Firma Centropol - zkušenosti

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
1.11.12 16:55

Chtěla bych poprosit o radu, otec podepsal letošního roku smlouvu na dodávku el. energie s Centropolem. Samozřejmě za velice podivných podmínek, podomní naháněč se vydával za pracovníka kontroního úřadu Jihlava. Otec podepsal s tím že smlouva mu bude zaslána/dodnes na ni čeká/. Při vyúčtování jsem zjistila, že na faktuře není uveden počáteční stav elektroměru ani konečný, což už se mi nelíbí. Další věc je že si sami od sebe upravují měsíční zálohy. Chci otce od této firmy odhlásit s tím že si odběrné místo přepíšu na sebe a přejít k svému dodavateli. poradíte někdo jak postupovat a zda nebudou po otci požadovat žádné peníze. Díky za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
1.11.12 17:46

slavar

Dobrý večer, čestné prohlášení ukončení, přepis je na stránkách Centropolu.

http://www.centropol.cz/…ni-elektrina

Myslím si, že ale ani jedna z možností, které jsou tam uvedeny u vás nepřichází v úvahu. Ze své zkušenosti vím, že s nimi není žádná dohoda možná a tak si myslím, že by bylo asi nejlepší počkat, až zdraží elektřinu, nebo změní OPD (OPD asi nepřichází v úvahu, měnili je totiž letos na jaře) a potom odstoupit podle § 11a EZ. Nové ceníky elektřiny pro rok 2013 by se u nich měli objevit ke konci listopadu. Podle zákona musí nové ceníky zveřejnit nejpozději 30 dnů před nabitím jejich účinnosti. Jinak bych vám doporučoval sledovat stránky „energiejenda“, kde se dozvíte aktuální možnosti odstoupení a jsou zde vzorové postupy pro odstoupení od smluv.
Mark.
Protože neznám věc podrobněji, nemohu vám více poradit. Jinak pokud jsou nějaké nesrovnalosti na faktuře, nebo se smlouvou, můžete se obrátit se stížností na ERÚ.

http://www.eru.cz/…_article.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.12 14:13

Dobrý den, nemáte někdo eletřinu u RWE? Nevíte kdy je roční vyúčtování?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.11.12 21:51

Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
4.11.12 22:26
@KristinkaC píše:
Dobrý den, nemáte někdo eletřinu u RWE? Nevíte kdy je roční vyúčtování?
Děkuji

Kdy je roční vyúčtování, závisí hlavně na distributorovi, protože on provádí odečty měřidel, a ty pak předává dodavatelům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HankaTerezka
5.11.12 19:48

Podepsání smlouvy s Centropolem Energy

Dobrý den prosím jak tu čtu Vaše komentáře tak jsem dostala strach :(. Dneska jsem podepsala smlouvu s Centropolem. Zazvonil u nás pán že kontroluje Energii a Plyn, když jsem mu řekla jak to mám s plynem a Energii řekl mi že mi to dá dohromady, že budu mít jako dodavatele Centropol, ale na odečty bude normálně chodit ČEZ a RWE a Centropol bude dělat vyúčtování. Taky se mi to zdá velice výhodné, tak jsem smlouvu podepsala a měla jednoho dodavatele jak na plyn a tak i elektřinu. Prosím mohl by mi někdo z Vás napsat kdo s nimi má nějakou zkušenost třeba dobrou bojím se že jsem naletěla a nebo i kdyby špatnou zkušenost, tak když jsem podepsala dneska tu smlouvu, tak zda by to šlo ještě s nimi nějak zrušit. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
93
5.11.12 22:05

HankaTerezka

Dobrý večer,
Centropol bude vaším dodavatelem silové elektřiny a plynu. To znamená, že budete platit ceny energií podle ceníku produktových řad, na jaký jste podepsala smlouvy s Centropolem. Výhodnost těchto smluv si zjistíte porovnáním cen ceníků, nebo dosazením a porovnáním jednotlivých spotřeb do kalkulátorů cen elektřiny a plynu.

http://kalkulator.tzb-info.cz/ , nebo kalkulátor „energiejenda“

Já osobně s Centropolem nemám dobré zkušenosti. Je s nimi velice špatná komunikace a jejich ceny energií nejsou výhodné. Těch pár korun, které s nimi ušetříte, pokud vůbec ušetříte, nestojí za ty problémy s nimi. Záleží, jakou produktovou řadu máte, a smlouvu s nimi máte určitě podepsanou na dobu určitou, což je podle mého další nevýhoda.
Pokud se rozhodnete odstoupit od smlouvy s Centropolem, potom můžete odstoupit podle § 57 OZ (až do 5 dnů před zahájením dodávek). Vzorové postupy, jak odstoupit od smluv najdete na stránkách „energiejenda“. Postupujte přesně, podle jednotlivých bodů. Odstoupení pošlete doporučeně s dodejkou.
Pokud jste měla s ČEZem a RWE smlouvu na dobu neurčitou, tak by byla další možnost, pokud by jste si vybrala nového dodavatele, tak by to mohl udělat na základě plné moci, kterou by jste mu dala, za vás. Nedělají to ale všichni. Musela by jste se s nimi telefonicky domluvit. Píšete, že se vám zdálo výhodné, že by jste měla elekřinu i plyn od jednoho dodavatele. Mohl bych vám tedy doporučit jako dodavatele ELIMON. Do konce tohoto roku nabízí produktovou řadu „Svěží energie“ což je elektřina + plyn. Mimo to, že by jste měla levnější elektřinu a plyn, než u ČEZu a RWE, tak by jste ještě neplatila fixní cenu za elektřinu, která u ČEZu činí 60 Kč/měsíc (Comfort) a měla by jste smlouvu na dobu neurčitou, to znamená výpovědní lhůta 3 měsíce. Pokud by jste se rozhodla pro tuto eventualitu, zkuste se s nimi telefonicky domluvit na podmínkách a na tom, zda by vše zařídili za vás. Potom by jste postupovala podle jejich instrukcí. Je to velice slušný, solidní a poctivý dodavatel. Jinak, pokud by jste měla s ČEZem a RWE smlouvu na dobu určitou, tak by jste, musela zůstat u nich.

http://www.elimon.cz/

Vzhledem k tomu, že nevím jaké jste měla smlouvy u ČEZu a RWE a jaké jste podepsala s Centropolem, tak to je asi vše, co vám mohu poradit.
Přeji hodně štěstí.
 Mark.

P. S. Výhodnost smlouvy s Elimonem s můžete také porovnat na kalkulátorech cen energií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
6.11.12 07:39
@HankaTerezka píše:Taky se mi to zdá velice výhodné, tak jsem smlouvu podepsala a měla jednoho dodavatele jak na plyn a tak i elektřinu.

Proč by mělo být výhodné mít elektřinu i plyn od jednoho dodavatele?

Nic proti - já mám obojí od 3E, možná za to dostanu i nějaký bonus (stovku nebo v řádech stovek), ale že by to byla výhoda, na které bych bazíroval? Proč?

Důležité je, abyste měla každý den pokrytý smlouvou s některým dodavatelem. Spolu se smlouvami jste podepsala Centropolu taky plnou moc ke všem krokům spojeným změnou dodavatele, tu odvoláte současně s odstoupením od smlouvy, ale právní úkony učiněné na základě plné moci před jejím odvoláním a předtím, než se o odvolání dozví třetí osoby, se kterými zmocněnec jednal, jsou platné. Takže pokud před odvoláním plné moci podá Centropol za vás výpověď, tak ta výpověď je platná.

Tudíž musíte zjistit, zda stihl Centropol před odstoupením od smlouvy/odvoláním plné moci Vaším jménem dát výpověď původním dodavatelům a podle toho se zařídit: Dohodnout zpětvzetí plné moci, nebo si vybrat jiného dodavatele a dohodnourt s ním datum zahájení dodávek na den následující po účinnosti výpovědi (informovat jej, že platnou výpověď dal někdo jiný).

Pokud nestihl dát výpověď, lze si vybrat jiného dodavatele a dát mu plnou moc ke všem krokům - dá výpověď a k následujícímu dni zahájí dodávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HankaTerezka
6.11.12 08:36

Centropol

Pane Marku mockrát Vám děkuji hned co jsem si to od Vás přečetla jsme napsala Panovi co u nás včera byl že smlouvu ruším, že jsme si to rozmyslela že bych chtěla mít dodavatele kterého mám a že podle toho co jsme četla můžu od smlouvy odstoupit do 5 dnů. On mi odepsal že akceptuje mou žádost a vše by mělo být v pořádku. Tak tedy doufám že bude vše v pořádku a že žádné problémy nebudou smlouvu jsme podepisovala včera a dodávka plynu a energie by mělo být prý stejně až za 3 měsíce, takže jsem to díky Vám stihla zrušit moc Vám děkuji.

• Citovat
  • Upravit
19784
6.11.12 09:07
@HankaTerezka píše:
Pane Marku mockrát Vám děkuji hned co jsem si to od Vás přečetla jsme napsala Panovi co u nás včera byl že smlouvu ruším, …

Je potřeba napsat (doporučeně, nejlépe s dodejkou) odstoupení od smlouvy a zpětvzetí plné moci ne pánovi, který u vás včera byl, ale tomu, s kým máte smlouvu - tedy Centropolu. A současně oznámit zpětvzetí plné moci původnímu dodavateli energie (a zjistit, zda mezitím za vás nebyla podána výpověď).

Lhůta je nejpozději 5 dnů před zahájením dodávek, ale nedoporučuje se nechávat to na poslední chvíli - radši do těch 30 dnů od podepsání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
6.11.12 09:16
@HankaTerezka píše:
Pane Marku mockrát Vám děkuji hned co jsem si to od Vás přečetla jsme napsala Panovi co u nás včera byl že smlouvu ruším, … On mi odepsal že akceptuje …

Moment: Jak jste mu napsala? E-mailem, že? Ne poštou? Když u vás byl včera, tak jste mu mohla napsat včera nebo dnes a tudíž jste už nemohla dostat písemnou odpověď na písemné odstoupení.

Vážená paní, máte písemnou smlouvu a oni mají váš podpis na smlouvě. E-maily pánovi, který u vás včera byl to nezmění! Všechno písemně a doporučeně, vážená paní! A s tím, s kým máte smlouvu a komu jste dala plnou moc - tj. Centropolu!

Vzor odstoupení je zde: http://www.eru.cz/…%2057_OZ.doc

Příspěvek upraven 06.11.12 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
6.11.12 09:16

HankaTerezka

Dobrý den, asi jste mě špatně pochopila. Od smluv můžete odstoupit až do 5 dnů před zahájením dodávek (ne do 5 dnů od podpisu), to je tak, že by vám dodávky od Centropolu měli začít 1.2 2013., tak 5 dní před tímto datem můžete ještě od smlouvy odstoupit. Na nic ale nečekejte a odstupte co nejdříve. Pošlete odstoupení na adresu Centropolu včetně odebrání plné moci (ne nějakému pánovi), pošlete to doporučeně s dodejkou a upozorněte svém původní dodavatele (ČEZ a RWE)o tom aby výpověď od Centropolu nepřijímali a odběrná místa nepředávali, že chcete zůstat zákazníkem ČEZu a RWE.
 Mark.

Vzor pro odstoupení § 57 OZ.

Příspěvek upraven 06.11.12 v 09:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
6.11.12 09:19
@Mark7 píše:
Pošlete výpovědi na adresu Centropolu včetně odebrání plné moci …
Mark.

Ne výpovědi! Odstoupení od smlouvy! Odstoupení od smlouvy není výpověď!

Vzor odstoupení je zde: http://www.eru.cz/…%2057_OZ.doc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
6.11.12 09:22
@Mark7 píše:
Dobrý den, asi jste mě špatně pochopila. Od smluv můžete odstoupit až do 5 dnů před zahájením dodávek (ne do 5 dnů od podpisu), to je tak, že by vám dodávky od Centropolu měli začít 1.2 2013., tak 5 dní před tímto datem můžete ještě od smlouvy odstoupit. Na nic ale nečekejte a odstupte co nejdříve. Pošlete odstoupení na adresu Centropolu včetně odebrání plné moci (ne nějakému pánovi), pošlete to doporučeně s dodejkou a upozorněte svém původní dodavatele (ČEZ a RWE)o tom aby výpověď od Centropolu nepřijímali a odběrná místa nepředávali, že chcete zůstat zákazníkem ČEZu a RWE.
 Mark.

Vzor pro odstoupení § 57 OZ.

Už jsem to opravil, spletl jsem se jen jednou, jinak všude jinde píši odstoupení
 Mark.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.11.12 13:28

Dobrý den, my jsme u firmy Centropol přes dva roky a jsme spokojeni a elektriku máme levnější. Jen jsem chtěla informovat firmu Centropol, že jiní obchodní zástupci, tuto firmu hatí a říkají, že firmě Centropol bude odebrána licence, ale je to pochopitelné, každý si bude prosazovat firmu, pro kterou pracuje, že :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný