Firma Centropol - zkušenosti

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19784
16.4.12 17:23
@Perypetr píše:
Moje matka také podepsala podomnímu prodejci z Centropolu, za týden si to rozmyslela a poslala dop. dopis, že smlouvu ruší a chce zpět k Bohemia energy. Nic se nedělo a ejhle po měsíci jí přišla SMS zpráva, že je novou zákaznicí Centropolu.Prohlédl jsem si tu její smlouvu, kterou sepsala s Cenropolem a zjistil jsem, že je bez čísla smlouvy, vyplněny pouze matčiny iniciály EAN, číslo SIPA a podpisy. Považuji tímto smlouvu za neplatnou a hyenismus dealera obelstít moji 90 letou matku.

Chybějící číslo smlouvy její neplatnost nezakládá. Číslo smlouvy není povinnou náležitostí smlouvy.

Ovšem - pokud od smlouvy odstoupila v zákonné lhůtě podle paragrafu 57 Obč. zákoníku (a odešlo-li odstoupení týden po podpisu mimo provozovnu, tak zákonná lhůta byla jistě dodržena), je smlouva s Centropolem neplatná nikoli kvůli chybějícímu číslu smlouvy, ale kvůli tomu odstoupení.

Na Vašem místě bych se obrátil na právníka ERÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jituše
18.4.12 18:21

Právě mne navštívili podomní prodejci a měli tu drzost představit se jako zástupci společnosti ČEZ. Představili mi nového levnějšího dodavatele elektřiny pro ČEZ a pokud podepíšu smlouvu,tak ročně ušetřím několik tisíc.Jelikož měli vizitky s logem ČEZu,neměla jsem důvod jim nevěřit a smlouvu podepsala.Pak mi to nedalo a zavolala na zák.centrum ČEZu a tam zjistila,že Centropol nemá s ČEZem nic společného a že jsem naletěla .Ty 2 pány jsem si v domě našla a smlouvy jim vytrhla s tím,že jsou podvodníci.Ode dneška už s žádným podomním prodejcem jednat nebud,ikdyby mi předával milion :-)

• Citovat
  • Upravit
jituše
18.4.12 18:30

Tak i přesto,že jsem jim vzala smlouvy,tak mne stihli zaregistrovat,to je neuvěřitelné a zároveň nechutné!!!!!Teď mi volali z Centropolu,tak jsem je stihla akorát slušně poslat do oněch míst a ať mi ihned zruší smlouvu,poněvadž je mám všechny u sebe.Je mi z nich zle…

• Citovat
  • Upravit
28414
18.4.12 18:34
@Laaja píše:
Ahoj,
už jsem hledala dřív podobnou diskuzi a všichni se tam shodli, že hrůza děs.
Takhle se nacpali i k mámě, ta měla naštěstí dost soudnosti a smlouvu po 14dnech vypověděla a oni měli tu drzost ji po 4m zase nahánět a že něco kolem smlouvy a blabla. Slibovali, že ji odhlásí od bývalého dodavatele a nestalo se atd.
Už jenom to jejich jednání, kdy se vám nacpou pod falešnou záminkou do bytu a chtějí vidět váš účet za elektriku a rovnou bez debat vám vyplní smlouvu a odchází, mě dost děsí..
Takovýhle týpek se mi taky jednou cpal do bytu a že ukázat smlouvu a sepíšeme podepíšeme. Když jsem mu řekla, že nemám čas a ať mi to tu nechá, že si to pak v klidu pročtu, tak se otočil na patě a zmizel… :nevim:

To se stalo mojí mámě taky. Podepsala, pak nám volala, takže hned zase rušila. vše ok, ale pak se zase ozval že něco a ona že už u nich není a furt cosi řešili. Pak přijel nějakej chlápek a chtěl k elektroměru. Samo ho nepustila, vůbec od nich nic nebrala (myslím proud) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
18.4.12 20:58
@jituše píše:
Tak i přesto,že jsem jim vzala smlouvy,tak mne stihli zaregistrovat,to je neuvěřitelné a zároveň nechutné!!!!!Teď mi volali z Centropolu,tak jsem je stihla akorát slušně poslat do oněch míst a ať mi ihned zruší smlouvu,poněvadž je mám všechny u sebe.Je mi z nich zle…

Tušil jsem, že to tak dopadne.

Já bych to řešil písemně a doporučeným dopisem + na vědomí ERÚ: Pokud má Centropol nějaké smlouvy, které byly údajně podepsány Vámi, tak podpis není Váš.

Telefonát Vám bude možná zapřen.

A poučení pro příště: Než někoho neznámého pustíte do domu, tak chtějte po něm občanku. Vy jste jim občanku ve vlastním bytě ukázala a oni Vám ne?! Můžete podat trestní oznámení na neznámého pachatele (poškozování cizích práv - podepsali se za Vás na smlouvě, čímž se pokusili vzít Vám Vaše právo rozhodovat o věcech týkající se této smlouvy). Centropol (nebo jeho smluvní partner, který vyplácí provize konkrétním dealerům) by měl pachatele znát, ale pokud byste je legitimovala, znala byste je taky.

Být Vámi, poradil bych se s právníkem ERÚ přinejmenším o to, zda nenapsat odstoupení od smlouvy pro případ její platnosti (i když je podle Vás neplatná, neboť podpis na ní není Váš).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
frnk
18.4.12 22:23

přejití k centropolu

dobrý den, vloni jsem přešel zbrkle k bohemia energy, zatím jsem s nimi neměl žádný problém, ale dnes mě navštívila slečna z centropolu, že BE zdražilo a mohu od nich odejít,ale dnes jsem byl opatrnější, že si vše rozmyslím, když čtu diskuzi o BE jsem zděšen a nyní nevím zda přechod k centropolu by byl v něčem lepší. za Váš názor děkuji

• Citovat
  • Upravit
Škraboška
18.4.12 22:49

určitě napište doporučený dopis na odstoupení od smlouvy,čím dřív tím líp a zároveň uveďte,že jim tímto rušíte i plnou moc,kterou mají ve smlouvě ke mě se taky vetřeli jako zaměstnanci Čezu no kdo by v dnešní době nechtěl ušetřit......ALE???? Proč se zrovna nepředstaví jako prodejci Centropolu za co se schovávají uvedou lidi v omyl a ještě z toho mají provize jsou to ŠMEJDI!!!! :cert:

• Citovat
  • Upravit
19784
19.4.12 08:11
@frnk píše:
dobrý den, vloni jsem přešel zbrkle k bohemia energy, zatím jsem s nimi neměl žádný problém, ale dnes mě navštívila slečna z centropolu, že BE zdražilo a mohu od nich odejít,ale dnes jsem byl opatrnější, že si vše rozmyslím, když čtu diskuzi o BE jsem zděšen a nyní nevím zda přechod k centropolu by byl v něčem lepší. za Váš názor děkuji
A proč zrovna BEE versus Centropol?

Copak na trhu nejsou levnější a hlavně serióznější dodavatelé energií, než tyto firmy využívající balamucení podomními obejdy a nabízející předražené produkty s uvázáním zákazníka na dobu určitou několika let pod smluvní pokutou v řádu tisíců? Loni jste zbrkle přešel k BEE a dnes zbrkle uvažujete o BEE verzus jiný hochštapler? Neopakujte stejnou chybu dvakrát!

Vyberte si dodavatele sám! Takového, který buď nabízí smlouvu na dobu neurčitou, nebo fixuje (nízkou, pochopitelně) cenu po celou dobu trvání smlouvy. Tady máte srovnávací kalkulátory:

http://kalkulator.eru.cz/ (jen elektřina)

http://www.enfocus.cz (elektřina i plyn)

http://www.energy.php5.cz/ (elektřina i plyn)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Halíková
20.4.12 00:27

Neměla jsem s firmou centropol žádný problem, vystupování obchodního zástupce byl příjemný a roční úspora byla opravdu tak vysoká jak sliboval, poprvé mi dopláceli. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
4
23.4.12 07:53

Nejste obchoďák?

Když si přečtete všechny diskuse,co jsou tady tak jste 1% ze 100,co je spokojeno.Já doplácím nehoráznou částku,takže si nemyslím,že jsou super! :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZYKY
24.4.12 12:38

CENTROPOL

Pokud máte dost peněz , tak běžte k CENTROPOLU. Já jsem jím bohužel naletěl a vypovědl jsem smlouvu, ale stejně chcou 2 500kč říkají tomu deaktivační poplatek .

• Citovat
  • Upravit
93
24.4.12 13:36

Centropol

@ZYKY píše:
Pokud máte dost peněz , tak běžte k CENTROPOLU. Já jsem jím bohužel naletěl a vypovědl jsem smlouvu, ale stejně chcou 2 500kč říkají tomu deaktivační poplatek .

To máte smlouvu na elektřinu, nebo plyn.
 Mark

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
robertfranc
25.4.12 08:48

Jednání téhle firmy je podvodné.Radím nic nepodepisovat.Chytla mě před domem jejich pracovnice.Po slibu že mě na adresu doručí všeobecné podmínky se mě dušovala že do 7dní je dostanu .Za to mě poslali SMS (po dvou měsících),že přecházím pod jejich firmu od nového měsíce.Tak sem se vydal zrušit smlouvu z nedodržení mé jediné podmínky.Za to mě přišla faktura na 2.500,–Kč za spracování dat???Na přepášce v UL mě odpálkovali se slovy nás to nezajímá. :lol: :lol: Tak si myslím,že je to firma která jen slibuje a nic s toho co Vám napovídají u podpisu smlouvi neplatí.Jako energie 10 let na stávající finanční úrovni…Pozorna ně… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Profesor Lambert
8.5.12 06:03

Jedna zkušenost s firmou Centropol.

Včera se na iDnes objevil jeden článek o praktikách zástupců firmy Centropol: http://rucka.blog.idnes.cz/…rgohyen.html

• Citovat
  • Upravit
19784
8.5.12 08:18
@Profesor Lambert píše:
Včera se na iDnes objevil jeden článek o praktikách zástupců firmy Centropol: http://rucka.blog.idnes.cz/…rgohyen.html

To že nalít, je jedna věc. Ale to, jak postupoval potom, je věc druhá: Proč místo toho, aby sám napsal a odeslal odstoupení od smlouvy, k tomu zmocňuje někoho dalšího? Tím to jenom zkomplikoval a přidělal si starosti (pustil řešení situace z ruky). Nezjednodušil to, naopak. Plná moc má oprávnění tam, kde je třeba provést koordinovaně několik navazujících kroků směřujících k témuž cíli (současně s podpisem smlouvy například mohu dát plnou moc novému dodavateli ke všem krokům směřujícím ke změně dodavatele, tedy k ukončení vztahu s dosavadním dodavatelem, k uzavření smlouvy o připojení odběrného místa anebo smlouvy o distribuci s distributorem, k zastupování při registraci u Operátora trhu). Ale plná moc k jednomu jednoduchému úkonu (odstoupení od smlouvy, kterou jsem včera neuváženě podepsal), který mohu provést sám?

A zadruhé: Těch 3000 Kč platil zbytečně! Na základě čeho by je po něm Centropol vymáhal? Na základě té smlouvy? Ale od té přece odstoupil a hledí se na ni, jako by ji nepodepsal (až na tu plnou moc ovšem - je vázán kroky učiněnými zmocněncem na základě plné moci vůči třetím osobám do doby, kdy se ty třetí osoby dozvěděly o odebrání plné moci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný