Na čem vozit malé dítě?

8.11.17 12:28

Na čem jezdit s dítětem?

Ahojky :)
Uvažovala jsem, že si na příští rok nějak z jara koupím nové kolo a k tomu sedačku a budeme s dcerkou Žádné velké vzdálenosti, jen tak do parku ( 4 km), k řece (cca 6 km) a nebo někam za poznáním okolí, ale max do 10 km vzdálenosti. Jenže všechny ty sedačky na kolo jsou do 22 kg a dcera už má teď 21 kg, takže to jsem musela zavrhnout. Vozíček za kolo nechci, přijde mi to nebezpečné a navíc u nás to je s prominutím město magorů a je tu skoro jistota, že bychom s tím brzo přišly k úrazu. Takže hledám něco jiného s čím můžu jezdit pouze po chodníku - v pruhu pro cyklisty a můžu na tom mít dítě. Klidně to může být i elektrické. Našla jsem suprovou elektrickou koloběžku se sedátkem a dojezdem 16 km což by mi stačilo, ale na to bych neměla malou jak připevnit, takže opravdu nevím. Pokud máte některá nějaký tip na cokoliv nebo jste někde něco viděly budu ráda za rady a tipy :) jinak je možnost, že by jsme s dcerou měly každá třeba své kolo, ale ve třech letech bych jí ještě samotnou vedle sebe jed nenechala.

Příspěvek upraven 28.02.18 v 15:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
8.11.17 12:29

Pořídila bych ji kolo a dala ho na tu pevnou tyč za tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
8.11.17 12:34
@Tichošlápek píše:
Pořídila bych ji kolo a dala ho na tu pevnou tyč za tebe

Tyč je na prd. Držáky orvou obě jízdní kola a při zatáčení to stejně blbě drží. Měli jsme ji chvíli a šla na bazar. O mnoho lepší je Follow me, ale to je předražené. Já vozím ve vozíku za kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
8.11.17 12:36

V tomhle veku tyc za kolo. Ale pokud budes kupovat tak radeji „Follow me“. Lepsi stabilita a dite neni na sikmu. Ale priplatis si holt.

Příspěvek upraven 08.11.17 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.11.17 12:37

@Františka85 aha, tady na tom prave jezdí hodně, tak mi to přišlo jako docela fajn řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
8.11.17 12:41

@LimitedEdition starsi jezdila od 2,5 na kole sama od 3 ujela vylet (myslim na vylety max 5 km tam i zpet), letos ujela max 15 km tam i zpet, ale je to sportovec, je sikovna, ma to moc rada.
Je pravda ze jsme z vesnice, ale i tak je tady provoz, pokud se nekam chces dostat. Ale mnohem mnohe mensi nez u Prahy. Byli jsme tam na dovolene(berounsko) a bylo to strasny..jedine cyklostezka a to je mala fakt jezdec.
A mladsiho vozim na sedatku za mnou(ma 16 kg) a je to strasny, ale aspon je to posilovacka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
8.11.17 12:45

@LimitedEdition Nechapu strach z voziku, kdyz premyslis o kolu nebo tyci. Z voziku ti to dite alespon neslitne, s follow me bych nejela s ditetem v pruhu pro cyklisty, dite je za tebou, nevidis na nej :( Trilete dite bych dala na sedacku, co sedacky na nosic, nebudou mit vetsi nosnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.11.17 12:51
@LimitedEdition píše:
Ahojky :)
Uvažovala jsem, že si na příští rok nějak z jara koupím nové kolo a k tomu sedačku a budeme s dcerkou, která v té době bude mít 3 a čtvrt roku jezdit na menší výlety. Žádné velké vzdálenosti, jen tak do parku ( 4 km), k řece (cca 6 km) a nebo někam za poznáním okolí, ale max do 10 km vzdálenosti. Jenže všechny ty sedačky na kolo jsou do 22 kg a dcera už má teď 21 kg, takže to jsem musela zavrhnout. Vozíček za kolo nechci, přijde mi to nebezpečné a navíc u nás to je s prominutím město magorů a je tu skoro jistota, že bychom s tím brzo přišly k úrazu. Takže hledám něco jiného s čím můžu jezdit pouze po chodníku - v pruhu pro cyklisty a můžu na tom mít dítě. Klidně to může být i elektrické. Našla jsem suprovou elektrickou koloběžku se sedátkem a dojezdem 16 km což by mi stačilo, ale na to bych neměla malou jak připevnit, takže opravdu nevím. Pokud máte některá nějaký tip na cokoliv nebo jste někde něco viděly budu ráda za rady a tipy :) jinak je možnost, že by jsme s dcerou měly každá třeba své kolo, ale ve třech letech bych jí ještě samotnou vedle sebe jed nenechala.

proč ti přijde nebezpečnější sedačka než vozík? Dítě je v tom lépe chráněno, jestli je to město magorů, tak mi naopak přijde bezpečnější vozík - ve vozíku je dítě lépe chráněno, než v sedačce. Když řachneš se sedačkou, dítě si nabije, když s vozíkem, je v cajku. Když vás smete auto, nepřijde mi taky sedačka nějak zvlášt bezpečnější ve srovnání s vozíkem.
JInak ve 3 letech, 21 kilo, ve 2,5 letech, to je vcelku dost 8o Kolik měčí?
Jiank každopádně, takle velký dítě už by nechala na vlastnípohon - kolo. Případně odrážedlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.11.17 13:00

Tříleté dítě, tedy mé tříleté dítě, jezdilo na kole a 6 km ujelo v pohodě :nevim: tříleté dítě zvládne v pohodě koloodrážedlo, na kterém 3 nebo 6 km zvládne také v pohodě. Kupovat vozík za kolo pro takhle velké dítě mně osobně přijde jako hloupost. A sedačka na kolo taktéž. Follow me je skvělé tažné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1215
8.11.17 13:05

Podle mě by klidně mohla už jeydit sama na kole. Moje děti se naučili jeydit okolo 2,5let a zvládli 5km bez problému. Nebo jak píše terinka kup jí koloodrážedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
8.11.17 13:06

Já bych jí pořídila kolo, pokud neumí na kole, tak odrážedlo a ať si jezdí už sama. Ty děcka toho zvládnou ve 3 letech už dost. 21 kilo bych fakt netáhla. Dcera jezdí na kole od 3 let, ale na nějaký výlet to bylo teda až spíš od 4. Vozík bych už fakt nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
8.11.17 13:22
@Františka85 píše:
Tyč je na prd. Držáky orvou obě jízdní kola a při zatáčení to stejně blbě drží. Měli jsme ji chvíli a šla na bazar. O mnoho lepší je Follow me, ale to je předražené. Já vozím ve vozíku za kolem.

No já nevím, ale s tyčí jsme odjezdili celou dovolenou a bylo to super. Kola odřená nemáme a dcera si to užila. Sama by celodenní výlet ve 4 neušlapala. Navíc sem tam byl úsek, kdy se muselo po silnici a to by také nedala. Potkávali jsme jich hodně, takže buď byl vadný kus nebo špatná montáž ;)
Pro 3letou, která za chvíli bude jezdit sama, mi přijde vozík dost zbytečná investice. Už tam bude narvaná.
Ale tyč je pro dítě, co umí aspoň trochu jezdit na kole, umí šlapat, brzdit a chápe co a jak. Jinak ti klidně bude celou cestu brzdit torpédem nebo mít snahu vystoupit za jízdy.
U nás hodně lidé na takové přesuny využívají koloběžky. Dítě stojí, drží se řídítek a rodič dře :D Ale na dlouhé vzdálenosti to není moc pohodlné.
Osobně bych tříleté koupila kolo a zkusila bych, co zvládne. Někdo se naučí hned, někomu to trvá. A na krátké výlety chodila pěšky a dítě na odrážedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
8.11.17 13:31

Pořiď koloodrážedlo. Malýmu jsou teď čerstvě 3 roky a ujel na něm teď v neděli 7 kiláků naprosto v pohodě (chvílemi i terén). Navíc na něm musí být aktivní a ne jen sedět jako pecka v sedačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
8.11.17 13:41

@LimitedEdition asi vozík, nebo bude muset sama. Překvapuje mě teda ta váha, neboť moje dcera, 5 let má 19 kg oblečená a vozí se v sedačce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17222
8.11.17 14:23

Vozik pro takhle vetsi dite je fakt blbost a se sedackou bych se bala jeste vic, teziste je pak jinde a kdyz to polozis na bok, odnese to i to dite. Co takhle poridit si kolobezku a mala si muze stoupnout pred tebe a drzet se riditek, pokud myslis, ze by to sama na koloodrazedle nedala. Muj muz takhle vozil kluka od 2 let az donedavna nez se naucil na kole - jsou mu 4, ale zase je to chlap, je otazka jestli bys to s ni uslapla, ja nejsem zadny tintitko a mela jsem s nim co delat, kdyz jsem ho na tom vezla…ale s tou stabilitou to tolik necvici jako sedacka na kole, a delaji se sedacky i na kolobezky, daji se dat dopredu na riditka, ale musis mit asi delsi ruce a nekomu to muze treba vadit, prekazet… Ale pokud chces vylozene kolo tak jsem pro koloodrazedlo pro malou, neujede ti na tom tolik jako na kole a my s malym tak taky jezdili - ja na kole, chlap na kolobezce a malej na odrazedle, kdyz mu bylo taky tak kolem 2,5 - 3,5 (je cervnovej) a kdyz byl unavenej, dal si tata „kolicko“ na popruh pres zada nebo na batoh urcenej na inline brusle a kluka kousek svezl a kdyz bylo nejhur, taky jsem to takhle zvladla ale ne teda 10 km no, tak do tech 5:-) Ale teda 20 kg nema mladej ani nahodou, ve 4 letech ma 17,5 - to je mala peknej kus zensky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí