Syn už zvládá nočník, ale nevydrží – co dál?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Na nocnik umi, ale…
Dobry den,
syn, cerstve 2 roky. Posledni cca 3-4 tydny se umi vycurat do nocniku. Vi, co tam po nem chci. Umi podle me “tlacit curani”, protoze kdyz tam sedi, tak i vidim, jak vedome dela ty “stahy”, jakoze asi vi, o co go. Taky uz celkem pobira system odmenovani ve stylu “kdyz se tam ted vycuras, bude dobrota/pohadka”, ale musi to byt v tu chvili. Neumi to udelat aktivne sam, musi byt iniciativni ja a obcas samozrejme blok, ze nechce. Ale obecne si myslim, ze mu nocnik nevadi a povetsinou na nej “naladu” ma. Dosud jsem to ze sve pohodlnosti delala tak, ze jsem ho nechala vzdy na cca pul hodky 2-3× za den, proste se mi nechtelo ho furt hlidat…no ale ted bych to jakoze uz chtela “docuknout”, planuji to udelat na Vanoce, kdy bych cca 2 tydny mela byt doma. Problem je, za syn firt “ucmrdava”. Neni to tak, ze by vycural cely obsah a pak treba hodinu nic. Proste je schopen behem pul hodky 2-3× curat. Ma z toho srandu…tak co s tim? Zkousela jsem mu dat i trenky, aby to nevidel na zemi (to je asi ta sranda) a citil mokro, ale jako je mu to burt
tak jestli mate nejake tipy? Mel to nekdo? Proste vydrzet? Nebo plinu jeste nechat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak sám si ještě neříká, tak za ním budeš běhat a třeba to ani nevychytas a ještě z tebe bude mít srandu…já teda rozhodně nevydírala nějakým směnný obchodem, proč taky…buď to dítě ovládá svěrače a samo si dojde na nočník nebo budeš otrok, u první dceru jsem taky byla hrrr a těch vln, kdy to bojkotovala bylo hodně…u mladší už jsem klidnější, tak to bude déle…momentálně třeba 3h vydrží v suchu, pak si sama 2× dojde na nočník a v zápětí stojí a udělá ooou a už svleka mokré prádlo…nejlépe ji to jde nahatý
- Citovat
- Upravit
Vidíš a diskuze nad tebou, kde kluk 3 roky ještě s nočníkem dost bojuje. Dej tomu čas, už jen to, že se na nočník chytl a cvaklo mu to je velká výhoda, navíc jsou mu dva. Aktivně bych to zkoušela dál a plínu bych už nedávala, je na dobré cestě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klid, tohle dělá spousta dětí – taky jsme měli „ucmrdávače“ a s časem + tréninkem se intervaly přirozeně prodloužily, takže bych klidně chvíli počkala a o Vánocích to v klidu doladila. Důležité je jen být konzistentní a nebát se, že to teď ještě nejde na 100 %, on do toho dozraje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit