Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ráda bych se vás zeptala, na kolik stupňů doma topíte přes den a na kolik v noci. Bydlíme v rodinném domě společně s rodiči a máme společný kotel a termostat, takže je to občas docela boj. Já jsem spíš pro to topit míň a chodit v teplákách, naši by naopak nejradši topili jako blázni a chodili pomalu ve spodním prádle. Předem díky za vaše názory.
Ahoj,ja osobne mam rada teplo,ale ne zase aby byl v byte uplny hic.Jenze mame krbova kamna a nekdy tady hic proste je.
vetsinou,kdyz tady je tak tech 21,ani netopime,ale jak to klesne,tak zatopime a kolikrat tu je i 27,ale snazime se to drzet tak na tech 24-25
V loznici vecer na spani mame vzdycky tak nejvic 22
taky si myslim,ze lepsi je chodit v teplakach,nez mit vedro a chodit polonahy ![]()
Ono je otázkou, co kdo považuje za teplo nebo zimu… My máme termostat nastavený na cca 23 - 24 pro obývák a v ložnici zatím zavřené topení, aby to kotel nehonil do patra…
Ale jinak raději zaplatím víc za elektriku, než aby měla pocit, že je mi doma zima… teda proti teplákám nic nemám, ale když mi začne být zima na ruce při práci na PC, tak to už tedy nee ![]()
Pro mě by byl ideál těch 22-23, realita je o stupínek níž=), takže chodím doma v teplých ponožkách a dá se. v ložnici máme chladněji, ale je to spíš umístěním, než že bychom tam netopili. Nevím kolik stupňů, ale když otevřu dveře, poznám, že je tam chladněji. Tak před spaním necháme chvíli dveře dokořán a ono se to vyrovná=) Nemám ráda zimu v ložnici.
Hmm, dobrá provokace ![]()
Všude se topí, jen nám domácí odmítá zatopit ![]()
Taky ještě netopíme, ani to není nějak potřeba. A hlavně, nemáme ani teploměr, tak vlastně nevím:-))
Když je mi teď zima, přiobléknu se. Jestli nám ovšem nevymění do zimy okna, jak slibovali, tak protopíme majlant.
tak koukam, ze u nas je studenej odchov. Pres den vytapime na 20 stupnu a v noci to neklesne pod 18. Chodime v teplakach a v tricku s dlouhym rukavem. Asi jde o zvyk
My máme termostat nastavenej na 22 st. , v ložnici nesnášíme vedro , takže 18-20 st.
Ale je to fakt inidividuelní , každý máme rádi něco jiného, moji rodiče topili taky jak o život - jak píše Pajule - na těch -24-25 st. …to už nám bylo nepříjemný …
Jsem ráda, že my se s manželem shodneme … ![]()
Pokud topí kotel- termostat v obyváku 22st., pak je v dětských pokojích 21st a v ložnici 19, chodby jsou bez topení, takže co unikne „vytemperuje“ na 18st. (když jsme v práci a škole, termostat drží 18st v obyváku) - i tak platba za plyn(i s ohřevem vody) 50 000/rok- hrůza ![]()
Teď ještě topíme krbem+ vzduchové rozvody samotíží do 1.patra- když se topí, v obyváku je 23st., pokoje dětí 22, ložnice 20, chodby 20, bo máme otevřené dveře do kořán, jinak by v obyváku bylo 26st
. Kdyby se nacházel někdo doma, dalo by se tak topit celou zimu- máme vyzkoušené o víkendech- dřevo za 150Kč za metr, takže pohodička( v létě jsme se zahřáli při jeho kácení a v zimě ho ztopíme
)
ted se nam teplota pohybuje okolo 20-21 ale netopime.Jinak si to vytapime na 21.Kdyz mame pocit zimy tak na 22-23 ale vetsinou udrzujem 21.i v noci.
Tak my máme taky dvě patra domek - my nahoře, máma dole).
Přes den většinou(ještě)netopíme, ale přitápíme večer tak do 19 stupňů na termostatu dole - to je 20 nahoře(tam už máme vyměněný okna za plastový, dole dřevěný, více uniká).
V noci nám to padne na 16, někdy máme ještě i pootevřené okno.
V zimě, když mrzne, tak temperujeme přes noc 17,5 - 18stupňů a přes den 19 - 20.
To bych se za topení nedoplatila, kdybych tu měla chodit v šortkách.Jsem zvyklá na tepláky, triko, mikinu.Když jsme měli ještě uhlí a dříví, tak se zatápělo, až když jsme přišli z práce(školy)kolem čtvrtý pátý odpoledne.
Tak my máme na termostatu 20,zatím zatápíme jen navečer kvůli koupání na těch 23.A na těch 23 topíme i přes zimu.
Kdyz jsme bydleli jeste u tchyne,tak pres den se tam topilo tak na 24 a rano jsme se probouzeli v loznici do 16ti stupnu a v obyvaku jsme meli v zime 12,takze to jako bylo fakt kruty,nerada vstavam do zimy
Já jsem dneska zatopila, neberu to podle toho kolik je stupňů ale jak se cítím. Díky tomu že jsem těhotná snesu větší zimu, ale dcera, když má ledové ručičky tak topím. A nechodíme doma v šortkách, notmálka triko s dlouhým a tepáky, a to dcera má ještě nátělníčk. Ale zase nechceme chodit nějak extra navlečení. Ale mrkám na teploměr, máme 22° C a je fajn, tak to musí být hodně velká zima venku.