Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@František Neuman Nepočítejte přeplatky a doplatky, ale náklady. Takhle se v tom nikdo nevyzná.
Možná u Centropolu platíte míň, než u PRE, což nevylučuje, že jinde byste platil ještě míň, a to se smlouvou na dobu neurčitou, kterou byste mohl vypovědět kdykoliv s 3+1měsíční lhůtou, a bez sankcí.
Kdo odstoupil poté, co neprozřetelně podepsal smlouvu podomnímu obejdovi, byv jím zmanipulován a zmaten, není žádný duševní chudák.
A to říkám já, který už cca 7 podomních agentů s energiemi slušně (nebo méně slušně - podle toho, jak tlačili na pilu a do jaké situace se ztrefili) vyhodil.
Odstoupit od smlouvy za určitých podmínek je zákonné právo zákazníka a za podmínek, které stanovuje zákon, nesmí být uplatňování tohoto práva zákazníkem spojeno s žádnými finančními či jinými sankcemi vůči zákazníkovi.
Milí přátelé!
Těchto diskusí se nezúčastňuji, ale mám chřipku a tak jsem se podíval na stránky fy. Centropol, jejímiž jsme zákazníky. Tolik hlouposti a sprostoty jsem opravdu nečekal.
Jsme důchodci, bydlíme v rodinném domku a elektřinou i topíme. V létě 2011 nás kontaktoval zástupce Centropolu a po zvážení jeho nabídky jsme s ním podepsali smlouvu účinnou od 1.8.2011. Tedy fakta: u PRE jsme platili měsíční zálohu 4.300.-kč a dopláceli 1.000.- až 2.000.- ročně. Do konce roku 2011 nám Centropol výši zálohy ponechal, ale při vyúčtování nám poslal přeplatek 7.707.-kč a snížil zálohy na 3.400.-. Zároveň přišel nedoplatek od PRE za 7 měsíců na 545.-kč. Za rok 2012 nám vrátil Centropol 2.835.-kč.
Suma sumárum: 12×4.300 + 545 = 52.145 u PRE, 12×3.400 - 2.835 = 37.965 u Centropolu. 52.145 - 37.965 = 14.180. 14.180 + 7.707 = 21.887. Jinými slovy za 17 měsíců jsme zaplatili o nejméně 21.887.-kč méně než u PRE.
Netvrdím že je Centropol nejlevnějším dodavatelem elektřiny v Čechách a na Moravě, ale je rozhodně levnější než PRE. Prohlašuji, že nejsem náhončím fy. Centropol, ani jiné spřátelené nebo znepřátelené firmy, pouze jsem chodil do školy v padesátých letech minulého století, kdy nás ještě učili číst, psát a počítat. Podepíše-li někdo smlouvu, potom to odvolá, zase odvolá co odvolal a slíbí co slíbil a tak pořád dokola, nemůže se divit že má problémy. Jestli mi chce nějaký duševní chudák napsat pod pseudonymem třeba Jííírka něco hodně sprostého jako všem, kteří mají s Centropolem dobrou zkušenost může na: neuman. f@seznam.cz . Mě neurazí. Já se podepsat nestydím.
František Neuman Praha 4 - Kunratice
Taky u mně byl jeden mladík. tak dokonale mi zblbnul, že jsem s nim podepsal smlouvu na dodávku elektřiny. po dvou dnech jsem smlouvu písemně zrušil a kupodivu mi od nich přišel i dopis o odstoupení od smlouvy, ale po delši době, by to byl asi velký problém… ![]()
@tesak píše:
Taky u mně byl jeden mladík. tak dokonale mi zblbnul, že jsem s nim podepsal smlouvu na dodávku elektřiny. po dvou dnech jsem smlouvu písemně zrušil a kupodivu mi od nich přišel i dopis o odstoupení od smlouvy, ale po delši době, by to byl asi velký problém…
Podle paragrafu 11a energetického zákona můžete odsttoupit do 5 dnů před zahájením dodávek.
Ale doporučuji postarat se taky o to, abyste nezůstal bez dodavatele pro případ, že Centropol už stihl na základě plné moci, kterou jste mu podepsal, učinit kroky k ukončení vaší smlouvy s dosavadním dodavatelem.
Odvolání plné moci tedy musíte dát najevo dosavadnímu dodavateli, zjistit, jestli nebyly výše zmíněné kroky k ukončení smlouvy s ním učiněny a zařídit se podle toho, co se dozvíte.
Nevím, co to jsou za řeči, že centropol jsou podvodníci, jsme tam a určitě platíme mín, než u původního dodavatele, když někdo nabízí slevu, neznamená, že to jsou podvodníci, zajimavé je, že nikomu nevadí, že do ted platil víc.
@Yvonella píše: … zajimavé je, že nikomu nevadí, že do ted platil víc.
Zajímavé, že vám nevadí, že kdyste si vybrala sama (třeba podle srovnávací kalkulačky) a nepodepsala jste to prvnímu dealerovi, který vám cosi položil na stůl, mohla jste platit ještě míň a navíc nebýt uvázána smlouvou na dobu určitou.
Já jsem si vybral sám, platím míň, než kdybych byl u Centropolu a mám smlouvy na dobu neurčitou (tudíž mohu kdykoliv frnknout s 3-měsíční výpovědní lhůtou).
Příspěvek upraven 18.02.13 v 18:56
Centropol!!! Ano na tu k..y jsem volala již několikrát policii, prý jsou dodavatelé pod čezem a jiné nesmysly! A díky naší starostce jsou v našem městě zrušeny podomní prodejce a hrozí jim za porušení vysoké sankce. Nechápu jak někdo může tvrdit že tohle je solidní firma na které ušetří. Známým přišla taková faktura, že se z toho málem!!! Centropol a jiné zlodějny zavřít až zčernají
Včera jsem psal mojí tchyni odstoupení od smlouvy. Podomní prodejkyně ji neupozornila na vstupní poplatek k Centropolu ani na smluvní pokutu 2500Kč od stávajícího dodavatele. Tím nechci říci všeobecně že Centropol je špatnej, mám jen výhrady k jejich podomním prodejcům, kterým jde jen a pouze o jejich provizi za uzavřené smlouvy.Tato konkrétní slečna tady chodila v době, kdy jsou lidé produktivního věku v práci=zaměřila se na důchodce. Tchyni je 78 let, špatně vidí a slyší, ideální oběť!!!Pokud chcete změnit dodavatele, podívejte se na stránky Energetického regulačního úřadu(srovnání cen dodavatelů) a kontaktujte přímo dodavatele!!!
Ano přesně tak, moje tchyně má 75 let a také ji neustále opakuju at takovým lidem prostě neotevírá. To se netýká pouze centropolu, ale i jiných podomních prodejců, že jim není hanba okrádat bezmocné a důveřivé důchodce. ![]()
3.01.2013 jsem vam zaslal na vas ucet 2700297 9350 kc a pak jste mi meli strhavat pres sipo mesicni zalohu 1870 kc Zatim ale nic neprislo. Muzete mi napsat proc?
Také jsem podepsala podomnímu prodejci, naivně uvěřila, převod elektřiny nebyl uskutečněn, zadali chybné údaje, ale zálohy si ponechali. Když stávající dodavatel poslal upomínku, teprve jsme začali sami pátrat, co se děje. Samozřejmě jsme chtěli odstoupit od smlouvy, telefonní spojení až po mnohaminutovém čekání, draze zaplacené - domluva žádná. Požadovali pokutu 2000 Kč. Prožili jsme nepříjemné, stresující období.
Ještě od Centropolu odebíráme plyn. Dopláceli jsme letos mnohem více, než jindy. Doplatek byl odeslán a po 3 týdnech dostáváme upomínku, abychom zaplatili. Co to je za společnost? Jak mohou takhle jednat? Pryč od nich!!
Nic nepodepisovet!!! Já jsem podepsal v roce 2010 na 2 roky a teď se od nich nemužu dostat pryč. Je to banda podvodníků.
S Centropolem nemám žádný problém dovolat se taky bez problému.
Zdravím všechny,
jaké mám zkušenosti s centropolem, ty nejlepší!! ukončil jsem s nimi smlouvu a oni mi na oplátku poslali fakturu která již byla po splatnosti. datum súplatnosti 05.04.2013 a datum doručení 17.04.2013 když jsem se dotazoval tak mi paní odvětila, že mě již vedou jako neplatiče. super
![]()
tuto firmu nechci vidět ani na reklamním bilboardu
kdo může, tak ať se ohřeje u jiné firmy ![]()
tímto zdravím centropol ![]()
Dobrý den, včera u nás byl pracovník + pracovnice od Centropolu. Od pohledu hrůza, cikáni. A hned „že potřebuje vidět poslední vyúčtování“ za elektriku. Tak jsem mu slušně odpověděl, že z jakého titulu to chce vidět, že si myslím, že to je moje věc, tak přibrzdil a začal vysvětlovat, že má nejlevnější energii v republice. Jelikož jsem léta pracoval pro PRE a jsem elektrikář, tak jsem se s ním dál nebavil a řekl jsem mu rovnou, jakou že to firmu zastupuje, a že si o něm najdu reference na netu. Napsal mě to na kus papíru a odešel.
Určitě varuji nad takovým to podezřelým jednáním, a doporučuji si vždy vše promyslet, najít si co nejvíce informací na internetu. Od toho ten internet je. Alespoň zatím a necenzurovaný.
Hodně štěstí a zdaru vám přeje Karel Karel