Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ALŽBĚTA ANDA píše:No, tak to napravte, buďte první: Vy jste podomního obchodníka, kterému jste naletěla, legitimovala? No tak sem s tím: Jméno, příjmení, rodné číslo, číslo občanského průkazu, „místo jeho působnosti“, …
TO JE HEZKÉ, ŽE VŠICHNI PÍŠETE O PRAKTIKÁCH CENTROPOLU, ALE NIKDO NEPÍŠE O KONKRÉTNÍCH PODOMNÍCH PRODEJCÍCH ANI MÍSTU JEJICH PŮSOBNOSTI.
OSTATNÍ LIDIČKOVÉ BY ALESPOŇ VĚDĚLI O KOHO JDE A DALI SI NA NĚ POZOR. NÁS TAKÉ NAVŠTÍVILI, TAKÉ JSME PODEPSALI A SCHODOU OKOLNOSTÍ ZA NĚKOLIK DNÍ O TÉTO SPOLEČNOSTI BYLA REPORTÁŽ,,NA STOPĚ,,KDE O TÉTO FIRMĚ HOVOŘILI. DRUHÝ DEN NÁM PŘIŠEL DOPIS OD ČEZU KDE ZDĚLOVALI LÍTOST NAD NAŠÍ ZMĚNOU DODAVATELE EL. ENERGIE. JENŽE BYL HÁČEK V TOM ŽE PODOMNÍ PRODEJCI, KTEŘÍ U NÁS BYLI NÁM ŘEKLI A TO CITUJI,,JSME OD SKUPINY ČEZ KTERÁ ZMĚNILA DODAVATELE EL. ENERGIE, KTERÁ BUDE DODÁVAT ENERGIJI O 10% LEVNĚJI A PROTO JSME PŘIŠLI PODEPSAT NOVÉ SMLOUVY,,.DEN NA TO JSME NAVŠTÍVILI ČEZ PLZEŇ A DALI VŠE DO POŘÁDKU. MYSLÍM ŽE KAŽDÝ MÁ MOŽNOST SI ALESPOŇ TELEFONICKY ZJISTIT NĚJAKOU TU SLEVU OD STÁVAJÍCÍHO DODAVATELE ABY NENALETĚL TAK JAKO MI A MNOHO DALŠÍCH. PROTOŽE NĚJAKÁ TA SLEVA NÁS MŮŽE STÁT MNOHEM VÍCE NEŽ JEN TĚCH 10%.
Vypněte si Caps Lock.
Vše dáte do pořádku, až odstoupíte od smlouvy. Nebo co všechno si myslíte, že na tom ČEZu dali do pořádku? Máte (předpokládám stále platnou) smlouvu s Centropolem a pokud jste to pouze „dala do pořádku“ na ČEZ, tak vás od Centropolu čeká tučná pokuta. Smluvní.
Centropol Nebrat, jsou to šmejdi, minulý rok jsem snimi řešila toto:zaplatila jsem jim na zálohách 20000 kč, při ukončení mi napsali že jsem u nich za rok spotřebovala elektřinu ve 2+kk já, můj tehdy 4 letý syn, ketrý navíc celé léto nebyl doma za 18.500..no mazec vodní elektrárnu jsem v tom bytě fakt neměla§!!
Vrcholem všeho bylo že jsem u nich měla na zálohách dost zaplaceno a oni na mne poslali vymahačskou firmu že jsem jim neuhradila 10.000,když jsem to řešila a nedržela hubu, strhli si za spotřebu 12.000 kč a vrátily my i s omluvným dopisem 8.000 JENŽE mi včera přišel od nich dopis že jim dlužím 10.000 kč??TOhle teda budu řešit přes media..Už toho mám fakt dost!!!BACHA NA NĚ!!!
Dnes nás však navštívili prodejci ČEZ-u. Přišli v době oběda a použili obdobné praktiky - výmysly/argumenty - na základě, kterých chtěli předložit uzavřené smlouvy.
No a teď konkrétněji: Problém asi všech firem je, že na prodejce přijímají lidi bez vzdělání, bez psychologických testů apod. Vzdělaný, soudný člověk, by asi za účelem uzavírání smlouvy neobtěžoval ve 12.06hod.
Za druhé, my jsem také u Centropolu a nemáme žádné problémy. Své závazky plní a pro letošek nám snižují sazbu. Avšak „zástupci“ ČEZ, kteří dnes u nás zazvonili přišli s tvrzením - „prodejci energií neplní své závazky a my jsme přišli prověřit zda neporušují smluvní podmínky i u Vás. Centropol má dokonce několik podfirem (tou poznámkou chtěli asi podtrhnout důvod porušování smluv“.
Samozřejmě, že smlouvy jsem jim neukázal a oni dobrovolně odešli.
Svým příspěvkem chci jen poukázat na to, že chyb se dopouštějí prodejci i jiných firem, a to jestli si je pustíme nebo nepustíme do bytu atd. je naše věc a pokud navíc jim něco podepíšu, aniž bych si vymínil čas na prostudování, je to vše co tady čtu, pouze pláčem nad „rozlitým mlékem“.
@honza 2
Ona je blbost cosi podepisovat podomnímu dealerovi energií obecně.
Blbost je uzavírat dlouhodobější smlouvy (koupi rohlíku nepočítám) nez přípravy. Například bez porovnání cen a obchodních podmínek různých dodavatelů. Podepsat první, co mi kdo nabídne.
Srovnávacích kalkulaček je na Internetu spousta.
Problém není ani tak v těch firmách, jako v tom způsobu prodeje, to je pravda.
Ahoj, taky už jsme u nich rok a zatím v pohodě a není žádný problém. Otázkou je, jak a kam se pohnou ceny energií.
Presli jsme k nim, zatim spokojenost.
Navic ted nabizeji i telefoni tarif - jen za 49 korun a volani v jejich siti zdarma, poridime si to na volani s manzelem, on je dost na cestach a takhle mi bude moct volat z auta treba hodinu dve bez problemu. ![]()
Dobry den, velice jsem se tady pobavila negativnìmi přìspěvky. Všichni co tady nadávaji' nikdy nebyli u centropolu jen smlouvu kterou podepsali hned zrušili'protože slyšeli. Pravda je že ne všichni obchodni zastupci jsou perfektní, ale ja mam centropol už delši dobu, opravdu s něma platim méně a ušetřím. Měla jsem i štěstí na dobreho obchoďaka který mi vše řádně vysvětlil i po pravdě mi řekl o možnostech odstoupeni od smlouvy podle energetického zákona. Takže ty blaboly co tu píšou někteři jsou jen na pobaveni. Centropol všem doporučuji.
Dejte si pozor já od nich rychle padám! Neskutečná přenosová cena. ![]()
@lalinp76 píše: … ale ja mam centropol už delši dobu, opravdu s něma platim méně …
Méně než … ![]()
@lalinp76 píše:
Centropol všem doporučuji.
Já všem doporučuji nespoléhat na podomního obchoďáka a vybrat si sám. Srovnávacích kalkulaček je na Internetu spousta, např. http://kalkulator.tzb-info.cz/
Příspěvek upraven 10.11.13 v 18:54
No nevím, když přenosová cena je větší než cena elektriky. To asi nebude moc košé. ![]()
@Honza602 píše:
No nevím, když přenosová cena je větší než cena elektriky. To asi nebude moc košé.
Já nevím, co je to přenosová cena.
@ALŽBĚTA ANDA píše:
TO JE HEZKÉ, ŽE VŠICHNI PÍŠETE O PRAKTIKÁCH CENTROPOLU, ALE NIKDO NEPÍŠE O KONKRÉTNÍCH PODOMNÍCH PRODEJCÍCH ANI MÍSTU JEJICH PŮSOBNOSTI. OSTATNÍ LIDIČKOVÉ BY ALESPOŇ VĚDĚLI O KOHO JDE A DALI SI NA NĚ POZOR. NÁS TAKÉ NAVŠTÍVILI, TAKÉ JSME PODEPSALI A SCHODOU OKOLNOSTÍ ZA NĚKOLIK DNÍ O TÉTO SPOLEČNOSTI BYLA REPORTÁŽ,,NA STOPĚ,,KDE O TÉTO FIRMĚ HOVOŘILI. DRUHÝ DEN NÁM PŘIŠEL DOPIS OD ČEZU KDE ZDĚLOVALI LÍTOST NAD NAŠÍ ZMĚNOU DODAVATELE EL. ENERGIE. JENŽE BYL HÁČEK V TOM ŽE PODOMNÍ PRODEJCI, KTEŘÍ U NÁS BYLI NÁM ŘEKLI A TO CITUJI,,JSME OD SKUPINY ČEZ KTERÁ ZMĚNILA DODAVATELE EL. ENERGIE, KTERÁ BUDE DODÁVAT ENERGIJI O 10% LEVNĚJI A PROTO JSME PŘIŠLI PODEPSAT NOVÉ SMLOUVY,,.DEN NA TO JSME NAVŠTÍVILI ČEZ PLZEŇ A DALI VŠE DO POŘÁDKU. MYSLÍM ŽE KAŽDÝ MÁ MOŽNOST SI ALESPOŇ TELEFONICKY ZJISTIT NĚJAKOU TU SLEVU OD STÁVAJÍCÍHO DODAVATELE ABY NENALETĚL TAK JAKO MI A MNOHO DALŠÍCH. PROTOŽE NĚJAKÁ TA SLEVA NÁS MŮŽE STÁT MNOHEM VÍCE NEŽ JEN TĚCH 10%.
SOUHLASÍM, PODLE MĚ JE DŮLEŽITÉ, ABY SE ČLOVĚK ROZHODL SÁM, JÁ MÁM SICE S OZ ZKUŠENOSTI VŠELIJAKÉ!!! ALE S CENTROPOLEM JSEM ZADOBŘE, POUŽÍVÁME DOMA JEJICH ENERGII I TARIF RODINA!!!
![]()
@Honza602 píše:
No nevím, když přenosová cena je větší než cena elektriky. To asi nebude moc košé.
Jestli tou „přenosovou cenou“ rozumíte cenu za distribuci a „cenu elektriky“ silovou složku, placenou dodavateli, tak já jsem si spočítal na kalkulačve http://kalkulator.tzb-info.cz, který dodavatel by z těch, kteří už vyhlásili ceny na r. 2014, byl pro mne nejlevnější, vyšla mi Fosfa a ve struktuře ceny silová elektřina mnohem levnější (zhruha o polovina), než distribuce.
Košé nekošé, distribuce je regulovaná, daná distributorem, takže si ji vybírat nemůžete. Vybíráte si dodavatele s (pokud možno) co nejlevnější silovou elektřinou, takže čím levnější dodavatel, tím nižší podíl silové složky v porovnání s distribucí.
Ale pokud se vám nelíbí nízká cena silové elektřiny ve srovnání s distribucí, nic vám nebrání vybrat si úplně nejdražšího dodavatele, tam ten poměr cen bude víc ve prospěch silové elektřiny. ![]()
Co jsme u Centropolu šetříme tisíce za energie, asi proto že neplatíme ty managery s mega platy, zajímavé také jsou tarify tel. operátora Centropol ![]()
TO JE HEZKÉ, ŽE VŠICHNI PÍŠETE O PRAKTIKÁCH CENTROPOLU, ALE NIKDO NEPÍŠE O KONKRÉTNÍCH PODOMNÍCH PRODEJCÍCH ANI MÍSTU JEJICH PŮSOBNOSTI. OSTATNÍ LIDIČKOVÉ BY ALESPOŇ VĚDĚLI O KOHO JDE A DALI SI NA NĚ POZOR. NÁS TAKÉ NAVŠTÍVILI, TAKÉ JSME PODEPSALI A SCHODOU OKOLNOSTÍ ZA NĚKOLIK DNÍ O TÉTO SPOLEČNOSTI BYLA REPORTÁŽ,,NA STOPĚ,,KDE O TÉTO FIRMĚ HOVOŘILI. DRUHÝ DEN NÁM PŘIŠEL DOPIS OD ČEZU KDE ZDĚLOVALI LÍTOST NAD NAŠÍ ZMĚNOU DODAVATELE EL. ENERGIE. JENŽE BYL HÁČEK V TOM ŽE PODOMNÍ PRODEJCI, KTEŘÍ U NÁS BYLI NÁM ŘEKLI A TO CITUJI,,JSME OD SKUPINY ČEZ KTERÁ ZMĚNILA DODAVATELE EL. ENERGIE, KTERÁ BUDE DODÁVAT ENERGIJI O 10% LEVNĚJI A PROTO JSME PŘIŠLI PODEPSAT NOVÉ SMLOUVY,,.DEN NA TO JSME NAVŠTÍVILI ČEZ PLZEŇ A DALI VŠE DO POŘÁDKU. MYSLÍM ŽE KAŽDÝ MÁ MOŽNOST SI ALESPOŇ TELEFONICKY ZJISTIT NĚJAKOU TU SLEVU OD STÁVAJÍCÍHO DODAVATELE ABY NENALETĚL TAK JAKO MI A MNOHO DALŠÍCH. PROTOŽE NĚJAKÁ TA SLEVA NÁS MŮŽE STÁT MNOHEM VÍCE NEŽ JEN TĚCH 10%.