Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, měla bych malý dotaz. Budeme mít druhé mimi a oblečení po prsvním synovi podědila i neteř. Samozřejmně některé kousky už nejsou to co bývali. Neznáte někdo fígl na oživení a i vybělení prádla. Normálně peru v Batoleti a jsem s ním spokojená, ale na tohle určitě nestačí. Hlavně jsou tam i kousky, které jsou i částečně barevné, tudíž je nemůžu dát na vysokou teplotu. Děkuji za rady. A ještě. Čím nejlépe vybělit plíny. Díky ![]()
Hedvikab píše:
Ahojky, měla bych malý dotaz. Budeme mít druhé mimi a oblečení po prsvním synovi podědila i neteř. Samozřejmně některé kousky už nejsou to co bývali. Neznáte někdo fígl na oživení a i vybělení prádla. Normálně peru v Batoleti a jsem s ním spokojená, ale na tohle určitě nestačí. Hlavně jsou tam i kousky, které jsou i částečně barevné, tudíž je nemůžu dát na vysokou teplotu. Děkuji za rady. A ještě. Čím nejlépe vybělit plíny. Díky
Já jsem dostala látkové pleny od švagrové,ale je tak na utírání pusinky,na široké balení.Vyvařovala jsem je,dávala prášek na skvrny + máchání navíc,ale stejně zůstaly malé flíčky.Teď používám plenu jako jistidlo pod bryndák,když malej pije,ale ty fleky od čaje nejdou vůbec vyprat.Jinak klasické oblečení pro malého peru v Lovele,ale můžeš zkusit Persil Gold pus,ten je na nízké teploty,a potom ev. přidat máchání,aby se to dobře promáchlo ![]()
Já bělím v Savo Perex. Zatím vždy vše vybělil a dokonce i fleky, které jsem myslela, že už budou napořád. Někde jsem četla, že na oživení barev pomáhá prádlo namočit do citronové vody - voda s hodně citronem. Ale nikdy jsem to nezkoušela. Myslím, že to je taková ta stará babská rada.
Savo Perex na plíny skvěle zabírá, na barevný netuším, já přidávám Vanish ![]()
přidávám recept na jedno zaručené bělidlo domácí výroby, nechceš-li použít SAVO:
potřebujeme:
kýbl s obsahem 10 litrů
1 mýdlo na praní (KOKOS, BÝLÝ JELEN, …)
1/4 kg krystalické sody
a hodně vroucí vody
postup:
na jedno praní přidej 1-2 běžné odměrky přímo do pračky, per v normálním prášku
je to sliz, který výborně, levně a ekologicky vybělí prádlo a dá se takhle namíchaný dlooouho skladovat
Já teď kupovala savo perex i na barevné a dokonce tam píšou, že je jemné, tak je vhodné i pro mimi. Čistili jsme s ním kočár na chatu, ale na oblečení s ním zatím zkušenosti nemám