Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, můj dotaz zní v roce 2022 jsem otěhotněla půl roku od vysazení antikoncepce bohužel v 5 týdnů jsem začala krvácet a začal samovolný potrat na ultrazvuku u doktora bylo zjištěno že vajíčko bylo deformované poté se mi nedařilo znovu otěhotnět tak jsem šla na kliniku pronatal tam byla konzultace a krevní testy v pořádku byla jsem poslána pak v roce 2024 na laparoskopii kuli průchodnosti vaječníků ty byly průchozí až na levý ten byl spomaleny ale průchozí zjistily mi srůsty v malé pánvy a zúžený vejcovod na levé straně jinak v pořádku poté do měsíce otěhotnění bohužel to zase skončilo revizi protože se to přestalo vyvijet 5-6 týden od té doby stále nic myslím že se vrátily srůsty mám zase tahání v podbřišku a mírnou bolest při sexu chci se zeptat můžou srůsty ovlivnit to že mi nejde otěhotnět přitom geneticke testy vyšly v pořádku ovulaci mám i vždy praskne vajíčko spermiogram přítele je v normě děkuji za odpověď ![]()
@Staňková 98 píše: Více
Já si prvně nevšimla lékařské zprávy. Hned na to mrknu více, myslím, že zde byly i nějaké podobné diskuze. ![]()
Příspěvek upraven 26.07.25 v 15:47
Tam jsem bohužel odpověď nenašla nebo v tom jen neumím hledat
Srůsty mohou způsobit to, že má žena problém otěhotnět: https://www.emimino.cz/…sty-v-brise/.
Ještě otázka: gynekolog dal nějaké doporučení - zkusit IVF, atd.? ![]()
Zatím mi dal jen genetické a imulogii a hormony testy jinak zatím nic na imulogii zatím čekám
@Staňková 98 Ahoj, pohnulo se to celé někam? Byla jsem na tom podobně - levý vejcovod neprůchozí, spousta srůstů a každý měsíc ukrutné bolesti kvůli endometrióze… Všechna genetika, spermiogram, imunobiologie,…vše v naprostém pořádku, jen ta endometrióza. Nevím, co u mě byl rozhodující faktor, ale nakonec, když už jsem se smířila s IVF a šla si pro poslední výsledky (právě pro genetické testy), než započneme velkou cestu za miminkem, se nám podařilo přirozeně a teď tu vedle mě spinkají dvě spokojená miminka 🙂
Zde je několik bodů, co jsem změnila:
1. Přestala jsem pít kafe a menstruace byla mírnější, navíc se mi zlepšil spánek
2. Začala jsem užívat nekomerční bylinné kapky od klučiny z Moravy na hormonální nerovnováhu
3. Pila jsem koktejly Herbalife
4. Vylezli jsme to Rhododsu na Tsambika Monastery, kam prý chodí ženy s problémy s početím (může to znít absurdně, ale třeba na tom něco bude 😀)
5. Přestala jsem řešit těhotenství a začala se soustředit na svatbu, jak zhubnu do šatů a tak…no, a to už mi nevyšlo, jakmile jen odvrátila pozornost jiným směrem, tak ten samý měsíc se povedlo 😀 😊
Ahoj u mě stále bohužel nic teď mě čeká prohlídka na gynde tak uvidím co bude dal tak to blahopřeji ![]()