Firma Centropol - zkušenosti

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jiiiiira
16.8.12 07:09

Jsem u Centropolu od 1.7.2012 mám zálohu měsíčně 980 kč a včera mě přišla upomínka že jim dlužím 12 500 ale co je zarážející:
Doba splatnosti Typ závazku

20.5 2012 Předpis záloh!!!Právě jsem se přesvědčila kam jsem vlezla, doba splatnosti 20.8.2012!!!Než se k nim dovoláte protelefonujete výplatu…

• Citovat
  • Upravit
Alenka5
21.8.12 08:11

Podepsali jsme smlouvu s Centropolem na dobu neurčitou, což je v podstatě za stejných podmínek jak ta smlouva na tři roky s garancí ceny. Sazba by se neměla 3 roky změnit. Výpovědní lhůta je 3 měsíce, smlouvu můžeme také zrušit během následujících 3 měsíců. Dáme jim šanci, pokud budou problémy, najdeme si jiného dodavatele. Taky jsme zrušili inkasa, takže výši záloh si budeme určovat my, na základě ročního vyúčtování. Obchodník byl velice slušný, informovaný, dal nám přímo na sebe kontakt, kdyby byly nějaké problémy. Pokud vše půjde jak má, tak bychom měli ušetřit cca 6tis ročně na energiích. Zatím jsem optimista. :)

• Citovat
  • Upravit
Jiiiiira
21.8.12 08:30

Záloha

Je to záloha pro obchod, kde 12,500 mám za rok. Včera jsem tam zavolala a pani mě to bez problému upravila jak jsem požedovala 4X ročně zálohu 3000.Tak uvidíme ale co nechápu, oni berou elektřinu od Eonu kde jsem byla a prodávají ji levněji. Také jsem jim to řekla že to nechápu, necháme se překvapit :think:

• Citovat
  • Upravit
19784
21.8.12 17:10

@Alenka5 Smlouvu jste pečlivě četla a je to tam tak napsáno, ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
21.8.12 17:18

Alenka5

No, nevím, nevím???
Mark.

Příspěvek upraven 21.08.12 v 17:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jiiiiira
21.8.12 17:34

Moc jsem to nečetla je to bleším písmem, já tam zavolám ráno v 7 hod a jsem první. Pani mě pošle splátkový kalendář…

• Citovat
  • Upravit
bobisaci
31.8.12 00:25

Paní Kecalko, pokud neznáte, či nevíte, jaký je rozdíl mezi a. s - a -s. r.o. tak je mi Vás upřímně líto. A myslím, že už je načase, že monopol ČEZ prodej s. r.o. skončil. To jeho chování bylo a je vůči klientům otřesné. Měl DOST času, aby se trhu a klientům přizpůsobil. Ale honba za ziskem ho postavila tam, kde je nyní. Může si za to sám

• Citovat
  • Upravit
93
31.8.12 07:52

ČEZ Prodej s.r.o.

Bobisaci 07.08.12 11:31
Opravdu ČEZ?
Vážení,
líbí se mi, jak spousta lidí kritizuje alternativní dodavatele. Přitom VĚTŠINA z nich je o dost levnější než známý ČEZ prodej s. r. o. Třeba i ten zmiňovaný Centropol energy a. s. A to již nemluvím o RWE, které je vůbec NEJDRAŽŠÍM dodavatelem na našem trhu. Spousta lidí si ani není schopna uvědomit ROZDÍL mezi distributorem ČEZ a. s.(50% účast státu) a dodavatelem ČEZ s. r. o. který není nic jiného než jen a pouze SOUKROMÁ FIRMA!! Ta malá písmenka – a. s. – s. r. o. tam za těmy názvy nejsou pro nic za nic. ČEZ s. r. o. hřeší jen a pouze na neznalost a hloupost lidí. Díky tomu logu ČEZ drží ty jednodušší v domění, že o něco přijdou, nebo snad dokonce, že si pohorší. Bylo by možná vhodné, aby ANTIMONOPOLNÍ energetický úřad prověřil ČEZ s. r. o. kvůli NEKALÉMU jednání.

ČEZ a. s. je 100% vlastníkem ČEZ Prodej s. r. o.
 http://www.cez.cz/…ecnosti.html

Mark.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
5.9.12 11:18

Takže bobisaci a jiní trollové a nepřiliš srozumitelně se vyjadřující přisvěvatelé nám to trochu zatapetovali, takže shrnu, v čem spočívá problém smluv o dodávkách energií, uzavřených s podomními dealery.

Možná máte o něco málo nižší náklady, než kdybyste zůstali u dominantního dodavatele.

Přesto jste neuzavřeli smlouvu, která je pro vás výhodná a jste na tom hůř, než předtím

Proč?

Problém je v tom, zatímco s dominantním dodavatelem jste měli smlouvu na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce, s podomním dealerem jste podepsali smlouvu na dobu určitou několika let, takže budete na řetěze. Dosud jste mohli ušetřit víc, kdybyste si vybrali sami, třeba podle srovnávací kalkulačky

http://energiejenda.cz.

Se smlouvou na dobu neurčitou jste nemuseli řešit problém, jak ukončit smlouvu s dosavadním dodavatelem: V nejhorším (není-li zákonný důvod k odstoupení od smlouvy) jste mohli dát výpověď s 3-měsíční výpovědní lhůtou nebo k tomu zmocnit dodavatele, kterého si vyberete.

Teď ten problém máte, jste na řetěze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jiiiiira
5.9.12 13:43

svatá pravda 3 roky

Svatá pravda:think: zařekla jsem se že nebudu přestupovat a nevím co mě to napadlo naleťět :think:

• Citovat
  • Upravit
Jsemmm
6.9.12 12:13

Dobrý den.Jsem stále u RWE, protože jsem v lonském roce měla špatnou zkušenost s Centropolem.Dnes byl u nás doma obchodní prodejce od Lama- ernergy a snažil se mne přesvědčit, že je u plynu až o 24% levnější než RWE. Zná někdo tuhle Lama-energy? Moc děkuji, Hanka

• Citovat
  • Upravit
93
6.9.12 12:27

Jsemmm

Dobrý den,
já osobně bych k Lamě nikdy nepřecházel. Vůbec k žádné firmě pro kterou pracují podomní obchodníci bych nešel. Je přece, pokud chci změnit dodavatele daleko lepší způsob, jak to udělat. Najděte si nového dodavatele sama pomocí kalkulátoru cen energií. Vždy na těchto stránkách si můžete přečíst názory jednotlivých pisatelů na tyto firmy. Myslím, že nejlepší stránky pro vaši orientaci v těchto věcech jsou zde:
 http://www.energiejenda.cz/

Mark. :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
6.9.12 12:29
@Jsemmm píše:
Dobrý den.Jsem stále u RWE, protože jsem v lonském roce měla špatnou zkušenost s Centropolem.Dnes byl u nás doma obchodní prodejce od Lama- ernergy a snažil se mne přesvědčit, že je u plynu až o 24% levnější než RWE. Zná někdo tuhle Lama-energy? Moc děkuji, Hanka

Vy sedíte doma a čekáte, co vám nakuká který podomní prodejce? Žádný podomní dealer mi ještě pěknou smlouvu nepřinesl! (Teda - s výjimkou kdysi stavebního spoření).

Co takhle vybrat si sama?

Tady máte srovnávací kalkulačku: http://energiejenda.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jsemmm
6.9.12 12:40

Moc děkuji za odpovědi. Kalkulátor cen jsem vyzkoušela a docela jsem se vyděsila, protože RWE je opravdu drahý. Zvažuji Pražskou plynárenskou…Hanka

• Citovat
  • Upravit
93
6.9.12 12:44

Jsemmm

Ještě bych dodal, že pokud bych uzavíral smlouvu, tak pouze na dobu neurčitou (výpovědní doba 3 měsíce). Máte v klidu domova si možnost všechno nechat projít hlavou, pročíst si obchodní podmínky jednotlivých dodavatelů a jejich smlouvy. Smlouvu potom můžete vyplnit a uzavřít a to vše v klidu a nemusíte se bát, že vám nějaký OZ něco nalže, nebo zamlčí. Oni jsou totiž finančně závislí na počtu uzavřených smluv. Jen tak pro informaci, jako nejsolidnější dodavatelé jsou v diskusích zmiňováni 3E, Elimon a Fonergy. No, ale to už záleží jen na vás, koho si vyberete.
 Mark.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný