Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@IvčaIva píše:
Tak naši mají sml. s Centropolem už 2.rok, hned jim sice zdvihli zálohy, ale měli přeplatky, takže dostali vráceno a ve finále prý opravdu ušetřili pár stovek za rok (mají od nich elektřinu a jsou z jihomor. kraje - utekli od drahého eonu), takže aspoň pro Brno se Centropol osvědčil
Ale jó, spousta lidí si pochvaluje, že ušetřili pár stovek. Budiž jim přáno, ale mohli ušetřit víc, kdyby si vybrali sami. Teď si sice taky můžou vybrat sami, ale mají smlouvu na dobu určitou - nechali se pro úsporu pár stovek uvázat na řetěz. Takže když zjistí, že mohou ušetřit víc, tak si navíc musí hlídat, kdy jim dodavatel zdraží anebo kdy jim vyprší smlouva, aby mohli jít na lepší.
To máte pravdu, nemám na smlouvách vůbec čísla a budu se zajímat o stav elektroměru a plynoměru. Jestli to opisují nebo dělají odhadem. Mám ve smlouvě že budou počítat nejnižší cenu na trhu!!! ![]()
@Jiiiiira píše:Nejnižší na trhu? Spíš „garanci nejnižší ceny“ a když píšete, že „nejnižší na trhu“, tak jste se do té smlouvy, resp. obchodních podmínek nejspíš nepodíval pořádně! Tak se podívejte, co to znamená, ta „garance nejnižší ceny“! Znamená to slib ne, že váš dodavatel bude pro vás nejlevnější na trhu, ale pouze levnější, než dominantní dodavatel ve vaší distribuční oblasti! To je rozdíl!
To máte pravdu, nemám na smlouvách vůbec čísla a budu se zajímat o stav elektroměru a plynoměru. Jestli to opisují nebo dělají odhadem. Mám ve smlouvě že budou počítat nejnižší cenu na trhu!!!
Nejnižší cenu na trhu s elektřinou nemá Centropol, ale Amper Market, jak snadno zjistíte ze srovnávacích kalkulaček (třeba
http://kalkulator.eru.cz
nebo http://www.energiejenda.cz )
Dobry den, mam dotaz. Dnes jsem uzavrela smlouvu s centropol energy a jak to tak ctu, tak bych ji chtela zrusit. Myslite, zemto pujde kdyz zajdu jen na CEZ at si me zpatky vezmou nebo musim poslat dopis s vypovedi? Dekuji
Na zrušení smlouvy máte nějakých si myslím 14 dni. Napošte jim meil nebo tam zavolejte
ale volání je čekací doba hrůza
![]()
@Maki229 píše:
Dobry den, mam dotaz. Dnes jsem uzavrela smlouvu s centropol energy a jak to tak ctu, tak bych ji chtela zrusit. Myslite, zemto pujde kdyz zajdu jen na CEZ at si me zpatky vezmou nebo musim poslat dopis s vypovedi? Dekuji
Pokud chcete zůstat u ČEZ, tak musíte udělat dvě věci a žádnou nevynechat (jinak se nevyhnete finančním ztrátám):
1. Písemně odstoupit od smlouvy s Centropolem a odejmout mu plnou moc k ukončení smluvního vztahu s dosavadním dodavatelem - co nejdřív, ale máte na to (nově) lhůtu do 5 dní před plánovaným datem zahájení dodávek, počítá se odeslání (dříve to bylo prakticky vždy 30 dnů od podpisu smlouvy do doručení odstoupení). Formulář odstoupení máte zde: http://www.eru.cz/…peni%2057_OZ. doc
Samozřejmě - písemně, doporučeně, nejlépe s dodejkou.
2. Dohodnout se s dosavadním dodavatelem na zpětvzetí výpovědi, kterou mu případně na základě vaší plné moci za vás dal Centropol. Na ČEZ můžete napsat nebo zajít, ať vám dají formulář zpětvzetí výpovědi.
Nesmíte vynechat žádnou z obou věcí.
K těm lhůtám: I kdyby Centropol stihl za vás dát výpověď ještě dnes, tak výpovědní lhůta je tři měsíce počínaje posledním dnem měsíce, ve kterém byla dána výpověď. To máte do konce října a zahájení dodávky Centropolem by bylo 1. listopadu. Takže k odeslání odstoupení máte lhůtu do 27. října - ovšem s tím, že musíte mít sjednaného jiného dodavatele (například ČEZ) nebo si můžete vybrat na Jendově srovnávací kalkulačce (v druhém případě byste ale musela vědět, zda výpověď vaším jménem byla podána a případně ji sama podat a podle výpovědní lhůty pak dohodnout datum zahájení dodávek s novým dodavatelem).
JÁ MÁM VE SMLOUVĚ ŽE MĚ ZŮSTANOU ZÁLOHY A CENTROPOL MĚ OKAMŽITĚ ZVEDL ZÁLOHU NA PLYN. NENÍ TO PORUŠENÍ SMLOUVY DĚKUJI
Vážení,
líbí se mi, jak spousta lidí kritizuje alternativní dodavatele. Přitom VĚTŠINA z nich je o dost levnější než známý ČEZ prodej s. r. o. Třeba i ten zmiňovaný Centropol energy a. s. A to již nemluvím o RWE, které je vůbec NEJDRAŽŠÍM dodavatelem na našem trhu. Spousta lidí si ani není schopna uvědomit ROZDÍL mezi distributorem ČEZ a. s.(50% účast státu) a dodavatelem ČEZ s. r. o. který není nic jiného než jen a pouze SOUKROMÁ FIRMA!! Ta malá písmenka - a. s. - s. r. o. tam za těmy názvy nejsou pro nic za nic. ČEZ s. r. o. hřeší jen a pouze na neznalost a hloupost lidí. Díky tomu logu ČEZ drží ty jednodušší v domění, že o něco přijdou, nebo snad dokonce, že si pohorší. Bylo by možná vhodné, aby ANTIMONOPOLNÍ energetický úřad prověřil ČEZ s. r. o. kvůli NEKALÉMU jednání.
@bobisaci píše:
Spousta lidí si ani není schopna uvědomit ROZDÍL mezi distributorem ČEZ a. s.(50% účast státu) a dodavatelem ČEZ s. r. o. který není nic jiného než jen a pouze SOUKROMÁ FIRMA!!
ČEZ s. r. o. není nic jiného, než soukromá firma, na rozdíl od polostátního ČEZ a. s.? Dobrý vtip, to se povedlo! Žádná firma ČEZ s. r.o. neexistuje, a pokud jde o ČEZ Prodej, s. r.o, stačí se podívat do Obchodního rejstříku kdo jsou společníci ČEZ Prodej, s. r.o: https://or.justice.cz/…/vypis-vypis?…
Jediným společníkem je ona polostátní firma ČEZ a. s., taková je ČEZ Prodej, s. r.o soukromá firma!
Příspěvek upraven 07.08.12 v 16:07
@bobisaci píše:
Vážení,
líbí se mi, jak spousta lidí kritizuje alternativní dodavatele.
Nevím, jestli většina lidí kritizuje alternativní dodavatele. Většina zde diskutujících je naštvaná, že se nechali nabalamutit podomními dealery, kterým podepsali smlouvu na dobu určitou na několik let, ze které není snadné vycouvat, přičemž ani nevěděli, co podepisují.
Já jim říkám:
No, a taky se chtějí poradit, jak ven z chomoutu, do kterého neprozřetelně vlezli, tak jim v tom trochu radím. A někdy jsou dezorientovaní, tak jim pomáhám v orientaci.
Upřímně, u vás, „bobisaci“ si nejsem jist, jestli jste taky dezorientovaný, anebo se bavíte tím, že provokujete hrou na blbce poučujícího ostatní. Čili, zda nejde o trolling.
@Jiiiiira píše:
JÁ MÁM VE SMLOUVĚ ŽE MĚ ZŮSTANOU ZÁLOHY A CENTROPOL MĚ OKAMŽITĚ ZVEDL ZÁLOHU NA PLYN. NENÍ TO PORUŠENÍ SMLOUVY DĚKUJI
A ptal jste se dodavatele na důvod výše záloh? Jsou nepřiměřené předpokládaným nákladům? Komunikovala jste s dodavatelem?
Já jsem také z Brna tak uvidím, zítra tam zavolám proč mám platit za 3 dny plyn