Firma Centropol - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
93
16.11.12 13:38

posarka

Dobrý den,
Podívejte se nezávazně na kalkulátor energií „energiejenda“ a porovnejte si ceny jaké nabízejí jiní obchodníci v porovnání s Centropolem a navíc k tomu nabízí smlouvu na dobu neurčitou.
 Mark.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Joe_1999
16.11.12 14:05

Centropol

Dobrý den,
VŠEM NEDOPORUČUJI PODEPISOVAT SMLOUVU!!!
Jsou to podvodníci a lháři. Obchodní zástupce se vecpal rodičům do domu a tvrdil jim, že ČEZ už jim elektřinu dodávat nebude, že ho koupil p. Babiš. Centropol, že je společnost, která přebírá dodávky po společnoti ČEZ. Prokazoval se vyzitkou s logem společnosti ČEZ!
Když jsem ještě tentýž den volal obchodnímu zástupci, který tam byl sepsat smlouvu, tvrdil mi, že ji nelze vypovědět…
Volal jsem tedy na jejich linku, oznámil jim, že od smlouvy ostupuji dle zákona ve 14 denní lhůtě a druhý den jsem poslal písemnou výpověď.
Po cca 14 dnech přišel od spol. Centropol dopis, že akceptují odstoupení od smlouvy, ale že mi upozorňují, že původní dodavatel mi již energii nemusí dodávat, neboť mu poslali výpověď…

Závěr: nevěřte jim ani slovo nehorázně lžou! Snaží se jen získat podpisy na smlouvy!

• Citovat
  • Upravit
alex31
19.11.12 23:55

Centropol

No nevim …ja jsem u Centropolu uz dva roky a v poho…zalohy mam nizsi nez jsem mela a dokonce i rozumim vyuctovani. Zkusila jsem to nejdrive na rok a protoze jsem hodne usetrila, doporucila jsem to i nasim a segre a ty jsou ted take spokojeni. Ale je fakt, ze ty otravove z jobingu a podobnych agentur jsou vlezly a vedi prd o tom co nabizeji. Kamoska je u Bohemky a letos doplacela.
A setri se jen na odeberu silove elektriny, ostatni stejne maji vsichni stejne, je to dane CEZem a RWE.

• Citovat
  • Upravit
20203
20.11.12 08:40
@Joe_1999 píše:
Po cca 14 dnech přišel od spol. Centropol dopis, že akceptují odstoupení od smlouvy, ale že mi upozorňují, že původní dodavatel mi již energii nemusí dodávat, neboť mu poslali výpověď…

Závěr: Buďte rád, že vás na to upozornili!

Ověřte to u původního dodavatele a buď si s ním dohodněte zpětvzetí výpovědi, nebo rodičům vyberte jiného dodavatele podle kalkulačky EnergieJenda anebo http://kalkulator.tzb-info.cz/ a uzavřete s ním smlouvu na dobu neurčitou s počátkem plnění den po skončení dodávek od původního dodavatele. Když nic z toho neuděláte, budou rodiče pro distributora za černého odběratele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L B
30.11.12 22:53

přispěvek

V dubnu mi zemřel manžel a od té doby mám s centropolem problém. Nejprve mi poslali nedoplatek za plyn 7000kč. Vzapětí mi poslali přeplatky za plyn a elektřinu na manželovo jmeno .Pak na mě chtěli kopii dědického řízení. Nejsem si jistá zda na to maj právo, ale poslala jsem ho .Jsem zvědavá jestli se dočkám peněz ještě letos. Nedoplatky chtěj hned, ale oni si dávaj hodně na čas. Moje zkušenost špatna

• Citovat
  • Upravit
meda1beda1
18.12.12 13:20

Ahoj i já tento rok řešila problém s centropolem, když se k nám vecpala pod záminkou že je od čezu a tatka jí uvěřil a podepsal jak elektriku tak plyn. Můžu Vám říci že dát věci zpátky nebylo jednoduché chce to opravdu hodně silný žaludek, nebot některé jednání bylo hrozné. A hlavně se nenechat od nich zastrašovat.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
19.12.12 17:19

Tak dneska nás také nevštivili..zeptali se od koho berem eletřinu a když jsme řekli že od EONu, tak hned řekli že patří pod ně a že jdou nabízet slevy..prý 16% ze silové energie..když jsme chtěli vidět kde to je ve smlouvě zafixované, že ta sleva tam bude, tak tam byla jen věta, že zaručují nejlevnější energii, ale nemužou nám žádnou částku zaručit..když jsme řekli že nebudem ve dveřích nic podepisovat, že si to přečtem ( protože jsem vedela co to je už zač tato firma ), tak se otočili a odešli..chtěli dokonce vidět náš elektroměr-paka fakt..když už vedeli že nás nevydojí, tak dokonce chtěli slyšet nějaké vtípky - že prý je sbírají..no masakr..

• Citovat
  • Upravit
20203
19.12.12 17:34
@smurfka píše: … tak tam byla jen věta, že zaručují nejlevnější energii

Nebyla tam věta, že zaručují nejlevnější energii, ale z přední strany zaškrtávací políčko, že „Zákazník požaduje produkt s garancí nejnižší ceny elektřiny“: http://www.centropol.cz/…lektrina.pdf

Z druhé strany, v obchodních podmínkách , které jste si mezi dveřmi nepřečetli, v článku IV odst.3 je napsáno, co znamená „Garance nejnižší ceny elektřiny“. Znamená to,

• že dodavatel zaručuje, že bude míc cenu nižší, než dominantní dodavatel v dané distribuční oblasti (tedy E. On). Není psáno o kolik a už vůbec ne, že bude mít nejnižší cenu ze všech dodavatelů.
  • máte smlouvu na dobu určitou 36 měsíců s tím, že se prodlužuje, a to opakovaně, o stejnou dobu, pokud ve lhůtě nejpozději do 3 měsíců před uplynutím doby, na kterou byla smlouva uzavřena, písemně neoznámíte, že na dalším opakování nemáte zájem.

Doslova: „Požaduje-li Zákazník produkt s garancí nejnižší ceny elektřiny, je Smlouva uzavřena na dobu 36 měsíců. Dodavatel garantuje Zákazníkovi po dobu trvání Smlouvy nižší cenu silové elektřiny než dominantní dodavatel na příslušném území PDS (dále jen Garance)…“

A pokud byste smlouvu podepsali a to políčko „Zákazník žádá garanci nejnižší ceny“ nezaškrtli, tak obchoďákovi nic nebrání je zaškrtnot po odchodu od vás (ve formuláři není zaškrtávací políčko „nežádá“, takže mu nikdo nedokáže, že to zaškrtl ex post bez vašeho vědomí a souhlasu). Vedla by ho k tomu výše jeho provize. O smlouvu, ze které můžete během 3 měsíců frnknout, nemají podomní prodejci energií zájem.

Takže dobře jste udělali, že jste je vyhodili. Dodavatele energií si vyberte sami na srovnávací kalkulačce EnergieJenda a uzavřete s nimi smlouvu na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yvonela
25.1.13 22:06

centropol

Ahoj, já jsem a naše celá rodina u centropolu a v pohodě, je to tak s tou slevou, jak říkali. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Yvonela
25.1.13 22:08

odpověd

Nechápu, jak někdo může psát takové kecy o centropolu, jsou to jen lži od konkurentu!!!

• Citovat
  • Upravit
Yvonela
30.1.13 22:52

centropol

Vážení, na trhu máme asi 15 různých dodavatelů, co se týče plynu a elektřiny, nemám pocit, že by nějaká společnost byla až tak špatná, je třeba vyzkoušet a pak soudit, my jsme celá rodina u centropolu a nemáme problém, někdo je u bohemky a taky nemá problém, při tom někdo může tvrdit, že bohemka je špatná, je to těžko, každému vyhovuje něco jiného. :roll:

• Citovat
  • Upravit
20203
31.1.13 07:48
@Yvonela píše:
Vážení, na trhu máme asi 15 různých dodavatelů, co se týče plynu a elektřiny, nemám pocit, že by nějaká společnost byla až tak špatná, je třeba vyzkoušet a pak soudit, …

Na trhu máme

Tudíž těžko je může každý vyzkoušet všechny, tak dlouho nikdo nežije.

Ale není to nutné: Může využít:

• srovnávacích kalkulaček, např. EnergieJenda
  • rozumu, číst pozorně smlouvy a obchodní podmínky a nepodepisovat smlouvu na dobu určitou
  • svých bystřejších příbuzných, pokud už tak rozum (anebo oči při čtení) neslouží.

Centropol ani BEE mezi dveřmi nebrat! A vůbec - nepodepisovat smlouvu ukvapeně a nenechat se do podpisu smlouvy natlačit! A neznámým lidem neukazovat vyúčtování!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nokcus
2.2.13 07:13

Centropol

Asi před měsícem jsem začal pracovat u Centropolu. ze začátku jsem měl pochybnosti o společnosti. postupem času jsem se setkal asi u padesáti domácností, které odebírají el. energii od Centropolu. 48 domácností si na Centropol nestěžuje a chválili společnost. Bohužel někteří prodejci a to ne jen u Centropolu jsou opravdu prolhané hovada a lžou lidem do očí, jen proto, aby sepsali smlouvu. Takoví lidé nám bohužel kazí jméno. A to je smutné…

• Citovat
  • Upravit
20203
2.2.13 08:45

@Nokcus Každý se živí, jak umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
František Neuman
4.2.13 15:00

Fakta a čísla

Jsme důchodci, bydlíme v rodinném domku a elektřinou i topíme. V létě 2011 nás navštívil obchodní zástupce Centropolu a po porovnání cen s naším dodavatelem elektřiny firmou PRE jsem s ním smlouvu podepsal. Zákazníkem Centropolu jsme od 1.8.2011. PRE nám předepisoval měsíční zálohy 4.300.-Kč, tj. 51.600.-Kč za rok a dopláceli jsme 1.000.- až 2.000.-. Centropol nám po zbytek roku zálohu v této výši ponechal a po vyúčtování na konci roku jsme dostali přeplatek 7.707.-Kč. Zároveň nám přisel nedoplatek od PRE na 545.-Kč. Od nového zúčtovacío období se nám zálohy snížily na 3.400.-Kč a při letošním vyúčtování jsme dostali přeplatek 2.835.-Kč. Suma sumárum: 12×4.300 + 545 = 52.145.-Kč (PRE), 12×3.400 - 2.835 = 37.965.-Kč. (Centropol). Tedy: 52.145 - 37.965 = 14.180 + 7.707 = 21.887.-Kč. Za 17 měsíců jsme tdy zaplatili o 21.887.- Kč méně než u PRE. Nechci tvrdit že Centropol je nejlevnějším dodavatelem el. energie v Čechách a na Moravě, ale rozhodně to není tak velký lupič jako PRE. To jsou fakta a čísla. Nakonec bych chtěl prohlásit že nejsem agentem Centropolu ani nejsem zaměstnancem žádné spřátelené ani znepřátelené společnosti, jenom jsem chodil do školy v padesátých letech minulého století a nás ve škole ještě učili číst, psát a počítat. Podepíše-li někdo smlouvu, potom to odvolá, zase odvolá co odvolal a slíbí co slíbil a tak pořád dokola, nemůže se divit že má problémy. Má-li nějaký duševní chudák potřebu napsat mi nějaké sprostoty jakých jsem na tomto diskusním fóru četl na adresu každého kdo má s Centropolem dobrou skušenost, může na: neuman. f@seznam.cz. Mě to neurazí.
František Neuman Praha4-Kunratice.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný