Na oběd chleba?

841
19.3.14 18:49

Na oběd chleba?

Dcera 14m ještě donedávna krásně jedla, jen občas s malými výpadky, nejspíš kvůli zubům. Teď do ní nejsem schopna dostat oběd.
Ráno má 270ml UM, v 10 hodin ovocnou přesnídávku, ve 13 hodin oběd, v 17 hodin bílý jogurt, ve 20 hodin kaši a po koupání 270 ml UM.
Ovocné přesnídávky sní i 200g, bílý jogurt taky 200 gramovej.
Ale teď to omezuju na 100 a 150g, aby dostala hlad.
Nedávám žádný sladkosti, pochutiny.
Na večeři občas chleba s lučinou.
Miluje chleba a rohlík a vlastně jí ho nemám kdy dát, tak mě napadlo, že třeba na oběd… no je to blbý, ale pořád lepší než nic.
Obědu dá max 5 lžiček.
Nemáte tip na oběd s pečivem?
Kam vpašuju zeleninu teda nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10482
19.3.14 18:52

MOje dite ma k obedu chléb docela bezne. teplou mame veceri. takze bud ma od večeře nebo chleba, ja to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30664
19.3.14 18:53

@pupyk Chleba dávám k luštěninám, k zelňačce, rohlíky (opečené na kostičky) do krémových polévek (pórková, česnečka, květáková, brokolicová…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
19.3.14 18:53

@pupyk
no a proč nedáš chlebík na večeři??
My máme 15m a zelenina je vždy u oběda a večeře střídáme, rohlík, chleba, kaše.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.3.14 18:54

A co třeba polévky u kterých si může ukusovat chleba nebo rohlík, nic jiného mě nenapadá :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1215
19.3.14 18:55

Tak udelej zeleninovou pomazanku a namaz ji to na chleba :)
nebo proc ji nedas na veceri misto kase chleba? myslis, ze ji to nezasyti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
19.3.14 19:02

Pecivo urcite muze ;) Zeleninova pomazanka, nebo chlebik s maslem a sunkou a syrem, k tomu zeleninku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
19.3.14 19:08

Já podusím maso (vepřové, hovězí) s nastrouhanou mrkví tak ať je tam hodně šťávy a jako přílohu chleba. Nebo k roštěnce, k polívkám může chleba nebo rohlík. K luštěninám (čočka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.3.14 19:11

A nebo už normáůně snídani, uč jí na pečivo na snídni, já to tvrdě podcenila u obou dětí, z kaší přešly na jogurty a k snídani nic jiného nechtějí, což je prekérka. Nauč jí, že se snídá pečivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
19.3.14 19:15

Chleba na večeři dávám, střídám to s kaší, ať nemá pořád to stejné.
No ale taky jsem na chleba nevymyslela nic originálního - lučina, lučina s vajíčkem, žervé.. Šunku a sýr mi ještě nesní, kousky jsou trošku problém, ale jen trochu :oops: Jsem vděčná, že si dá do pusy čtvereček chleba :oops: Čočku nechce, moje vůbec, max skleničky :nevim:
Ale díky, aspoň vím, že nebudeme jediní, kdo obědvají chleba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
19.3.14 19:17

Tak jestli si dá ještě chleba na snídani, pak ovo přesnídávku, tak na oběd mi hodí bobek úplně :think:

@terinka4444 píše:
A nebo už normáůně snídani, uč jí na pečivo na snídni, já to tvrdě podcenila u obou dětí, z kaší přešly na jogurty a k snídani nic jiného nechtějí, což je prekérka. Nauč jí, že se snídá pečivo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.3.14 19:20

Já jen, že dvě děti mě přesvědčily, že prostě není automatické snídat, že prostě se můžu stavět na hůavu a oni nesní nic jiného. Překvapivě. Tak jen takový postřeh jiné matky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.3.14 19:22

@pupyk Proč ne chleba mě jedl syn do dvou let zase jenom jogurty. Až ve 2 letech jedl pořádně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
19.3.14 19:35
@terinka4444 píše:

A proč se nemůže snídat jogurt? 8o My ho snídáme všichni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.3.14 19:42
@Colombina píše:
A proč se nemůže snídat jogurt? 8o My ho snídáme všichni…

my ho taky snídáme všichni. Výživově je samtný jourt na snídani totálně nevhodný, totálně. Jsou bez sacharidů, pak se to projevuje odpolední hadem, prostě celé je to špatně. Navíc studené po ránu ubírá tělu energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí