Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Rodiče se nechali také ukecat sobotní návštěvou paní slibující levnější elektřinu centropolu o 10% oproti ČEZu. Nyní to počítám a úpora oproti ČEZu je jak ve vysokém, tak i nízkém tarifu pouhé 2 (slovy dva) haléře VT 4.69/4.71, NT 1.91/1.89 a měsíční stálá platba levnější o 12 Kč 72.60/60.5 rozhodně to tedy není tak výhodné jak všude poukazují, dle mě zbytečně. Při nějakém „eTarifu“ Čezu není problém se dostat také na tyto ceny.
@Majlor A za dva haléře ročně se uvázali smlouvou na dobu určitou s opakováním, když předtím měli smlouvu na dobu neurčitou.
@Majlor píše:
Rodiče se nechali také ukecat sobotní návštěvou paní slibující levnější elektřinu centropolu o 10% oproti ČEZu. Nyní to počítám a úpora oproti ČEZu je jak ve vysokém, tak i nízkém tarifu pouhé 2 (slovy dva) haléře VT 4.69/4.71, NT 1.91/1.89 a měsíční stálá platba levnější o 12 Kč 72.60/60.5 rozhodně to tedy není tak výhodné jak všude poukazují, dle mě zbytečně. Při nějakém „eTarifu“ Čezu není problém se dostat také na tyto ceny.
No jo, ale to z Centropolu přece nedělá nějaké zlo. Vaši rodiče by také měli zkusit komunikovat s dodavatelem, cena se někdy dá upravit, zvláště když je možné, aby ji měl majoritní dodavatel lepší…(aspoň tak mám pocit, že to u Centropolu chodí)…
@Tralalík píše:
No jo, ale to z Centropolu přece nedělá nějaké zlo. Vaši rodiče by také měli zkusit komunikovat s dodavatelem, cena se někdy dá upravit, zvláště když je možné, aby ji měl majoritní dodavatel lepší…(aspoň tak mám pocit, že to u Centropolu chodí)…
Ale majoritní dodavatel ji má horší o 12 Kč, takže Centropol má garanci splněnou a nemá důvod komunikovat o ceně.
Zlo je v tom, že ti rodiče si mohli vybrat nejlevnějšího dodavatele na trhu, ale teď už nemohou, protože jsou vázáni smlouvou na 3 roky.
Dle mého názoru nepřestupovat s elektřinou nikam jestli nemáte odběr alespoň nad 10 MWh jinak úspora není ani poznat. Také moje rada, když už někam přecházíte podívejte se kolik stojí měsíční plat málo koho to napadne a to dělá hodně ano na dodávkách sice třeba levnější jsou, ale na měsíčním platu jsou dražší tak si na tohle taky dávejte pozor!
Jelikož to není porušení garance nejnižší ceny! ![]()
A to nejnižší ceny je taky hodně zavádějící na tohle by měl taky někdo udělat nějakou regulaci, když nejnižší cena teda na trhu tak jestli se najde jiný dodavatel s nižší cenou tak je to podle mě porušení garance protože nejsou nejnižší ![]()
@energetika píše:
Dle mého názoru nepřestupovat s elektřinou nikam jestli nemáte odběr alespoň nad 10 MWh jinak úspora není ani poznat…
Teď jsem se podíval na srovnávací kalkulačku. Kdybych nepřecházel s elektřinou, tzn. zůstal u E.On a nechal smlouvu na dobu neurčitou, tak při spotřebě 2,664 MWh ročně platím při svých parametrech odběrného místa (sazba: D02d, jistič nad 3×20 A do 3×25 A včetně, distribuční území Jižní Morava) při aktuálních cenách 13 254 Kč (tarif E.On elektřina). U 3-E, tarif easy platím při stejné spotřebě 12 265 Kč, tj. o 844 Kč míň.
To není tak špatné přes 8 stovek ročně stojí za to, na ulici to nenajdu.
@energetika píše:
A to nejnižší ceny je taky hodně zavádějící na tohle by měl taky někdo udělat nějakou regulaci, když nejnižší cena teda na trhu tak jestli se najde jiný dodavatel s nižší cenou tak je to podle mě porušení garance protože nejsou nejnižší
„Nejnižší“ se jenom jmenuje. To je taková kulišárna Centropolu: Žádáte nejnižší cenu na trhu, dostanete garanci ceny nižší oproti dominantnímu dodavateli. ![]()
Regulaci? Než něco podepíšete, tak si to přečtěte a zamyslete se. Jakou regulaci?
@energetika píše:
Také moje rada, když už někam přecházíte podívejte se kolik stojí měsíční plat …
Proč bych se díval? Roční spotřebu přibližně znám a vyberu dodavatele, kterému při předpokládané roční spotřebě zaplatím nejmíň (pár desetikorun ročně nehraje roli, nepohne mne ke změně).
@eumedon píše:
„Nejnižší“ se jenom jmenuje. To je taková kulišárna Centropolu: Žádáte nejnižší cenu na trhu, dostanete garanci ceny nižší oproti dominantnímu dodavateli.Regulaci? Než něco podepíšete, tak si to přečtěte a zamyslete se. Jakou regulaci?
Jo to máte pravdu je to kulišárna a nemá to jen Centropol těch společností je více
Sme u Centropolu 4roky a zatím platíme o cca3–5000 za rok méně než u Čezu. Určitě bych si spíše dal pozor na nově vznikající firmy typu Xenergie a 3E a jiných takových virtuálních skupin. Centropol má alespoň pobočky. ![]()
Letos už není zákonem zakázáno měnit podmínky kdykoli a bez udání důvodů ukončit smlouvu, takže pokud Vám nevyhovuje BEnergy nebo EON nebo kdokoli tak není problém přejít k někomu jinému.
Dobrý den,
přenosová cena je u všech dodavatelů elektrické energie v ČR stejná. Tuto cenu určuje stát a není tedy možné se od ní odchýlit. Žádný dodavatel elektrické energie ji nemůže mít ani vyšší, ani nižší. To platí i pro ČEZ prodej, i když distributorem je ČEZ distribuce. Stejně tak to platí pro Centropol Energy.
Pokud byste měli nějaké další otázky, tak se na mě můžete kdykoliv obrátit prostřednictvím emailu - online@centropol.net.
S pozdravem
Jaromír Vrchota
online@centropol.net