Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ano, vyšlo mi to, protože mám doma spotřebu 42,3MWwh.Je to velká spotřeba, ale i velký dům. Navíc jsem to konzultovala se starostou obce a on to opět propočítal a opravdu to tak vyšlo.
Tak jsem také chtěla utéci od RWE a nabýdnuli mi fixaci cen plynu na 2 roky a za každou odebranou Wh slevu 40haléřů. Sona
@Sondra píše:
Tak jsem také chtěla utéci od RWE a nabýdnuli mi fixaci cen plynu na 2 roky a za každou odebranou Wh slevu 40haléřů. Sona
Dobrý den Sono,
já bych se nejdříve podíval na kalkulátory cen plynu a potom bych se rozhodl, zda zůstat, nebo změnit dodavatele. Určitě bych preferoval smlouvu na dobu neurčitou, než fixaci.
Mark.
@Sondra píše:
Fixace cen má pro zákazníka smysl, pokud dodavatel zaručuje fixaci jedné z nejnižších cen na trhu, nikoli jedné z nejvyšších, ne-li nejvyšší (ČEC už myslím RWE štychl).
Do tý fixace se mi opravdu nechce a jak jsem tu koukla na ten kalkulátor cen, tak by mi tady na Jižní Moravě asi nejvíve vyhovoval E.on standard. Ví, tu o něm někdo něco? Sońa
Zdravím všechny! Velké upozornění na E-On, ke kterému jsem přešel v srpnu letošního roku od RWE. Klasicky jsem si vyjel veškeré kalkulačky a v 80% byl nejlevnější (NÁHODA? NE - proč asi - má to zaplacené a většina serverů nemá ani zdaleka všechny dodavatele plynu - aby E-ON nebyl „náhodou“ dražší než jiné firmy např. Fonergy…). Zpět k E-Onu, zašlou vám NEPODEPSANOU a NEKOMPLETNĚ vyplněnou smlouvu, kterou VY podepíšete a přes kurýra zašlete zpět. Pak Vás mají v hrsti, neboť si do data zahájení dodávek napíší, co se jim hodí, svůj podpis přidají „AŽ SMLOUVU AKCEPTUJÍ“ (jak mi sdělila operátorka! Netušil jsem, že jako zákazník dělám to, co chcou oni - nikoliv naopak!!!), odhlásí Vás u bývalého dodavatele - kdy se jim zachce - a celou smlouvu „zpracovávájí“ 2,5 až 3 měsíce (celou výpovědní lhůtu - TO JE ALE NÁHODA! Abyste nemohli změnit své rozhodnutí k jinému dodavateli). Nemůžete NIC dělat a jen čekat, neboť součástí smlouvy je i plná moc, kterou za VÁS „vše vyřídí“. Pokud voláte na jejich zákaznickou linku, tak buď vás automat odpálkuje - ať si počkáte nebo operátorka sdělí ústně to samé: máme toho hodně, počkejte, už je to na cestě… aj. výmluvy, které jen mají za cíl-hrát o čas. Je to NEDOBYTNÝ hrad, kdy PO PODPISU smlouvy + PLNÉ MOCI dobře ví, že už jinam jít nemůžete. Komunikace otřesná, nic vám nesdělí, jen slibují, nic nevyřešíte, nikoho se nedovoláte - co něco zrealizuje, jen výmluvy! Navíc již mají DOST zákazníků tak zdražují jak od 1.11.2012, tak od 1.4.2013 (osobně znám vysoce postaveného spoluvlastníka firmy), kdy TAKTIKA je „zaplatit“ si servery na internetu „jako nejlevnější“ = nalákat nového zákazníka = zvedat cenu plynu… NEDOPORUČUJI!!! VELKÝ POZOR!!! Více rád sdělím po e-mailu… Tomík
Mne manželka udelala radost podepsala smlovu yz centropolom 9,2011 roku, a ted´ mam s tim godne problem, Kdy jsme byli v čezu tak za rok meli spotrebu 1,500 a to v prodlouženi 4 let, a za rok s centropolom jsme meli 4,500,Tak ja nevim co to, s čim mam problem,,To už nikomu nic ne dokažu, a je to nesmysl, pro to že v byte nic nezmenilo, A take mam podepsanu smlovu na 3 roky, tolok mam platit
![]()
Zdravím, letos můj otec podepsal smlouvu s podomním prodejcem centropolu na levnější tarif elektřiny.. bohužel se o tom nikomu nezmínil až teď když nám došel nedoplatek 1800kč. za nějaké zprostředkování elektřiny. měla být navíc elektřina o 10% levnější a když jsme se dívali, zdá se mi to ještě dražší.. lhůtu na zrušení jsme prošvihli, dá se ještě teď nějak odstoupit?? za odstup mají sankci 3000kč. ve smlouvě ale mají že garantují nižší platby než u předchozího dodavatele, pokud by to tak nebylo, je to klamání spotřebitele a od smlouvy by se mohlo odstoupit bez sankce, nebo ne?? děkuji za odpověď.
@zaneta 84 V obchodních podmínkách garantují levnější dodávky oproti dominantnímu (ne předchozímu) dodavateli. A odstoupit lze bez finančních nároků vůči zákazníkovi podle paragrafu 11a Energetického zákona z důvodu zdražení dodávek anebo při změně obchodních podmínek (3 měsíce od účinnosti, pokud vás o tom dodavatel adresně neinformuje).
Dobrý den,
spočítejte si cenu spotřebované elektřiny v daném období u vašeho dominantního dodavatele a u Centropolu (cena za silovou elektřinu + fixní poplatek) regulované poplatky přičítat nemusíte, jsou u všech dodavatelů stejné. Potom porovnejte rozdíl, kdo je dražší. Já už jsem to tady jednou propočítával panu Machovi, který je velkým patronem a obhájcem Centropolu. Bylo to pro tarif „Blik“. Pro vaši informaci vám to zkopíruji ještě jednou. ________________________________________________________________________________
Takže, když to shrnu, garance nejnižší (nižší) ceny elektřiny od Centropolu je míněna asi tak, že když si ji převedu na svojí spotřebu, která je v sazbě D02d okolo 200kWh měsíčně, při ceně silové elektřiny 1,875 Kč/kWh a fixní ceně 60Kč/měsíc (ČEZ, D Standart, Comfort) a 1,770 Kč/kWh a fixní ceně 90Kč/měsíc (Centropol, D Blik 24, distribuční síť ČEZ), musel bych měsíčně spotřebovat více jak 286 kWh. Teprve při spotřebě 286 kWh se cenově srovnávám s cenou, kterou bych zaplatil u ČEZu. Jinak při nižší spotřebě na smlouvě s Centropolem oproti ČEZu prodělávám. Myslím, že tuto spotřebu nepřesáhne většina starších lidí (bývalí zákazníci ČEZu), kteří vaši OZ (kteří podepsali váš etický kodex) oklamali svým jednáním a sliby levné elektřiny. _______________________________________________________________________________
Pokud dojdete k tomu, že při vaší spotřebě v daném období byl Centropol dražší, než dominantní dodavatel, požadujte ukončení smlouvy dohodou, z důvodu nedodržení závazku ve smlouvě. Zároveň jim napište, že pokud ukončení smlouvy nebude akceptováno napíšete stížnost na ERÚ.
Dopis pošlete doporučeně s dodejkou, aby jste měli v ruce doklad, že to převzali. Z vlastní zkušenosti mám mohu říci, že telefonicky, nebo emailem s nimi nemá cenu komunikovat (nereagují, nebo to zapřou). V dopise jim to doložte výpočtem za dané období. Myslím, že by to za pokus stálo.
P. S. Vzhledem k tomu, že nevím jaký produkt, jakou sazbu a jakou spotřebu máte, vám víc neporadím.
Mark.
Příspěvek upraven 12.10.12 v 12:07
Díky moc za odpověď. sazbu máme D45d. oproti původnímu dodavateli CEZu, nám měsíční tarif zvedli o 250kč. takže jsou ještě dražší, pokud to dobře chápu.. zkusíme to pořádně vypočítat a uvidíme jestli na tom budeme líp, nebo hůř. díky za odpovědi.
Děkuji. Tam mi vyšel plyn dle mé spotřeby nejlacineji od E. on-standard. Ušetřím více než 13tisíc korun.