Na "otočku" do Rakouska

Beyourself18
4.7.21 07:38

Na "otočku" do Rakouska

Zdravím, může mi někdo prosím poradit?
Máme tetu v Retz v Rakousku ( což je cca 10km od českých hranic ). Chtěli bychom tam jet jen na otočku na pokec, kávu a pak domů.
Max. jeden den a druhý den znovu a pak domů. Čistě bychom šli jedině k ní domů na návštěvu a do místního obchodu s potravinami.

Co je potřeba? Je potřeba mít testy ( jaké? ), nějakou registraci nebo tak? Já už se v tom vůbec nevyznám, co vlastně platí a co ne..Očkovaní nejsme a covid jsme neprodělali..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76344
4.7.21 07:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
4.7.21 07:54

Rakousko totéž co Německo, stále platí, na 24 hodin nic. Nesmíš využívat služby, ale na nákup a k tetě můžeš. Když něco potřebuješ vědět, volej 1221, mile ti tam odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beyourself18
4.7.21 07:56

@Arboretka 24hodin nic? Takže kdybych tam jela jeden den pak zpátky čr a druhý den znovu, tak bych nic nepotřebovala?

• Citovat
  • Upravit
3600
4.7.21 08:00
@Beyourself18 píše:
@Arboretka 24hodin nic? Takže kdybych tam jela jeden den pak zpátky čr a druhý den znovu, tak bych nic nepotřebovala?

ne, já byla včera takhle nakoupit v Německu, já jsem tedy plně očkovaná, ale chtělo se mnou dítě, neočkované, bez testu, nemoc neprodělala. Volala jsem na linku 1221 a zeptala se. Řekli, že na 24 hodin nic nepotřebuji, ono už to nebude platit dlouho, kvůli deltě se zpřísňuje, ale aktuálně nic. Jen nesmíš chtít využívat služby, kde by ses musela prokazovat bezinfekčností. Mluvím tedy o Německu, já se konkrétně tázala na Německo, Rakousko je ve stejné kategorii. Zavolej na 1221, tam se ti podívají a řeknou ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76344
4.7.21 08:00
@Arboretka píše:
Rakousko totéž co Německo, stále platí, na 24 hodin nic. Nesmíš využívat služby, ale na nákup a k tetě můžeš. Když něco potřebuješ vědět, volej 1221, mile ti tam odpoví.

Mile Ti tam odpoví a následně pošlou přesně ten odkaz, který jsem vložila já. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
4.7.21 08:01
@sirikit píše:
Mile Ti tam odpoví a následně pošlou přesně ten odkaz, který jsem vložila já. ;)

to není pravda, mluvila jsem s nimi, řekla kouknu, ještě kouknu tady a ještě kouknu, co na to Berlin a ano, můžete jet a nic nepotřebujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76344
4.7.21 08:07
@Arboretka píše:

Neposkytuj matoucí informace, v Německu je ta výjimka pro pobyt kratší 24 hodin výslovně uvedená, Rakousko nic takového nemá. :think:

https://www.mzv.cz/…_z_cr_s.html

„Výjimky z registrační povinnosti a karantény platí pro:
osoby, které rizikovou oblastí pouze projely bez zastávky,
osoby, které do Německa vstupují pouze za účelem tranzitu a zemi nejrychlejší cestou opět opustí,
osoby přepravující zboží, osoby, náklad silniční, železniční, leteckou a vodní dopravou,
osoby, které v rizikové oblasti pobývaly v rámci příhraničního styku se sousedním státem méně než 24 hodin, nebo které do Německa vstupují na dobu kratší než 24 hodin,
osoby, které se do Německa jako členové oficiální delegace vracejí přes vládní terminál letiště Berlín–Braniborsko nebo přes letiště Kolín/Bonn a které v rizikové oblasti pobývaly méně než 72 hodin
pendlery“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76344
4.7.21 08:09
@Arboretka píše:
to není pravda, mluvila jsem s nimi, řekla kouknu, ještě kouknu tady a ještě kouknu, co na to Berlin a ano, můžete jet a nic nepotřebujete.

Jistě, ale Berlín nerovná se Vídeň.
Na lince 1221 dělám a čerpáme přesně z těch stránek, jejichž odkazy sem vkládám.
Aktualizace pro Rakousko 2.7.2021

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
4.7.21 08:27

Mam tez otazku. Chceme jet na 14.dni na Slovensko za pribuznymi. Ja plne ockovana, deti 10,4roky. Co je potreba pro deti? Musi do karanteny po prijezdu na Slov? Testy take musi byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5940
4.7.21 08:52

Od pondělí se zpřísňují podmínky na slovensko, tak si to vyhledej na zprávách na seznamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
4.7.21 09:00

@sirikit
a jak je to tedy s tim Rakouskem, kdyz chce clovek jet rano tam a vecer zpet. plati ten PCR test 7 dni? a po navratu nic nebo dalsi test, karantena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76344
4.7.21 09:05
@Toluma píše:
@sirikit
a jak je to tedy s tim Rakouskem, kdyz chce clovek jet rano tam a vecer zpet. plati ten PCR test 7 dni? a po navratu nic nebo dalsi test, karantena?

Nene, po návratu nic - a s velkou pravděpodobností Tě ani nebudou kontrolovat, kontroly jsou namátkové..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
4.7.21 09:32

@sirikit
dik, prave jsem koukala na ty stranky a tam je, ze ten test plati jen 3 dny od provedeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
4.7.21 09:33
@mamule42 píše:
Od pondělí se zpřísňují podmínky na slovensko, tak si to vyhledej na zprávách na seznamu.

Snad od 09. července, ne? Tedy až od pátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí