Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky nemate nekdo zkusenosti z firmou centropol?Ma to byt dodavatel elektriky.Dostala jsem od nich nabidku,ale vubec nic o tom nevim,tak abych nenaletela..
Ahoj, my jsme to s nima podepsali. Uvidíme, co z toho vyleze. Můj otec měl problém s Bohemia energy, takže jsem se centropolistky ptala a ptala. A pokud nelhala, tak je to dobrý.
Ahoj, jsme už 2 roky zákazníky této firmy a není žádný problém, i když nemůžu porovnat s jinými firmami, tak jednání zatím OK. Je to dodavatel pod ČEZem, takže se vlastně jedná s oběma dodavateli.
Ahoj,
už jsem hledala dřív podobnou diskuzi a všichni se tam shodli, že hrůza děs.
Takhle se nacpali i k mámě, ta měla naštěstí dost soudnosti a smlouvu po 14dnech vypověděla a oni měli tu drzost ji po 4m zase nahánět a že něco kolem smlouvy a blabla. Slibovali, že ji odhlásí od bývalého dodavatele a nestalo se atd.
Už jenom to jejich jednání, kdy se vám nacpou pod falešnou záminkou do bytu a chtějí vidět váš účet za elektriku a rovnou bez debat vám vyplní smlouvu a odchází, mě dost děsí..
Takovýhle týpek se mi taky jednou cpal do bytu a že ukázat smlouvu a sepíšeme podepíšeme. Když jsem mu řekla, že nemám čas a ať mi to tu nechá, že si to pak v klidu pročtu, tak se otočil na patě a zmizel… ![]()
Tak u nás to zkoušeli, ale partner je nekompromisní tak je slušně vyhodil, ale chuděra tchýně naletěla. Podepsala s něma smlouvu a ještě ten den si to rozmyslela, psali jsme hned na centropol meil, že to chceme zrušit, žádná odezva. 3× volala i chlápkovi co byl u ní doma, slíbil, že smlouvu zkartoval, že se nemusí ničeho bát a prdlajs. Smlouvu u čezu ji zrušili a s ní sepsali na 24 měsíců s tím, že když to zruší tak bude platit pokutu. Podle mě to jsou dobří lháři :-/ a dovolat se jim tam vůbec nedá, takže komunikace katastrofální
Chtěla bych tak trochu varovat před podomními obchodníky firmy Centropol Energy. Včera byl jeden u nás a snažil se mě přelanařit od PRE s tím, že jeho firma elektřinu vyrábí a dodává za výrobní ceny a že při přechodu k nim budu PRE platit jenom za distribuci. Podle Energetického regulačního úřadu ale firma Centropol Energy vůbec nemá licenci na výrobu elektřiny, jenom na prodej, tudíž je stejně jako PRE pouze zprostředkovatelem prodeje, který elektřinu nevyrábí, pouze nakupuje na trhu a přeprodává.
http://licence.eru.cz/index.php?
Takže bych jenom chtěla poradit - ověřujte si pořádně, co vám kdo řekne, a nepodepisujte nic, dokud se neujistíte, že máte opravdu pravdivé informace.
Chápu, že mi byla nabízena sleva a jakási garance ceny pouze za spotřebovanou elektřinu, a nikoli za platby za distribuci. Šlo mi o chování toho obchodníka, o to, že mi do očí lhal, že jeho firma elektřinu VYRÁBÍ a chce mi ji prodávat za VÝROBNÍ CENU, což prostě není pravda.
Dobrý den,
máte pravdu nekteří obchodníci nejednají korektně. Tento člověk Vám neříkal pravdu, i když CENTROPOL elektřinu vyrábí také, ale ne tak jak si představuje a tento obchodník o tom zřejmě nic neví. Jedná se o holdingovou společnost, kdy v rámci holdingu CENTROPOL HOLDING vlasní tepelnou elektrárnu a dodávají teplo pro město Český Krumlov, zbytková pára se žene přes 6 MV turbínu a vyrábí se elektřina , ta je ale pouze pro lokální spotřebu. Vaší negativní zkušenosti lituji,
Mach
Centropol je dodavatel pod ČEZem? to jsi vzala kde prosímtě? tyhle dvě společnosti spolu nemají nic společného!
Ahoj všem, tak jsem zrovna vypakovala další zástupkyni centropolu, byla vlezlejší než ty předchozí. Opět tvrdila, že jsou výrobci elektřiny a bla, bla..jen tak mávla nějakou kartičkou, zřejmě její pracovní vizitka a dost"asertivně" a poměrně nekompromisně (jako, že když nepodepíšu tu nááááramnou nabídku, jsem blb, společnensky znemožněnej)mi vnucovala podškrábnout výpověď od PRE a přestup k nim..povidám, tak mi to tu nechte, dejte mi kontakt, já se na to informuju a ozvu se, pokud budu mít zájem…prskala, že není nad čím přemejšlet, že snad už zejtra bude apokalypsa a krachnu, když to nepodepíšu a líp už jistě nebude, ale žádný prospekty, kontakty a pod..tak jsem „milou“pani vyprovodila..nevím, zda úspora DO 10% je závratná a jaký máte zkušenosti vy, ale já centropolu nepodškrábla nic. ![]()
Dejte si pozor na uváděnou výši slevy. Ono i kdyby to těch 10 % bylo, tak jen ze silovky, která dělá cca 40 % ceny. Takže je to najednou 4 % a oni umí vytáhnout i ten zbytek - měsíční paušál. Navíc nezapomeňte, že se upisujete do smlouvy na dobu určitou… Jestli někdo podepsal a chce utýct
a promarnil už 30 dnů po podpisu ke snadné výpovědi, tak koukněte na www.prodejcielektriny.cz , je tam fígl, jak z toho ven i později. nebo počkat podle novely zákona na přelom roku a změnu ceníku a pak využít svého nového zákonného práva od smlouvy bez sankce odstoupit.
Dobrý den,
Nacenění se dělá vždy u všech dodavatelů pouze ze silové části elektřiny. Ostatní složky jsou regulované ceny nařízené ERU jak u elektřiny tak plynu, jsou tedy vždy stejné u všech dodavatelů - zde není co počítat.
Pokud chcete odstoupit od smlouvy Centropolu s odvoláním na změnu ceníku můžete bezplatně i bez Novely EZ, na základě Obchodních podmínek Centropolu, novela jen sjednocuje podmínky u těch dodavatelů kteří tuto změnu v OP nemají. Přesvěčte se sám : článek VII - změny cen OP Centropol Energy, a.s. elektřina nízké napětí ( na : centropol.cz )
Ohledně cen elektřiny a plynu pro domácnosti - ano dochází ke zdražení ale mi jen kopírujeme ceny a tedy i zdražení konkurence dominantních dodavatelů, kdy i přes zdražení máme stále nižší cenu. Je pravdou že jiní menší dodavalelé mohou vycházet u domácností s cenou lépe v některých tarifech, ale to je konkurenční prostředí.
U podnikatelů a firem s min. 30ti MWh ročně je Centropol jednoznačně díky ceníkům AK1, AK2 nejníže, dokonce tak, že obchodním zástupcům musí krátit provize aby se udržel nad nákupní cenou při použití těchto ceníků.
M.Mach
machkor vůbec není pravda, že jde vypovědět smlouvu do 30 dnů !!!!! Řešili jsme to tak s tchýní. Psali jsme na centrálu a tam se ani neráčili odpovědět a tchýně musela platit 3 měsíce a pak po dohadování ji smlouvu vypověděli
Dejte si lidi pozor na zástupce centropolu, kteří vás do podpisu nutí!! Moje tchýně tak podepsala a ještě ten den chtěla smlouvu zrušit a zástupce tvrdil, že smlouvu zkartovala a prd a pak jsme museli vyřizovat
Dobrý den,
nevím co jste řešila s tchýní a po třech měsících? ale storno ze smlouvy u všech dodavatelů je do 30-ti dnů beplatné to garantuje zákon §57 od.1,Obč.zákoníku. Je- li smlouva uzavřena mimo prostory obvyklé k podnikání dodavatele. ( tedy podomním prodejem ) s jedinou výjimkou a sice pokud si výslovně nesjednáte návštěvu zástupce společnosti. Pokud pošlete storno doporučeně, máte kopii a podací lístek nemusíte Věc řešit. Jakákoli sankce od kohokoli je naprosto nevymahatelná - je to cár papíru.
M.Mach