Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@LaVoisin píše:
Původně jsem dceru chtěla pojmenovat Sybelle, ale nakonec jsem se rozhodla pro jiné. Jinak se mi líbí Lilith a asi bych ho i klidně dala, akorát holka by pak musela vysvětlovat proč ji maminka pojmenovala demonskym jménem a toho jsem ji chtěla ušetřit
Jo Lilith.. Ale raději máme Valerii ![]()
@Lulina999 my máme Evelyn
ale stejně ji doma říkám „paní pekla“ ![]()
DIANA, HELLA, MEDEA, Hektor, Helena, Hestia Hector, David, Merlin, Aurora, Camila, Ariadne, Lara, Kali, Sabrina, Viktoria… ![]()
@stín katedrál píše:
Diana. Ale tu teď mají sousedi, takže nic.
@LaVoisin píše:
Původně jsem dceru chtěla pojmenovat Sybelle, ale nakonec jsem se rozhodla pro jiné. Jinak se mi líbí Lilith a asi bych ho i klidně dala, akorát holka by pak musela vysvětlovat proč ji maminka pojmenovala demonskym jménem a toho jsem ji chtěla ušetřit
K příjmení Adamová či Adamovská by to pasovalo.
Já nepovažuji Lilith za démonku, je to prostě žena, která nechtěla být Adamův majetek. ![]()
Mně se moc líbí Sammael ![]()
Bylo by špatné, pojmenovat dítě nějakým pekelným jménem?
![]()
Mne osobně se líbí Éós, ale nevím jestli bych měla ho odvahu dát.
@Darkandeep píše:
Mně se moc líbí Sammael
Bylo by špatné, pojmenovat dítě nějakým pekelným jménem?![]()
Hela by byla nejlepší anebo Morana - ty považuji za spravedlivé. ![]()
@Morrígan Ní_Boii to ani já, pro mě je bohyně a co se Adama týče -s takovým sobcem ufňukaným bych taky nevydržela ![]()
@Darkandeep samael je nádherný jméno
a když jsme u těch čertíku, mě se moc líbí Ašmodai ![]()
@Netopirek - Huitzilopochtli [vicilopočtli] byl mezoamerický bůh války, slunce, lidských obětí a patron města Tenochtitlánu. Byl hlavním bohem kmene Aztéků, který je vyzval dle legendy k putování na jih a přiměl je k založení města Tenochtitlanu na místě, kde byla pod bílou vrbou nalezena bílá žába a ve vodě bílá ryba a poblíž seděl orel na kaktusu a zápasil s hadem.
To je z Vikipedie, osobně jsem to nikdy neslyšela,
@LaVoisin píše:
@Darkandeep samael je nádherný jménoa když jsme u těch čertíku, mě se moc líbí Ašmodai
Joo, to je taky pěkný! ![]()
Dítě zatím neplánuji, ale asi už vím, jakého rázu bude mít jméno ![]()
@Darkandeep no já měla taky určité představy, ale pak člověk pomyslí na to že co kdyby to někdo znal a věděl o co jde, ba co hůř, znal jen na půl a jen z části věděl o co jde
co já, já mám na salámu a každýho dotěru co by se v tom pitval pošlu do háje, kdyby na to došlo
ale co to dítě
To by mohlo být smutný že mu ostatní vykládají nesmysly o jméně.. i když - ve středověku už nežijeme, tak snad už by to nebylo tak zlé. A upřímně řečeno je fakt že pochybuji že by „normální lidi“ věděli kdo je Ašmodai ![]()