Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No Lekno - já to myslela tak, že pokud dítko z nějakýho důvodu na lezení ještě nemá, tak prostě nemá. Tys měla štěstí, že už chybělo jen maloučko, ale jinak je to drasťárna.
ahojky já se taky přidám.malému bylo 6 měsíců,dětský doktor ho na prohlídce posadíl a malý udělal placku.doporučil nám rehabilitaci,resp.Vojtovu metodu.byla jsem z toho strašně vyděšená,ale zaplať Pan Bůh, že něco takového existuje.tam zjistili,že to má maly po porodu,porod byl přirom uplně normální,žádné komplikace,ale od narození jakmile jsem mu sáhla na zátylek tak začal plakat.nicméně zjistili také,že když leze tak nepoužívá pravou ručičku,kterou měl pořád v pěst,a pravou nožičku,kterou doslova tahal za sebou.A DNESKA:chodit začal v 10ti měsících a koordinaci má fakt výbornou.Myslím si,že nějaké cvičeníčko by mělo dělat každé miminko
holky tejden pryč a žádná změna, jo vlastně jedna jo sám se z kolínek posadil,ale pořád mi neleze ![]()
jinak moc Vám děkuju za to co ste mi napísali ![]()
Ahoj, tak gratuluju k sezení - to je přeci velkej pokrok
U nás za týden taky žádná změna - ani se neplazí rošťanda. Teda možná se častěji houpe na kolenou, ale vpřed ani ťuk - veškerý pohyb vzad - zpátečnice jedna
A za týden nás čeká ta neurologie…
luciaasek píše:
Ahoj, tak gratuluju k sezení - to je přeci velkej pokrokU nás za týden taky žádná změna - ani se neplazí rošťanda. Teda možná se častěji houpe na kolenou, ale vpřed ani ťuk - veškerý pohyb vzad - zpátečnice jedna
![]()
Ahojky, jj já vim je to velkej pokrok, jenže duvod proč doktor chce aby šel na rahabku je to lezení a to teda ne a ne
ale což třeba mi jen řeknou že je to lenora a hotovo, jenže to se mi zase nezdá protože je to čert, kterej si an tu pdku nesedne
držím moc pěstičky at ta neurologie dopadne dobře nemusíš s prdelkou cvičit ![]()
luciaasek píše:
Ahoj, tak gratuluju k sezení - to je přeci velkej pokrokU nás za týden taky žádná změna - ani se neplazí rošťanda. Teda možná se častěji houpe na kolenou, ale vpřed ani ťuk - veškerý pohyb vzad - zpátečnice jedna
![]()
Ahojky, jj já vim je to velkej pokrok, jenže duvod proč doktor chce aby šel na rahabku je to lezení a to teda ne a ne
ale což třeba mi jen řeknou že je to lenora a hotovo, jenže to se mi zase nezdá protože je to čert, kterej si an tu pdku nesedne
držím moc pěstičky at ta neurologie dopadne dobře nemusíš s prdelkou cvičit ![]()
Ale on na to taky přijde neboj
Já už tak nějak se cvičením počítám. Myslím, že z neura neodejdem jen tak… Ale zase kdyby jí to mělo pomoct. Nejhorší je, že vidím, že chce, ale nejde jí to
Taky držím pěstičky a dej vědět jak jste dopadli, kdy jdete k Dr.??? My na neuro příští středu.
já vim, že příde ,ale sem hrozně ve stresu , páč už je velkej, má desnou sílu, a já ho neudržim, nebo budu mačkat jinej bod já nevim, prostě sem děsnej poplašnák
ale pravda pokud to tem našim prdelkam pomůžer budeme muset zatnout zuby. já jdu k dr příští úterý. jj ozvu se a ozvi se i ty ju? ![]()
jj ozvu neboj
Já tě utěšuju, ale já z toho mám taky solidní depky. nemysli si… pořád si říkám, že je divný, že se prostě dopředu nepohne. Navíc jsem měla blbý těhotenství, porod zvonem, prostě všechno blbě ![]()
luciaasek píše:
jj ozvu nebojJá tě utěšuju, ale já z toho mám taky solidní depky. nemysli si… pořád si říkám, že je divný, že se prostě dopředu nepohne. Navíc jsem měla blbý těhotenství, porod zvonem, prostě všechno blbě
jaj, nu ale snad to bude všechno v pořádku
my měli porod krásnej nepocitovala sem žádnou zvláštní bolest a prcek byl do pul hodky od doby co píchli plodovku venku, ale o 6 tejdnu dřív. i pást koníky pořádně začal až kolem 5 měsíce. já vim , že se taky bojíš je to normální, oroto se tu podporujeme aby ten strach nebyl takovej
já třeba osobně sem desně ráda za emimi ![]()
no naše malá se právě málem narodila ve 26. týdnu, pak jsem musela 2 měsíce ležet a nakonec vyvolávanej porod, malá měla šňůru kolem krku, takže nakonec zvon
ale dělali jí ultrazvuk mozku a to bylo OK..
taky jsem ráda, že si tu můžu pokecat a hned na to nejsem sama
Díky ![]()
lekno píše:
Bez bodíčka na dlaždičky!!!!
U nás fungovalo, do dvou dní lezla jak o život!!!
Ježíšku-to mi maminka udělat,tak by bylo po mně ![]()
luciaasek píše:
no naše malá se právě málem narodila ve 26. týdnu, pak jsem musela 2 měsíce ležet a nakonec vyvolávanej porod, malá měla šňůru kolem krku, takže nakonec zvonale dělali jí ultrazvuk mozku a to bylo OK..
taky jsem ráda, že si tu můžu pokecat a hned na to nejsem samaDíky
nu právě ono to hrozně pomuže ten pokec a různý názory lidí na danou věc. tak pokud byl utz v pořádku, neboj se, bude to v pohodě. hlavně at to oba naši broučkové zvkádnou pokud možno v klidu a bez pláče
i já dekuju ![]()
No doufám, nic jiného mi nezbývá
Jinak naše krasavice mi od rána předvádí přískok vpřed na kolenou a vždycky se rozplácne na pusu - takže pro změnu řev ![]()