bydlíme v chatové části obce v baračku na trvalé bydlení. Máme vodu ze studny normálně v baráku ( v obci voda zatím není, ale pracuje se na dotacích )
máme vrtanou studnu a ne moc hlubokou takže s vodou musíme šetřit, ale mužeme normálně fungovat. jenže když přijede soused ( jezdí jen na víkendy a ne pravidelně nebo jen na odpoledna atak)jsme bez vody :cert: . jeho studna je docela blízko té naší.
pořád to tam rekontruuje a já si vubec nedovedu představit že se sem třeba nastěhuje s rodinou. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
18.12.11 21:16

Pokud má hlubší studnu jak vy,tak to máte naprd.Musíte si ji prohloubit,nebo být bez vody.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.11 21:34

no právě, že má hlubší studnu než my. a žádný souhlas k tomu aby si natáhl vodu do baráku jsme mu nedávali. peníze na novou či hlubší studnu nemáme a k tomu tu má být dálkový vodovod takže si nechci ani pujčovat.
ale asi mi zbyde se jen modlit aby jezdil co neméně.

• Citovat
  • Upravit
30913
18.12.11 21:41

Ahoj,

zasadni je, jestli tu studnu mate zkolaudovanou vy i on. Take jake ma povolene mnozstvi k odberu. Povolena mnozstvi musela byt urcena tak, aby se studny neovlivnovaly, pokud jsou obe studny legalni. Pokud ne, ma smulu ten, kdo ji legalni nema a nebo prekracuje povolene mnozstvi. Resi se to na prislusnem vodopravnim urade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.11 21:48
Cuddy píše:
Ahoj,zasadni je, jestli tu studnu mate zkolaudovanou vy i on. Take jake ma povolene mnozstvi k odberu. Povolena mnozstvi musela byt urcena tak, aby se studny neovlivnovaly, pokud jsou obe studny legalni. Pokud ne, ma smulu ten, kdo ji legalni nema a nebo prekracuje povolene mnozstvi. Resi se to na prislusnem vodopravnim urade.

tak my legální máme určitě a on myslím taky, ale kolik mužeme odebrat my taky nevím. kolaudovaná byla kdysy za starého majitele. kolik mužeme odebrat mi řekno na tom uřadě? a jak se to dokazuje že on bere třeba víc nebo my ?

• Citovat
  • Upravit
30913
18.12.11 21:56

Jde o sousedsky spor a je to vzdy slozite. On muze odebirat vic nez vy, pokud mel studnu jako prvni. V tom pripade by se na vasi studnu jeste nemohl brat ohled, protoze v te dobe neexistovala. Na vodopravnim urade by vam meli rict, kolik muzete cerpat vy, nevim, jestli vam reknou, kolik muze cerpat on. Dokazovalo by se to za pomoci hydrogeologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
18.12.11 21:58

On nesmi brat vic nez kolik ma uvedeno v hydrogeologickem posudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.11 22:07

moc děkuji zkusím se tam pozeptat. děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný