Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky, jak dostáváte z oblečení nebo látkovích plen skvrny od mrkve? Prala jsem to i na 90 a prostě nic jsou tam!! Co s tím? štve mě že to má na novích tepláčkách, které měla jednou
prosím poraďte mooc díky ![]()
Namočit hned po znečištění, potřít žlučovým mýdlem
a kdyby ani to nepomohlo, tak když se mi něco nevypralo napoprvý, tak napodruhý většinou jo
ahoj občas pomůže, když na tu skvrnu hned po upátlání naliješ trochu vanishe a pak vypereš, ale mrkev je prevít, ta jde dost blbě. Ještě jsem tady někde četla, že pomáhá, když dáš sušit ven na sluníčko (což ted asi nepůjde), že slunko tu skvrnu nějak vyžere či co.
právě že jsem namáčela a pak hodila do pračky a pak čučím a je tam potvora
to snad není pravda že budem chodit s oranžovíma skvrnama na oblečení
Asi jí dám na stranu jídlení oblečení jak to tak vidím a vyhradím dvě plíny
nebo fakt nevím co s tím ![]()
marti81 píše:
Potřít olejem, karoten je ropzpustný v tucích, pustí to
Jééé to mě necvaklo
to jsem teda gastronomka co?
![]()
Zaschlou mrkev jsem napoprvé nevyprala nikdy, pustila se vždycky na potřetí. ![]()
werunkaw123 píše:
právě že jsem namáčela a pak hodila do pračky a pak čučím a je tam potvorato snad není pravda že budem chodit s oranžovíma skvrnama na oblečení
Asi jí dám na stranu jídlení oblečení jak to tak vidím a vyhradím dvě plíny
nebo fakt nevím co s tím
Já to taky tak udělala. Malej měl ty flekatý bodyna nechaný na doma.
ale nevím jestli i to, co už jsi prala na těch 90, to už asi nepustí, ale zkus to
gabi.design píše:
Zaschlou mrkev jsem napoprvé nevyprala nikdy, pustila se vždycky na potřetí.
Přesně tak. Napoprvé mrkev nepustí, podruhé, potřetí už určitě. Nikdy mi skvrny nezůstaly
A to s tím prádlem nic extra nevymýšlím. Peru na 40, používám Persil.
Příspěvek upraven 16.12.11 v 15:54
fragola píše:gabi.design píše:
Zaschlou mrkev jsem napoprvé nevyprala nikdy, pustila se vždycky na potřetí.Přesně tak. Napoprvé mrkev nepustí, podruhé, potřetí už určitě. Nikdy mi skvrny nezůstaly
Příspěvek upraven 16.12.11 v 15:54A to s tím prádlem nic extra nevymýšlím. Peru na 40, používám Persil.
Taky peru v Persilu.
Ahoj. Ono dost záleží i na vodě. My máme tvrdou a třeba banán nevyperu, kdybych se na hlavu stavěla. Mrkev někdy taky ne, ale dost pomáhá sluníčko - takže buď počkej na lepší počasí nebo vyraž někam k móři
.
no tak ja to muzu prat jak chci ale stejne to tam je porad.. taky uz mame obleceni roztrideny na „na papani a kostelovy“
Tk v tom aspon nejsme sami ![]()
taky máme dost tvrdou vodu chjoo no sluníčka se asi jen tak nedočkám bude hold doma flekatý no ![]()