Na koho napsat byt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5072
27.3.24 10:01

@maty009 Pokud jsi opravdu dříve do toho bytu investovala, hezky to manželovi připomeň a ať tam jsi taky spolumajitel. A může se to vyjádřit nestejnými podíly např. manžel 4/5 zakladatelka 1/5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
27.3.24 10:19

A kolik byla investice do bytu? Na co konkretne? A investice byla fakt jen z tvych odnez, nebo spolecnych/v manzelstvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
27.3.24 11:47

No ta investice byla neco jakou koupe zaclon a povleceni, co? :mrgreen: Zas to neprehanejme, to mi prijde vtipny, ze rada zenskych koupi do bytu par drobnosti a hned citi narok na podil. :mrgreen: Kdezto chlapek kolikrat fakt roky maka na baraku zensky, kompletne to predela a nedostane ani ho..uby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
27.3.24 11:49

Jinak jeji chlapek je typicky srab, ktery se nechce poustet do konfliktu a okecava to. Ale proste nechce, aby ji to patrilo taky. Coz je naprosto logicky, kdyz jde o jeho penize. Ale je to proste backora, ja bych takovou vychcanou zenskou rychle srovnal. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
27.3.24 11:54

Tak řekl, že myslel, že to bude na oba. Zbývá jen opravit smlouvu. To mu určitě nebude činit problém, když je to omyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.24 23:01

Děkuji všem za reakce a za různé pohledy na věc.
Opravdu nejsem typ „vych_an铞enské.
Do bytu jsem dala před těmi 15lety cca 200tisíc. renovovali jsme ho společnými silami, i když manžel si tam samozřejmě máknul víc. Za záclony to tedy nebylo :D
Dnes na to ještě padla řeč a normálně mě tam připíše… Kdyby řekl, že ne asi bych to pochopila…Ale podle mě ví, že cokoliv jsem já někdy dostala na víc, tak to bylo automaticky né jen pro mě, ale pro nás.

• Citovat
  • Upravit
5683
27.3.24 23:59

Klidne muze byt psany pouze na manzela, ale pokud nemate zuzene sjm, tak bude byt vas obou uplne stejnym dilem. Takze toho se fakt neboj, neni ceho, mame s muzem v katastru taky nejake nemovitosti psane jen na jednoho z nas, nektere na nas oba, ale jelikoz byly vsechny porizene v manzelstvi a nemame zuzene sjm, tak je vlastnictvi 50 na 50. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
28.3.24 08:11
@Ahep píše: Více

Co je v SJM, je v Katastru zapsáno jako v SJM. A co není jako SJM, tak není v SJM. Děláš z jednoduchých věci věci složité, a když přijde případný rozvod, tak budeš překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.24 08:16

Jestli to bylo za peníze, které byly jeho (prodal byt, který zdědil), tak jsou to jeho peníze a majetek, který z toho nabyde, je zase jen jeho. Pokud tyhle svoje peníze vloží do sjm (do majetku, který bude v sjm), tak je to v případě rozvodu vnos, který se v jeho prospěch musí vypořádat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10838
28.3.24 08:33
@Anonymní píše: Více

A byt mel hodnotu kolik?

To je fakt grant, ja bych pulku neprepsala. Muj majetek je ma pojistka, kdyby byl napr. rozvod. Kdyby se neco stalo se mnou, tak manzel bude po mne normalne dedit, takze nijak vysachovany neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí