Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Preji hezky den
Chystáme se s přítelem na jednodenní trip do Berlína…máte někdo zkušenosti? a tipy co navštívit a stihnout za jeden den? Budeme vystupovat na ZOB am Funkturm
Moc děkuji ![]()
@Bajunka99 vylezte si na Reichstag, pozor, může tam být fronta, čeká se totiž na výtah. Podívejte se na Museumsinsel, mají tam krasnou expozici Předního východu a Egypta, Ištařina brána a Nefertiti. Jestli radši obrazy, tak na Potsdammerplazt je myslím Gemalde Galerie. Zážitek je taky pomník obětem a židovské muzeum pod ním v zemi.
Jedeme v pondeli
spíš určitě pamatky a zajímavá místa ![]()
Jezdíme po všech hlavnich městech a tady jsme ještě nebyli ![]()
Tak já můžu doporučit atrakce spíš s dětma, dneska jdeme do muzea DDR
hodne frci Kreutzberg, to je taková hipster čtvrť, alexanderplatz když jsou vánoční trhy.
Obnovuji diskusi - kam jít v v Berlíně s dětmi 2×8 a 5? Na podzimní prázdniny (4 dny) jedeme s dětmi do Berlína, tak uvítám neotřelé tipy.
Půjdeme na Museum Insel, děti jsou zvyklé cca hodinu až dvě vydržet, takže se chystám na ištařinu bránu a koukám, že v gemaldegalerie mají šestnáct! Rembrandtů, některé z nich bych asi moc potřebovala domů
a v nejhorším si je tam teda aspoń prohlédneme. ![]()
Ovšem budu je chtít za přestálé utrpení v galeriích nějak odměnit. takźe:
dík moc!
Ahoj v berline mame radi arabskou ctvrt sonnenallee je to kousek od karl marx platz
maji tam super kavarny, prodej cukrovi, a taky jidlo mnam hhh takze pokud se vam bude chtit urcite se tam mrknete
deuv tam byla i damaska cukrarna s tradicni zmrzlinou ale tu uz zrusili ![]()
Jestli budete pojizdni tak bych vyrazila i do Tropical Island, byli jsme cely den a parada a nadšeni. ![]()
@madlicka nemas zac
my se tam chystame za 14 dni ![]()
Pokud tam pujdete tak urcite zkuste grilovana kurata v Risa Chicken ver mi ze takovou mnamku tady v cr nenajdes
(Sonnenallee 26 )
@katkalaila my taky, podzimní prázdniny
Částečně si budeme asi vařit s našimi hostiteli, ale určitě někam zajít chceme! A etnická kuchyně je určitě jedno z berlínských „Sehenswürdigkeiten“ "-)
@semisova děkuji, vím o něm, ale na theme, fun, akva a podobné parky moc nejsem
a jedem tam na kratičko.
Jet v létě, budeme se asi flákat u jezer a jezdit po parc´´ich na kole, jako ostatní berlíňané. Nicméně, holky berlínské, co děláte s dětmi na podzim? ![]()
@madlicka to urcite chce nekam zajit
na snidane je super azzam je v te same ulici
a pokud chcete okostnout neco ze syrske kuchyne hned na proti pres ulici kde je risa chicken je restaurace damascus
![]()
@semisova píše:
Jestli budete pojizdni tak bych vyrazila i do Tropical Island, byli jsme cely den a parada a nadšeni.
Pokud neví co s penězma ![]()
Já jsem z Berlína, později napíšu. Hodně záleží kde budeš bydlet a jak budeš pojízdná, jestli autem nebo městskou, aby jsi nejezdila tam a zpátky po městě jen kvůli kuřeti ![]()
@pikola Dík! Budeme v centru, za rohem od Muzea Anny Frankové, kousek od Hackesher Markt. jedeme autem, ale ještě musím zjistit, jak je to s parkováním, jestli můžeme nechat auto někde poblíź.