Ecogenie Ball na praní - má někdo?

29.9.10 11:36

ECOGENIE BALL na praní. Má někdo?

Zase ten topshop… vzdycky vymyslí něco, co mi nedá spát .) A tak se ptám, je možné,ze tahle kulička nahradí prací prostředek? Zlákala někoho nebo se chystáte koupit, kdo mi o ní poví? díky… V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14535
29.9.10 11:39

Podle mě je to blbost. Nedávno jsme tu řešili, jaký super věci tam vždycky nabízejí a dlouho jsem se tak nenasmála. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
29.9.10 11:57

Můj selskej rozum mi napovídá, že tato geniální koule ti prádlo vypere asi tak, jako kdybys ho šla mlátit o kameny na břehu řeky :nevim:
Sice píšou, že to obsahuje jakési „makromolekuly“ a složení obsahuje „Na, Ca, Ba, Fe, Al2O3 , SiO2 , K, Mg, TiO2 a další 80 přírodních minerálních látek“, ale bála bych se, že to prádlo pak smrdí, nejsem si jistá, jak by to vzalo mastnotu a různý tělesný sekrety (pot, sliny, mazy, výtoky ehm …). I když třeba Na a K jsou složky mýdla taky :nevim:
No jsem ti asi neporadila, co? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
29.9.10 12:02
Rampepurna píše:
Můj selskej rozum mi napovídá, že tato geniální koule ti prádlo vypere asi tak, jako kdybys ho šla mlátit o kameny na břehu řeky :nevim:
Sice píšou, že to obsahuje jakési „makromolekuly“ a složení obsahuje „Na, Ca, Ba, Fe, Al2O3 , SiO2 , K, Mg, TiO2 a další 80 přírodních minerálních látek“, ale bála bych se, že to prádlo pak smrdí, nejsem si jistá, jak by to vzalo mastnotu a různý tělesný sekrety (pot, sliny, mazy, výtoky ehm …). I když třeba Na a K jsou složky mýdla taky :nevim:
No jsem ti asi neporadila, co? :-)

To je mňamka! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.9.10 12:50

veru nedavno tu probehla diskuze kde si prave z toho holky delaly prcu jak se na to nekdo muze nachytat…kazdopadne…kdyby to fungovalo tak uz maji vsichni misto praccich prasku koule do pracky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
29.9.10 13:24

Já přiznávám, že představa, že nebudu mít komoru plnou pracích prášků (kupuju v akcích a syslím), mě taky dost láká. Ale moje lepší já mi říká neblbni a nevěř :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
29.9.10 13:34

Nj, vy si z toho děláte legraci, ale co když to opravdu funguje a vy utrácíte zbytečně za prací gely a prášky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.10 16:55
mikitaa píše:
veru nedavno tu probehla diskuze kde si prave z toho holky delaly prcu jak se na to nekdo muze nachytat…kazdopadne…kdyby to fungovalo tak uz maji vsichni misto praccich prasku koule do pracky :wink:

no nemaj pač si to koupí jen blbec a blbcovi nikdo neuverí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
3.10.10 10:36

Známá bydlí v Německu,koupila si to a teda spokojená není. :-( První dvě praní to vypadalo dobře,dokonce ve vodě byla i pěna,to jak se z prádla vymáchávaly zbytky prášku z posledního praní :mrgreen:
A pak už se pere jako v čisté vodě,v té prádlo taky trochu vyperete,zvlášť když do něj bouchá prima koule :-)
Takže jako spoustu dalších nesmyslů z Topshopu-nebrat :lol:
Já už peru jen v tekutých,spotřeba je nízká,prádlo voní a i na krátké programy je pěkně vyprané a dobře se vymáchává :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fijian
7.10.10 08:59

jen pozn.: nenabízí to jen topshop,ale i různé drogerie, tady http://rakouska-drogerie.cz/…racich-cyklu?… třeba upřesňují, že se může dávat aviváž a že na velké skrvny, je třeba dát odstraňovač skvrn..... ale stejně tomu míčku moc nevěřím, i když by to byla príma

• Citovat
  • Upravit
camino
9.10.10 20:05

Ano, je to blbost. Mám, ale velice levně, výprodej, tak jsem zkusila. Méně zašpiněné prádlo vypere, ale asi spíš jde o teplotu vody a prací proces a mechanický efekt přidaný zevnitř pračky. Mlácení pádlem by bylo možná účinnější. Takže prací prášky nelze vynechat, zvlášť pokud jde o skvrny, cokoliv zamaštěného atd. Používám jen pro zmíněný mechanický efekt. Prášky sypu do pračky nadále, bohužel. Levný nákup ano, reklamu nebrat, jinak totálně předražený silikonový výlisek s kousky keramiky s mohutnou reklamou. Zbytečná ivestice a chyták. Raději indické prací ořechy. Ale se sodou a prádlo namáčet.

• Citovat
  • Upravit
camino
9.10.10 20:08

a navíc, byla by to taková konkurence chemickému průmyslu, že by slavné firmy na prací prášky musely zkrachovat…

• Citovat
  • Upravit
dan36
20.10.10 18:39

no jako člověk, kterej v práci nedělá nic jiného než řeší znečištění vodních zdrojů, se musím oklepat při pohledu na složení tohoto „naprosto ekologického“ výrobku! Oxid titaničitý je naprosto toxický pro vodní organismy a je neodstranitelný současnými technologiemi. Běžný prací prášek je v porovnání s tímhle výrobkem naprosto ekologický. Pokud vás zajímá ekologický dopad, používejte prací prášky pro domácnosti, obsahující podle nařízení e. unie fosforečnany. pokud vás zajímá ekonomika provozu, podívejte se po pracích prášcích určených pro průmysl. ty obsahují efektivnější fosfáty (na prům. prášky se nařízení nevstahuje). jdou sehnat např. v Makru…

• Citovat
  • Upravit
dan36
20.10.10 18:45

apropo, prací prášky mají přibližně stejné složení - není nutné vymýšlet něco jiného když to pere, že? jen u těch dražších pracích prášků budete mít pocit čistěji vypraného prádla, protože obsahují více optických zjasňovačů, které posunou odrazivost textilu blíže k modré části spektra - fluoresceinů… asi jako to dělá např. malířská barva Primalex Polar.

• Citovat
  • Upravit
Rozpravka
6.11.10 14:53

Kamoska kupila Biowashbal ( http://www.praciagula.sk/ ) a je s nou velmi spokojna…
Ja som dnes vyskusala Ecogenie Ball a az tak velmi spokojna nie som… Na bielej koseli ostali spinave pasy na goliery, co mas dost sklamalo… Zvysok sa vypralo bez problemov…

Takze asi zavisi aj od vyrobcu. Nie je gula ako gula!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný