Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud má hlubší studnu jak vy,tak to máte naprd.Musíte si ji prohloubit,nebo být bez vody.
no právě, že má hlubší studnu než my. a žádný souhlas k tomu aby si natáhl vodu do baráku jsme mu nedávali. peníze na novou či hlubší studnu nemáme a k tomu tu má být dálkový vodovod takže si nechci ani pujčovat.
ale asi mi zbyde se jen modlit aby jezdil co neméně.
Ahoj,
zasadni je, jestli tu studnu mate zkolaudovanou vy i on. Take jake ma povolene mnozstvi k odberu. Povolena mnozstvi musela byt urcena tak, aby se studny neovlivnovaly, pokud jsou obe studny legalni. Pokud ne, ma smulu ten, kdo ji legalni nema a nebo prekracuje povolene mnozstvi. Resi se to na prislusnem vodopravnim urade.
Cuddy píše:
Ahoj,zasadni je, jestli tu studnu mate zkolaudovanou vy i on. Take jake ma povolene mnozstvi k odberu. Povolena mnozstvi musela byt urcena tak, aby se studny neovlivnovaly, pokud jsou obe studny legalni. Pokud ne, ma smulu ten, kdo ji legalni nema a nebo prekracuje povolene mnozstvi. Resi se to na prislusnem vodopravnim urade.
tak my legální máme určitě a on myslím taky, ale kolik mužeme odebrat my taky nevím. kolaudovaná byla kdysy za starého majitele. kolik mužeme odebrat mi řekno na tom uřadě? a jak se to dokazuje že on bere třeba víc nebo my ?
Jde o sousedsky spor a je to vzdy slozite. On muze odebirat vic nez vy, pokud mel studnu jako prvni. V tom pripade by se na vasi studnu jeste nemohl brat ohled, protoze v te dobe neexistovala. Na vodopravnim urade by vam meli rict, kolik muzete cerpat vy, nevim, jestli vam reknou, kolik muze cerpat on. Dokazovalo by se to za pomoci hydrogeologa.
On nesmi brat vic nez kolik ma uvedeno v hydrogeologickem posudku.
Ahoj mám otázku jestli někdo neví jak to řešit.
. jeho studna je docela blízko té naší.
Bydlíme v chatové části obce v baračku na trvalé bydlení. Máme vodu ze studny normálně v baráku ( v obci voda zatím není, ale pracuje se na dotacích )
máme vrtanou studnu a ne moc hlubokou takže s vodou musíme šetřit, ale mužeme normálně fungovat. jenže když přijede soused ( jezdí jen na víkendy a ne pravidelně nebo jen na odpoledna atak)jsme bez vody
pořád to tam rekontruuje a já si vubec nedovedu představit že se sem třeba nastěhuje s rodinou.